Naar Parijs deze zomer? Dan wil je deze drijvende bioscoop bezoeken

'Een canvas tussen hemel en zee', dat is het doel van de nieuwe bioscoopervaring.

audrey hepburn in een boot in 1956
BettmannGetty Images

Elke zomer sinds 2002 opent de veelbezochte Paris Plages, een gratis zomerevenement waarbij verschillende pop-up stranden worden opgezet aan de oevers van de rivier de Seine en in het Bassin de la Villette. Naast alle zomerse activiteiten zoals watersport en allerlei workshops zal er dit jaar iets totaal nieuws verschijnen op de kades in Parijs, namelijk een drijvende bioscoop op het water.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De eerste drijvende bioscoop in Parijs

Terwijl de hoofdstad barst van de openluchtbioscopen, zal Paris Plages met trots de eerste bioscoop op het water openen op 18 juli. Een handvol Parijzenaars (en toeristen) krijgt de kans om films als Gilles Lelouche’s Le Grand Bain en A Corona Story van Victor Mirabel te bekijken op een kleine elektrische boot, die plaats biedt aan twee tot zes personen. Overige bezoekers zullen ook kunnen genieten vanaf de 150 comfortabele ligstoelen die verspreid zijn over de oevers van de Seine. Een uitzonderlijk én gratis evenement om minstens één keer in je leven mee te maken.

Neem een kijkje achter de schermen bij de covershoot met Amber Valletta van Vogue's juli/augustusnummer:

Le Grand Bain

Een van de geprojecteerde films is Le Grand Bain van Gilles Lellouche. De film gaat over een werkeloze en depressieve man, die zich aansluit bij een groepje mannelijke synchroon zwemmers. Dit zijn mannen van middelbare leeftijd, ieder met hun eigen problemen, die elke donderdagavond bij het gemeentelijk zwembad samenkomen. Schaamte voor hun favoriete bezigheid hebben ze niet; het helpt juist hun zelfvertrouwen op te bouwen. Dit grappige team – dat vergeleken wordt met Britse comedygroep Monty Python – doen zelfs mee aan het WK, en vinden langzaam maar zeker plezier in het leven terug.

Paris Plages opent op zaterdag 18 juli vanaf 19:00 uur. Toevallig op dat moment in Parijs? Inschrijven kan vanaf 15 juli via de website van het evenement.

Shop Vogue's fashion favorieten

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder