Hoofdredacteur Rinke Tjepkema's liefdesverklaring aan vakanties en reizen

Omdat voorpret bijna net zo leuk is als de echte vakantie.

'Er moet een sticker op het nummer met een waarschuwing,' stuurt adjunct-hoofdredacteur Nathalie Wouters me de dag voor het nummer naar de drukker gaat. ‘Hier krijg je extreme reisdrift van’. Steeds vaker fantaseren we met de redactie over reizen die we hopen te maken deze zomer en hoe erg we ze missen. Na meer dan een jaar in Nederland begint het te kriebelen, de behoefte om de wereld te verkennen, nieuwe plekken te ontdekken en het vertrouwde te verruilen voor iets onbekends en potentieel alles overstijgends.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

The Joy of Travel

Misschien kan het deze zomer wel, maar ook als het niet kan kun je met deze Vogue virtueel op reis gaan en ontsnappen aan de dagelijkse werkelijkheid. Omdat voorpret bijna net zo leuk is als de echte vakantie. Voor dit nummer reisden we weliswaar zelf niet, maar geen van de shoots werd in Nederland gemaakt. Met behulp van teams ter plaatse reis je in dit juni-issue van Ghana naar Portugal en van Israël naar Zuid-Frankrijk.

Het is een nummer over The Joy of Travel geworden, een liefdesverklaring aan vakanties en reizen. En net zoals aan de beste reiservaringen de nodige ontberingen voorafgaan (eerst bijna bevriezen na ’s nachts de Sinaïberg in Egypte te beklimmen, maar dan worden beloond met de mooiste zonsopgang ooit. Of vijftien uur met stinkende medepassagiers in een propvolle nachttrein van Biarritz naar Lissabon zitten, om je daarna gelukzalig in de golven van Praia do Guincho te storten, om er een paar te noemen) ging het maken van deze Vogue ook met de nodige complicaties gepaard.

Virtueel op reis

Zelf niet kunnen reizen en vanuit Amsterdam een Vogue maken die volledig in het buitenland geproduceerd is, bleek nog niet zo eenvoudig. In het coververhaal – met model Vivienne Rohner in Chanel – speelt de bestemming die ik hoop eens te bezoeken mocht het weer kunnen een grote rol: Hotel La Colombe d’Or in Saint Paul de Vence. Het was de gedroomde bestemming voor de covershoot, midden in de prachtige Provence, een plek waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en waar kunstenaars als Calder, Picasso en Matisse vroeger hun verblijf betaalden door kunst te maken.

Vakantiegarderobe

Essentieel voor de voorpret is natuurlijk ook de vakantiegarderobe van je dromen, waarvoor dit nummer volop inspiratie biedt. Ik hoop deze zomer door te brengen in Zuid-Frankrijk en heb mijn ideale outfit al verzonnen: de droomjurk waarover journalist Alja Bakker schrijft op pagina 58 en zwarte fisherman-sandalen van The Row.

Rinke x

Het juninummer van Vogue ligt nu in de winkels en is nu hier beschikbaar voor pre-order zonder verzendkosten.

Bestel Vogue's nieuwe nummer hier zonder verzendkosten

Wist je dat je als abonnee Vogue digitaal leest via Tijdschrift.nl? Als abonnee koppel je je Vogue aan de Tijdschrift-app, waarmee je Vogue direct digitaal tot drie maanden terug kan lezen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder