Gucci opent weer een restaurant, maar ditmaal níet in Italië

Veelbelovend, gezien de succesvolle vestiging in Florence.

Beeld van Gucci's nieuwe restaurant in Los Angeles, in navolging van de locatie in Florence.
Pablo Enriquez

Op het dak van Gucci's winkel in Los Angeles kun je binnenkort terecht voor meer dan alleen mode: er opent daar een speciale osteria, onder de leiding van chef Massimo Bottura. Het wordt het tweede restaurant onder de vleugels van Gucci, in navolging van de locatie in Florence.

Gucci in Beverly Hills

Ook bij het restaurant in Italië staat de bekende chef aan het roer. Dat komt niet zonder resultaat: de modebewuste spot is inmiddels onderscheiden met een Michelinster, terwijl de locatie pas sinds januari 2018 open is. Het menu in Los Angeles zal uiteraard wel de nodige aanpassingen ondergaan en meer gelinkt worden aan het 'Amerikaanse smaakprofiel'. De gerechten krijgen wél een Italiaanse touch, en er zijn meer vega- en visgerechten te vinden dan in de Gucci Osteria in Florence. Denk aan tortellini met room van parmigiano reggiano en zijn legendarische Emilia burger.

Beeld van Gucci's tweede restaurant, ditmaal niet in Florence, maar Beverly Hills
Pablo Enriquez
Roze eetverpakking bij Gucci's nieuwe restaurant in Beverly Hills 
Marc Patrick/BFA.com

Design

Terwijl hun eerste restaurant vooral gekenmerkt werd door groene muren en velvet zitmeubels, ziet de locatie in de Verenigde Staten er nét even anders uit. De focus ligt vooral op buiten eten, met een fraai uitzicht over Beverly Hills. Bepaalde details zijn overigens wel hetzelfde, zoals Gucci Décor behang, antieken spiegels en eettafels van rood marmer. Het restaurant zal zeven dagen per week open zijn voor lunch en diner en plek bieden aan bijna vijftig gasten.

Interieur van Gucci's restaurant in Beverly Hills, dat ze in navolging van hun locatie in Florence hebben geopend.
Pablo Enriquez

Hollywood en Alessandro Michele

Gucci's band met Los Angeles gaat al jaren terug, voornamelijk sinds de opening van de flagship store op Rodeo Drive. Wie de collecties van Gucci een beetje kent, weet dan ook dat Alessandro Michele een duidelijke fascinatie voor Hollywood heeft – denk maar een de Paramount Studios capsule collection of de lente/zomer 2019 campagne om de gouden jaren van Hollywood te vieren. Hun nieuwste aanwinst in the city of Angels gaat op 17 februari open.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder