De ultieme staycation beleef je gewoon in onze hoofdstad

Toerist in eigen stad was nog nooit zo leuk als hier.

amsterdam canals sunset
Jinna van Ringen PhotographyGetty Images

Staycation in eigen stad? Als je mij dit een jaar geleden had gevraagd, dan had ik je schaapachtig aangekeken en niet begrepen waarom dat leuk zou zijn. Tuurlijk, weg van huis en het ervaren van pure luxe is altijd fijn, maar dan liever in een vreemde stad of - nog liever - een ver, tropisch oord.

Helaas gooit de pandemie roet in het eten en zit (ver) reizen er voorlopig niet in. Waar de een het er moeilijk mee heeft en blijft zwijmelen bij herinneringen aan verre bestemmingen, kijkt de ander naar mogelijkheden dichter bij huis. En dichter bij huis blijkt zo gek nog niet. De tiny houses op het platteland zijn inmiddels niet meer aan te slepen en steeds meer mensen verkennen de schoonheid van Nederland. Na het horen van véél goede verhalen, ging ik overstag. Te beginnen bij een - zeer luxe - plek niet te ver van huis: Hotel Okura Amsterdam.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het artikel gaat verder onder de video.


Hotel Okura

Een overnachting in Hotel Okura is meer dan een staycation, het is een complete ervaring waarin je je helemaal in een andere wereld waant. De juist verbouwde Presidential Suites zijn voorzien van alle gemakken voorzien en luxer dan je je van tevoren inbeeldt (minibar inclusief espresso martini's, anyone?). In de ruimte van ruim 150 vierkante meter (!) bevindt zich een compleet appartement: van werkplek, tot zithoek, tot eettafel én enorme badkamer. En dan hebben we het nog niet eens over het riante uitzicht gehad. Bij mooi weer kijk je uit over de gehele skyline van onze hoofdstad. Tip: vraag of de suite op de hoek beschikbaar is voor een panoramic view.

Diner

Een reis naar Japan staat hóóg op mijn lijstje en ondanks dat ik er nog nooit ben geweest, kan ik me voorstellen dat een verblijf bij Hotel Okura - inclusief diner bij Yamazato* - er dichtbij in de buurt komt. Niet eerder at ik zulke verse vis en proefde ik zoveel verschillende unieke smaken. Het uitgebreide zevengangenmenu is een must - het liefst inclusief bijpassende wijnen en sakés. Alle gerechten komen uit de Kaiseiki keuken, waarbij de chef gebruikmaakt van seizoensgebonden en verse producten. Hierdoor wisselt het menu regelmatig en word je bij elk bezoek verrast. Totdat er nieuwe maatregelen worden aangekondigd is Yamazato* op vrijdag- en zaterdagavond geopend voor hotelgasten.

Spa en wellness

Nederland biedt tal van mooie spa's en die van Hotel Okura - Nagomi Health - mag zeker niet in dit lijstje ontbreken. De spa en wellnessfaciliteiten zijn op dit moment tijdelijk gesloten, op de massages en body treatments na. Een aanrader is de bamboo massage, waarbij de masseurs met je lichaam met bamboestammen masseren. Het klinkt misschien gek, maar niets is meer ontspannend. Kortom: treat yourself, want deze maakt je weekend écht compleet.

Daarnaast is de gym gewoon geopend. Ideaal voor the morning after wanneer je iets te diep in je (saké-) glaasje hebt gekeken.

Okura at home

Wil je graag deze ervaring meemaken, maar blijf je liever thuis? Dan biedt Hotel Okura ook een 'Okura at Home'-service, waarbij je de signature dishes gewoon thuisbezorgd krijgt. Het enige wat je hoeft te doen is de (simpele) stappen volgen die de chef je in de bijbehorende video's uitlegt en op die manier zet je een magisch Japans maal in een handomdraai op tafel.

De conclusie

Ondanks dat ik een paar maanden geleden niet had gedacht dat ik ooit in een hotel in eigen stad zou verblijven, was de ervaring geweldig. De suite - bijna drie keer zo groot als mijn Amsterdamse appartement - biedt over de top luxe en is de ultieme chique bestemming voor een weekendje weg op stand. Tel daarbij op dat je je bij Yamazato even in Japan waant en de lekkerste en meest verse ingrediënten proeft die je ooit zal proeven. En dat daardoor zelfs een wandeling door de Amsterdamse Pijp voelt als een ommetje in een vreemde stad, is meer dan magisch.

Shop Vogue's Home Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder