Dit zijn de beste rooftop bars van Nederland

Van Amsterdam tot Rotterdam en van Utrecht tot Groningen: dit zijn de fijnste dakterrassen van Nederland.

Hopp Amsterdam
Hopp

Waar kun je de zonnestralen nu beter opvangen dan hoog in de lucht? Precies. Van Amsterdam tot Rotterdam tot Utrecht tot Groningen: in elke stad gebeurt het tegenwoordig op het dak. Vogue selecteert de fijnste dakterrassen van Nederland.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 W Hotel, Amsterdam
w hotel rooftop bar
W Hotel

De W Lounge vind je op de bovenste verdieping van het W Amsterdam op de Spuistraat. Met een prachtig 360 graden uitzicht over een deel van de stad en het historische Koninklijk Paleis op de Dam, zit je hier voor een aantal uren meer dan goed. Stijgt het kwik, spring dan in het verkoelende zwembad dat zich op het dakterras bevindt.

2 Dakkas, Haarlem
Dakkas

In Haarlem is vorige zomer een nieuw dakterras geopend, genaamd de Dakkas. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een groen en transparant terras van 345 m² (!) op het 'lelijkste gebouw van Haarlem' (een parkeergarage), en met het mooiste uitzicht over de stad.

3 Bleyenberg, Den Haag
Bleyenberg

In het oude Kwantumgebouw aan de Grote Markt is Bleyenberg geopend, met meerdere restaurants en bars. Op de eerste verdieping vind je De Kantine, voor een goede kop koffie, in de kelder Het Magazijn, voor een dansje en op de laatste verdieping vind je De Bleyenberg, een fantastische rooftopbar. Er zijn rieten hangstoelen, palmbomen en koude cocktails. Need we say more?

4
5 Op het Dak, Rotterdam
@ophetdakInstagram

Goddelijk lunchen tussen de groenten, op een dak? Dat kan bij Op Het Dak in Rotterdam, waar de grootste dakboerderij van Europa, de DakAkker, is gevestigd. Je kan hier niet alleen munt en lavendel proeven, maar ook worden er rode bieten, courgettes en radijzen gekweekt.

6 Gapp, Amsterdam
Hopp

In Amsterdam Oost vind je Hotel Casa, waar onlangs op de achtste verdieping het groene dakterras Gapp is geopend (voorheen bekend als Hopp). G is wat je noemt een echte 'biergarten' met een uitgebreide bierkaart, met voornamelijk (speciaal)bieren van lokale en onbekende bierbrouwers.

7 Bret, Amsterdam
bret_barInstagram

Bret is een begrip in Amsterdam geworden doordat het restaurant is opgebouwd uit grote rode containers en door de goede feestjes. Vorig jaar werd ook het dakterras geopend en dat is een blijvertje.

8 Het Volkshotel, Amsterdam
volkshotelInstagram

Een andere hotspot in Oost is het Volkshotel, het gebouw waar vroeger de Volkskrant gevestigd was. Sinds 2014 is het een hotel met een heerlijk dakterras op de zevende verdieping, genaamd Canvas. Je hebt hier een prachtig uitzicht over Amsterdam en nog een pluspuntje: er staat een hottub, die op zondag óók toegankelijk is voor bezoekers van alleen het terras (gasten kunnen er altijd in).

9 On the Roof, Amsterdam
ontheroofInstagram

On the Roof is de perfecte plek voor muziekliefhebbers. Op een dak in Amsterdam-Noord worden deze zomer tien verschillende intieme concertavonden gehouden. Van klassiek tot jazz: hier komt iedereen aan zijn of haar trekken. Wees er snel bij, want er zijn slechts honderd kaarten per concert beschikbaar.

10 NHOW, Rotterdam
nhowrotterdamInstagram

Een klassieker. Hotel NHOW in Rotterdam beschikt over een dakterras met uitzicht op de Erasmusbrug. En dat is altijd een plaatje. Op vrijdag- en zaterdagavond organiseert NHOW SkyNights, met optredens van verschillende artiesten.

11 Dak 5, Arnhem
Dak 5

In Arnhem is vorig jaar een nieuw terras geopend op het dak van cultureel centrum Rozet: Dak 5. In de zomer worden hier ook pilateslessen en workshops gegeven, zoals creatief schrijven en Delfts blauw schilderen.

12 Euromast, Rotterdam
euromast-rooftop-bar
Euromast

Speciaal voor de zomer is op de Euromast, dé hoogste uitkijktoren van Nederland, een rooftopbar voor dorstigen zonder hoogtevrees geopend. Er is al een restaurant waar je terecht kunt om heerlijk te tafelen, maar nu kun je nog een verdiep hoger voor een aperitief of digestief. Vanaf 5 juli t/m 28 augustus is de bar geopend op 100 meter hoogte en geniet je van het mooiste uitzicht over Rotterdam. De Rooftop bar is daarmee gelijk de hoogste rooftop bar van Nederland.

(Op dit moment gesloten)

13 DÂK, Rotterdam
dak_rotterdamInstagram

Voor iedereen die niet beschikt over een balkon of tuin, kan barbecuen op het dak van DÂK. Parking Westblaak in Rotterdam wordt tussen 21 juli en 13 augustus omgetoverd tot een stadspark, waar je dagelijks vanaf 17.00 uur de bbq mag aansteken.

(Op dit moment gesloten)

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder