Bij deze restaurants geniet je 'post-lockdown' van duurzame gastronomie

Deze restaurants ontvingen voor het eerst de Groene Michelinster die symbool staat voor duurzame gastronomie.

Restaurant Bolenius heeft vandaag als een van de allereerste restaurants in Nederland een Groene Michelinster ontvangen. De Groene sterren, die vandaag voor het eerst werden uitgereikt, dienen als symbool om duurzame gastronomie te vieren.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Restaurant Bolenius wint Groene Michelinster

Het Amsterdamse restaurant Bolenius is erg blij en trots met de ster die het vandaag ontving. Chef Luc Kusters ziet de beloning als een fijne stimulans. 'We begonnen ruim tien jaar geleden met het vizier op de groenten en lokale producten. En we hebben hier, op de Amsterdamse Zuidas, zelfs onze eigen moestuin. Mooi dat Michelin dit weet te waarderen. Een fijne stimulans om ons na dit moeilijke jaar nog meer te focussen op duurzaamheid en het klimaat.'

Duurzame gastronomie in Nederland

De keuken van Bolenius is niet de enige duurzame keuken die zich dit jaar mocht verrijken met een Groene Michelinster. Andere restaurants die vanaf vandaag officieel zijn beloond met de titel 'Duurzame Gastronomie' zijn: De Librije (Zwolle), Het Seminar (Zenderen), De Kas (Amsterdam), One (Roermond), Aan Sjuuteeänd (Schinnen), LOKAAL (Doetinchem) en De Nieuwe Winkel (Nijmegen). Duurzame gastronomie vind je in Nederland dus zowel binnen als buiten de Randstad.

Bestelling aan huis

Zoals ieder ander restaurant, worden ook deze duurzame restaurants getroffen door de maatregelen tegen het coronavirus. Een bezoek aan een restaurant met een Groene Michelinster zit er voorlopig niet in. Maar, een speciaal paasontbijt van Bolenius of One op bestelling is zeker mogelijk. En waar restaurant De Kas en Het Seminar nog steeds bestellingen opnemen, koop je bij De Nieuwe Winkel, De Liberij en Aan Sjuuteeänd gemakkelijk een cadeaubon.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder