De mooiste en leukste buitenzwembaden in Nederland

Vogue's favoriete buitenbaden in Nederland.

mooiste-buitenzwembaden-nederland
Badhotel Rockanje

Houdt het hoofd koel door een duik te nemen in een van de vele buitenzwembaden die Nederland rijk is! Ideaal als het strand te ver weg is, of je niet tegen zand in je schoenen kan.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Badhotel Rockanje
Badhotel Rockanje

Vlakbij het strand in Voorne-Putten (slechts 400 meten) ligt Badhotel Rockanje, waar je midden in de natuur een duik kunt nemen. Relatief in de buurt van Rotterdam, dus ideaal als je de stad wil ontvluchten. Naast het zwembad ligt een riant terras met open haard, voor de koelere avonduren.

2 De Houtvaart
De Houtvaart

In de buurt van Haarlem? Dan is openluchtzwembad De Houtvaart geen slechte optie om een duik te nemen. Het zwembad is vanuit architectuurhistorisch oogpunt een Rijksmonument.

3 Het Noorderparkbad
Het Noorderparkbad

Het Noorderparkbad is niet per se verborgen – al moet je er wel even de oversteek voor maken naar Amsterdam Noord – maar hij moet in deze lijst. Het is immers uitgeroepen tot mooiste publieke zwembad ter wereld, op de zwembadbeurs Piscine Global in Lyon.

4 Poel's Up
IOU Architectenbureau

Heb je deze al op je radar? Amstelveen heeft sinds vorig jaar een drijvend zwembad: Poel's Up in de Amstelveense Poel. Voor de sportievelingen onder ons kan er ook gesurft worden.

5 Ss Rotterdam

Zo’n 50 jaar geleden voer het stoomschip regelmatig heen en weer tussen Rotterdam en New York. Nu is Ss Rotterdam beschikbaar als hotel, restaurant en evenementenlocatie. Op het Lido-terras van het schip kun je pootjebaden in het nog bewaard gebleven zwembad, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht van de Rotterdamse skyline.

6 W Amsterdam
W Amsterdam

Misschien dacht je dat 'ie alleen voor de sier was, het zwembad op het dakterras van het W Amsterdam. Niets is minder waar. Vraag het barpersoneel of je mag pootje baden en ze zullen je nog een badhanddoek aanreiken ook.

7 Sportplaza Mercator
Sportplaza Mercator

We hebben hier niet alleen met een fijn zwembad, maar ook met een knap staaltje architectuur te maken: het gebouw van Sportplaza Mercator, bij het Rembrandtpark in Amsterdam, werd letterlijk zo groen mogelijk gemaakt, volledig bedekt met groene gewassen.

8 Nemo
Nemo

Toegegeven, het gaat hier om een pierenbadje, maar dat betekent niet dat Nemo je niet de nodige afkoeling kan bieden. Op het dak van het wetenschapsmuseum heb je namelijk geweldig uitzicht op Amsterdam, met de bijbehorende magische zonsondergang.

9 Openluchtzwembad Staalbergven
Openluchtzwembad Staalbergven

Midden in de prachtige Oisterwijkse bossen ligt openluchtzwembad Staalbergven. Met een natuurlijk strandbad, een reuzeglijbaan en een diep wedstrijdbad is Staalbergven van alle markten thuis. Modeontwerper Jan Taminiau nam hier vroeger regelmatig een duik, dé plek dus om modebewust te zwemmen.

10 Spa Zuiver
Spa Zuiver

Je zou het bijna vergeten, maar Spa Zuiver in Amsterdam heeft ook een mooi buitenbad. Na een uitgebreide lunch, facial en massage, kun je hier in de frisse buitenlucht je vitamine D aanvullen op een chaise longue. Op vakantie in eigen land.

11 De Krommerijn
De Krommerijn

Het lijkt een overdekt zwembad, maar schijn bedriegt! Zwembad De Krommerijn in Utrecht is onlangs helemaal vernieuwd: in de zomer kan het glazen dak open. Weer of geen weer, je bent hier altijd aan het juiste adres.

12 Brediusbad
Brediusbad

Midden in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam vind je het Brediusbad, de perfecte plek om een middagje te vertoeven met dit warme weer. Fun fact: tussen 7.00 en 9.00 uur op dinsdag en donderdag kun je hier naaktzwemmen.

13 Soho House rooftop pool

Just can't beat this view 👀 #SohoHouseBarcelona #SohoHouse

Een bericht gedeeld door Soho House Barcelona (@sohohousebarcelona) op

Hoewel het Soho House in Amsterdam pas in juli opent, is de kans groot (zie de website) dat de exclusieve memberclub een rooftop pool zal hebben. Als voorproefje alvast een foto van het zwembad in Barcelona, inclusief adembenemend uitzicht over de stad. Dat we zoiets maar heel snel in Amsterdam mogen hebben.

Advertentie - Lees hieronder verder