Chanel opent een gigantische botanische expositie in Parijs

Prachtig én educatief, zo horen we het graag.

Kaia Gerber tijdens Chanel Couture, Paris Fashion Week
D.Charriau

Wie benieuwd is hoe de beautyproducten van Chanel precies tot stand komen, wil in maart neerstrijken in Parijs – dan organiseert het modehuis een expositie in de Franse hoofdstad, compleet in het teken van flora en fauna.

Chanel opent botanische expositie

Dat klinkt op het eerste oog wellicht niet al te sexy, maar razend interessant is het wel. Het modehuis staat bekend om hun zogenaamde 'openlucht' laboratoria van over de hele wereld, waar ze verschillende planten laten groeien en vervolgens bestuderen. Een deel van die planten – de meest zeldzame – zijn bij de expositie in Parijs te zien, die plaatsvindt in het National History Museum van de Franse hoofdstad. Het idee: met eigen ogen de herkomst van hun populairste beautyproducten bekijken, zodat men beter begrijpt wat er in het badkamerkastje staat. Op de poster is niet voor niks een camelia te bewonderen, één van Gabrielle Coco's lievelingsbloemen, met reden verwerkt in veel van Chanels producten.

La beauté se cultive

De meeste baanbrekende ontdekkingen op huidverzorgingsgebied worden via Chanels laboratoria gedaan. In de Franse Alpen is in 2010 bijvoorbeeld een plant met geneeskundige werking ontdekt, terwijl de locatie in Madagascar volledig focust op de vanille-orchidee, te zien in onderstaande video. Chanel hecht überhaupt veel waarde aan het toelichten van hun productieproces. Zo reisde Vogue eerder al af naar Zuid-Frankrijk om te ontdekken hoe één van hun nieuwste parfums wordt gemaakt.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

La beauté se cultive is alleen op 28 en 29 maart in de Mineralogy Gallery te bekijken, dus blok dat weekend in je agenda. Toepasselijk genoeg grenst de galerie aan de Jardin des Plantes, dat Louis XIII in 1635 liet aanleggen als koninklijke tuin.

Poster van Chanels expositie in Parijs op 28 en 29 maart
Courtesy of Chanel

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder