De beste plekken voor vegan ijs in Nederland

Vegan guide: de beste restaurants en ijscobarren voor vegan ijs in Nederland.

Ice cream cone, Ice cream, Frozen dessert, Gelato, Dondurma, Pink, Dessert, Sorbetes, Food, Soft Serve Ice Creams,
Van Leeuwen IcecreamInstagram

De eerste warme dag van het jaar komt er dit weekend aan! Dat betekent neerstrijken en niet meer bewegen bij een van de leukste strandtenten van Nederland, alvast dromen over zwemmen in onze mooiste buitenzwembaden en heel veel ijs. Mocht je geen zin hebben in ambachtelijk Italiaans schepijs (ondenkbaar, maar goed) dan hebben we hier voor jou de lekkerste veganrestaurants en -barren van Nederland voor een vegan ijsje.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 JuiceBrothers x Van Leeuwen

Van Leeuwen is een van de bekendste ijscoboeren van Amerika, opgericht in New York. Het veganistische ijs is gemaakt van pure ingrediënten zonder toevoegingen. Sinds kort is het ijs ook in Nederland verkrijgbaar, namelijk bij sappenbar JuiceBrothers op het Haarlemmerplein in Amsterdam. Drie scoops, please.

2 Aloha Beach, Wijk aan Zee
AlohaFacebook

Wellicht zag je 'm al voorbijkomen in ons lijstje met leukste strandtenten van Nederland, maar er is nog een reden om bij Aloha Beach neer te strijken. Aloha heeft eindeloos veel vegan ijs-opties in spannende smaken, zoals de 'Indian Winter', met gemberwortel en Indiase specerijen.

3 De Boshalte, Amsterdam
De Boshalte

Strijk neer in het Amsterdamse Bos met een kleedje, voor niet alleen rust en zon, maar ook een vegan ijsje. De Boshalte heeft naast "normaal" ijs ook vegan ijs in het assortiment.

4 Crudo, Nijmegen
Crudo

Lucky Nijmegenaren. Zij hebben Crudo, een vegan restaurant met niet alleen goddelijke veganistische gerechten, maar ook vegan ijs.

5 Vegabond, Amsterdam

Vegabond is een van de bekendste veganrestaurant van Amsterdam. De vegan cupcakes zijn to die for en in de zomer serveren ze hier ook ijs. Ook fijn: voor de deur staat een knus bankje, waar jij jouw ijsco kan opeten terwijl de boten door de grachten varen.

6 Professor Grunschnabel, Albert Heijn

In je eigen tuin of op het balkon van vegan ijs genieten kan ook. Professor Grunschnabel wordt verkocht in supermarkten zoals de Albert Heijn en is 100% natuurlijk en plantaardig, gemaakt van kokosmelk en dus vegan, lactose- en glutenvrij. Probeer de Café el Khatib (koffie, cardemom en vanille) of de Madagascar Matcha (kokosmelk, groene thee, vanille en limoen sap).

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder