Dit zijn de mooiste verborgen binnentuinen in Amsterdam voor een warme zomerdag

Vogue's favorieten: binnentuinen in hartje Amsterdam.

Lighting, Building, Night, Tree, Sky, Architecture, Landscape lighting, Home, Interior design, City,
De Plantage

Wat is er beter dan een goed verstopte binnentuin ontdekken in Amsterdam? Ja, zo'n tuin vormt misschien wel het best denkbare terras deze lente en zomer. Achter de deuren van historische herenhuizen en net verscholen in de luwte van een fietsbocht onttrekt zich natuurpracht aan het oog – tal van patio's en tuinen in het hart van Amsterdam waar je ook uitgebreid kunt lunchen of dineren. Dit zijn Vogue's favorieten. Let wel: vooraf reserveren is op dit moment bij de meeste van deze restaurants verplicht.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Restaurant Merkelbach
Restaurant Merkelbach

Restaurant Merkelbach is gesitueerd in Huize Frankendael, het zeventiende-eeuwse en enige buitenhuis van Amsterdam. Rondom dit historische pand zit ook een tuin waarbij je je bijna in Versailles zou wanen. Op het terras kun je op zonnige dagen – ssst, hier zitten bijna alleen maar locals – urenlang blijven zitten.

2 Canal House
Restaurant Merkelbach

Toegegeven, je kunt niet even de binnentuin van het Canal House binnenwandelen, maar zal er dan moeten overnachten. Mocht je iets romantisch te vieren hebben is dit weliswaar de plek bij uitstek. Tussen het groen serveren ze hier desgewenst ontbijt, lunch of diner.

3 Dignita Hoftuin
Restaurant Merkelbach

Het is er zo eentje waar je maar al te gemakkelijk langsfietst, maar net naast de Weesperstraat vind je de Hoftuin het restaurant – een uit glas opgetrokken pand – wordt bestierd door een nieuwe partij: Dignita. Liefhebbers van de gezonde, veelal vegan cuisine kennen de brunchtent al uit Zuid-Amsterdam, maar zeker op zonnige dagen is het juist bij Hoftuin Dignita bijzonder goed vertoeven.

4
5 Ferilli's At The College
Restaurant Merkelbach

Bij de The College Hotel zit restaurant Ferilli’s, waarbij je de jaren '20 sfeer niet alleen binnen maar juist ook buiten proeft. Op zonnige dagen en avonden kun je namelijk terecht in de binnentuin. Bij Ferilli's ben je aan het juiste adres voor met liefde bereidde, modern-klassieke Italiaanse gerechten bereid met verse ingrediënten door de Italiaanse Michelin-chef Donatella Zampoli.

6 Lion Noir
Restaurant Merkelbach

Lion Noir, op de Reguliersdwarsstraat, heeft een verleidelijk interieur met junglegroene wanden en verder een rariteitenkabinet aan objecten van verre reizen en uit vervlogen tijden waardoor je je in Darwins tekenkamer waant. Het zou weliswaar zonde zijn om hier te blijven hangen, want de binnentuin is misschien wel een van de mooiste in Amsterdam.

7 Waldorf Astoria
Restaurant Merkelbach

Waldorf Astoria is gezeteld in een monumentaal grachtenpand, tussen de Utrechtsestraat en Reguliersgracht, dat deel uitmaakt van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Naast de cocktailbar The Vault Bar is er ook een restaurant dat grenst aan de binnentuin, gevuld met maar liefst 6000 tulpen in verschillende kleuren.

8 Brasserie Occo
Restaurant Merkelbach

The Dylan herbergt ook bar en brasserie Occo waar je verzekerd bent van goed eten en goede service, maar ook een beeldschone binnentuin waar je er beschut en knus bijzit. Absoluut een aanrader zodra het kwik oploopt.

9 De Plantage
Restaurant Merkelbach

Sinds de opening is restaurant De Plantage razend populair, en zodra er ook maar een beetje zon schijnt vult het terras zich. Geen wonder. Overdag kun je er uitkijken op de roze flamingo's die in Artis wonen, in de avond zijn de bomen sfeervol verlicht.

10 Bridges
Bridges

Niet alleen staat Ron Blaauw achter de pannen bij Bridges. Het sterrenrestaurant waar ze bijzondere visgerechten serveren heeft ook een tuin waar je niet meer weg wil. Zet die maar op je lijstje voor de zomer.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder