Vijf redenen om een bezoek aan Taiwan hoog op je travel bucketlist te zetten

Vogue Man geeft 5 redenen om z.s.m. een bezoekje aan Taiwan te brengen.

taiwan-travel-vogue-man
Mirjam Bleeker

Daredevils opgelet! Van een wandeltocht in de wilde, tropische jungle, tot aan fietsen langs een ongerepte oostkust, voor wie van avontuur en onverwachtse wendingen houdt is Taiwan het antwoord. Het ondergeschoven kindje van Azië kun je het beste zien als een op maat gemaakt Brunello Cunicelli pak dat niet helemaal af is; een ruwe diamant die het beste te omschrijven is als rauw, natuurlijk, groen, spannend, verassend en stijlvol (op haar eigen manier).

Indiana Jones
De reis begint in het gastvrije Taipei, waar de minimale kennis van de Engelse taal, iedereen toch vriendelijk en behulpzaam is (op het hele eiland trouwens). Na twee dagen rond gedwaald te hebben door de bruisende stad, komt langzaam je inner Indiana Jones naar boven en verruil je al gauw je luxe spa in het W Hotel voor een echtere versie: eentje die zich hoog in de bergen bevindt en waar de mooiste watervallen als alternatief dienen voor een koude douche. Gezichtsmaskertje? Die maak je zelf met hete klei dat je vanonder de rotsen graaft terwijl je ontspant in één van de hotsprings van het vulkanische eiland. Dan zijn er nog adembenemende berggebieden voor wandelaars, voor de cultuursnuivers een fraai hoogstandje architectuur zoals de Longshan tempel in Taipei, wilde rivieren voor rafters en hoge golven voor surfliefhebbers. Voor avonturiers en outdoor sporters die een plek op hun eigen manier willen ontdekken de beste bestemming dus.Vogue Man ging op onderzoek uit in Taiwan en kwam met vijf redenen terug waarom je deze bestemming heel hoog op je bucketlist moet zetten.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Koffie drinken in het Xinyi District
Mirjam Bleeker

De beste koffie ter wereld in Italië? Think again. Ook in Taiwan is de koffie heaven in a cup. Niet voor niets benoemde de Wall Street Journal Taiwan vorig jaar als de nieuwste internationale koffiebestemming. Taiwan staat overigens ook bekend als het land dat de beste thee ter wereld produceert. In het Xinyi district vind je talloze koffie barretjes. Ook vind je hier design stukken van designers en architecten zoals Ray Chen, die tevens verantwoordelijk is voor het interieur van China Airlines' nieuwe vliegveld lounge en gloednieuwe Airbus A350 die vanaf december non-stop van Amsterdam naar Taipei, de hoofdstad van Taiwan, zal vliegen.

2 Surfen in Donghe - Dulan
Mirjam Bleeker

Het landschap en de natuur van Taiwan lenen zich prima voor fietsen, wandelen en surfen. Vooral het laatste moet je gedaan hebben. Hiervoor ga je het beste naar Donghe. Al vanaf de jaren '80, toen Taiwan underground was in de Aziatische surfwereld, komt men hier al surfen. Nu is de oostkust een internationaal trekpleister geworden. Donghe heeft allerlei spots waar je kunt surfen. Voor elk niveau met hier en daar wat krachtige stromingen en heerlijke rechtse pointbreaks die er makkelijker uitzien dan je denkt. Laat je daarom altijd even voorlichten.

3 Kokoswater drinken in Baisha Bay
Mirjam Bleeker

Vier redenen om hier je strandlaken uit te gooien: de rust, de juiste water temperatuur, het appetijtelijke kokoswater dat je in één teug achteroverslaat en vooral *trommelgeroffel* omdat de film Life Of Pi hier voor het grootste gedeelte is opgenomen. Redenen genoeg, toch?

4 Design spotten en cultuur snuiven in Treasure Hill Artist Village
Mirjam Bleeker

Oude woningen vormen hier de inspiratiebron van plaatselijke kunstenaars en designers. Sommige wonen er ook. De buurt is perfect voor een wandeling, kunst bekijken dat vervaardigd is van gerecyclede voorwerpen of gewoon op het gras liggen en genieten van het weer.

5 Eten bij Restaurant RAW
Mirjam Bleeker

Genoeg keuze aan restaurants in Taiwan. Waar je zeker even langs moet gaan is Raw. Vergeet alleen niet ruim van te voren te reserveren. De architect van dit restaurant is de Nederlandse Camiel Weijenberg en de chef kok is Andre Chiang, die zondag 19 juni in het Rijksmuseum zal koken ter ere van de tentoonstelling Azië > Amsterdam: Luxe in de Gouden Eeuw. Tevens is de gerenommeerde kok die het culinaire vak in Frankrijk leerde benoemd tot de nieuwe chef van China Airlines.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vogue Man