De mooiste en leukste buitenzwembaden in Nederland

Vogue's favoriete buitenbaden in Nederland.

Deze week worden er in Nederland temperaturen boven 30 graden verwacht. Houdt daarom het hoofd koel door een duik te nemen in een van de vele buitenzwembaden die Nederland rijk is. Ideaal als je tuin of balkon te heet wordt en het strand te ver weg is, of als je niet tegen zand in je schoenen kan. Vogue selecteert de mooiste buitenzwembaden van ons land die perfect voor verkoeling zorgen tijdens de hete zomerdagen. Tip: check altijd eerst de veiligheidsmaatregelen die zijn ingevoerd ivm COVID-19 zodat je op een veilige manier kunt genieten van het zwembad.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Bernie's

Deze plek is ideaal voor diegene die graag naar het strand gaat en geniet van de duinen, maar liever verkoeling zoekt in het zwembad dan in de zee. Bij Bernie's Beach Club kun je een frisse duik nemen in het zwembad naast de strandtent, met uitzicht op de zee en de duinen.

2 Badhotel Rockanje
Badhotel Rockanje

Vlakbij het strand in Voorne-Putten (slechts 400 meten) ligt Badhotel Rockanje, waar je midden in de natuur een duik kunt nemen. Relatief in de buurt van Rotterdam, dus ideaal als je de stad wil ontvluchten. Naast het zwembad ligt een riant terras met open haard, voor de koelere avonduren.

3 De Houtvaart
De Houtvaart

In de buurt van Haarlem? Dan is openluchtzwembad De Houtvaart geen slechte optie om een duik te nemen. Het zwembad is vanuit architectuurhistorisch oogpunt een Rijksmonument.

4 Het Noorderparkbad
Het Noorderparkbad

Het Noorderparkbad is niet per se verborgen – al moet je er wel even de oversteek voor maken naar Amsterdam Noord – maar hij moet in deze lijst. Het is immers uitgeroepen tot mooiste publieke zwembad ter wereld, op de zwembadbeurs Piscine Global in Lyon.

5 Poel's Up
IOU Architectenbureau

Heb je deze al op je radar? Amstelveen heeft sinds vorig jaar een drijvend zwembad: Poel's Up in de Amstelveense Poel. Voor de sportievelingen onder ons kan er ook gesurft worden.

6 Ss Rotterdam

Zo’n 50 jaar geleden voer het stoomschip regelmatig heen en weer tussen Rotterdam en New York. Nu is Ss Rotterdam beschikbaar als hotel, restaurant en evenementenlocatie. Op het Lido-terras van het schip kun je pootjebaden in het nog bewaard gebleven zwembad, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht van de Rotterdamse skyline.

7 W Amsterdam
W Amsterdam

Misschien dacht je dat 'ie alleen voor de sier was, het zwembad op het dakterras van het W Amsterdam. Niets is minder waar. Vraag het barpersoneel of je mag pootje baden en ze zullen je nog een badhanddoek aanreiken ook. Bij mooi weer organiseert W Amsterdam The Sun Is Out pop-up feestjes op het WET Deck. Op de zesde verdieping van het dakterras kun je verkoeling zoeken in het rooftopzwembad en tegelijkertijd dansen en relaxen.

8 Sportplaza Mercator
Sportplaza Mercator

We hebben hier niet alleen met een fijn zwembad, maar ook met een knap staaltje architectuur te maken: het gebouw van Sportplaza Mercator, bij het Rembrandtpark in Amsterdam, werd letterlijk zo groen mogelijk gemaakt, volledig bedekt met groene gewassen.

9 Nemo
Nemo

Toegegeven, het gaat hier om een pierenbadje, maar dat betekent niet dat Nemo je niet de nodige afkoeling kan bieden. Op het dak van het wetenschapsmuseum heb je namelijk geweldig uitzicht op Amsterdam, met de bijbehorende magische zonsondergang.

10 Openluchtzwembad Staalbergven
Openluchtzwembad Staalbergven

Midden in de prachtige Oisterwijkse bossen ligt openluchtzwembad Staalbergven. Met een natuurlijk strandbad, een reuzeglijbaan en een diep wedstrijdbad is Staalbergven van alle markten thuis. Modeontwerper Jan Taminiau nam hier vroeger regelmatig een duik, dé plek dus om modebewust te zwemmen.

11 Spa Zuiver
Spa Zuiver

Je zou het bijna vergeten, maar Spa Zuiver in Amsterdam heeft ook een mooi buitenbad. Na een uitgebreide lunch, facial en massage, kun je hier in de frisse buitenlucht je vitamine D aanvullen op een chaise longue. Op vakantie in eigen land.

12 De Krommerijn
De Krommerijn

Het lijkt een overdekt zwembad, maar schijn bedriegt! Zwembad De Krommerijn in Utrecht is onlangs helemaal vernieuwd: in de zomer kan het glazen dak open. Weer of geen weer, je bent hier altijd aan het juiste adres.

13 Brediusbad
Brediusbad

Midden in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam vind je het Brediusbad, de perfecte plek om een middagje te vertoeven met dit warme weer. Fun fact: tussen 7.00 en 9.00 uur op dinsdag en donderdag kun je hier naaktzwemmen.

14 Soho House rooftop pool
Swimming pool, Outdoor furniture, Furniture, Resort, Real estate, Flowerpot, Sunlounger, Umbrella, Outdoor table, Shade,
Soho House

Howel het Soho House voor de lucky few is, blijft het zwembad van deze exclusieve memberclub in Amsterdam een ware parel. Met dit rooftop pool heb je een adembenemend uitzicht over de hele stad.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder