Vogue's terrassenlijst: de beste terrassen van Nijmegen

Dit zijn de leukste terrassen van Nijmegen.

City, Town square, Town, Plaza, Public space, Human settlement, Landmark, Building, Architecture, Sky,
Getty Images

Van Amsterdam naar Rotterdam naar Nijmegen. Vogue selecteert de leukste terrassen in het land, deze keer de beurt aan één van de oudste steden van Nederland. En zoals altijd zochten we naar de terrassen met veel zon en een goddelijk (wijn)menu. Want met het terrassenweer op komst en de versoepelde maatregelen vanuit de overheid is het tijd om het terras weer op te zoeken.

Terug naar het terras

Vanaf 28 april mogen we weer naar het terras - van twaalf uur 's middags tot zes uur 's avonds, met z'n tweetjes óf met je huisgenoten én met reservering. Nog niet zoals vanouds, maar lekker genoeg. Maar waar wil je nou écht onder het zonnetje zitten in Nijmegen? Om je op weg te helpen daarbij, zette Vogue onze favoriete en zonnigste terrassen van de oude stad voor je op een rij.

*Bekijk vooraf de website van elk terras voor COVID-uitzonderingen en openingsuren.

9 x de leukste terrassen van Nijmegen

Advertentie - Lees hieronder verder
1 De Meesterproef

Het terras van De Meesterproef kijkt uit over de Waal. Het restaurant is gevestigd in een oude fabriekshal, het Honigcomplex, waar naast De Meesterproef ook biercafé Stoom en koffiebar First Thing First huisvesten. In de zomer zetten ze allen hun terrassen buiten en is dit dé plek voor een fijne zomeravond.

De Meesterproef, Waalbandijk 14

2 Hotel Nimma

Hotel Nimma ligt buiten het centrum van Nijmegen, op een industriegebied in de buurt van de Honigfabriek, een terrein waar onder andere restaurant Meesterproef en koffietent First Things First huisvesten. Nimma heeft een heerlijk terras, waar je een steak of een gebakken vis eet, en waar buurtbewoners, backpackers en creatives samenkomen.

Hotel Nimma, Weurtseweg 478

3 Nibbles

Midden op de Ganzenheuvel, het plein bovenaan de Hezelstraat, een van de oudste en leukste straten van Nijmegen, zit Nibbles. Zomers gaan de priklichten aan en is het een komen en gaan van leuk volk. Hier deel je kleine gerechten, van ceviche tot risottobitterballen tot chorizokroketten. Lekker, lekker en lekker.

Nibbles, Ganzenheuvel 1

4 De Hemel

De Hemel is gevestigd in de Commanderie van St. Jan, een middeleeuws kloosterpand in het centrum en heeft de mooiste stadstuin van Nijmegen.

De Hemel, Franseplaats 1

5 Merano

Niet het grootste terras en ook niet het terras met de meeste zonuren, maar toch moet je er gaan zitten. Waarom? Voor het eten. Merano wordt sinds 1940 gerund door een Italiaans-Griekse familie en was eerst the place to be voor gelato en sinds 1993 ook voor pasta. Nijmegenaren noemen het liefkozen Little Italy, want pasta smaakt hier zoals in Italië.

Merano, Lange Hezelstraat 33-A

6 Lodewijk

Restaurant Lodewijk ligt in het leukste deel van Nijmegen: Oost. Lodewijk heeft een knus terras en een wisselend menu, die binnen op de spiegels staat geschreven. Al jaren een favoriet.

Eetcafé Lodewijk, Berg en Dalseweg 48A

7 De Derde Kamer

Net als Antwerpen heeft Nijmegen een Grote Markt. Op het historische plein heb je ruime keus aan terrassen, maar een van de leukste blijft toch wel De Derde Kamer. Altijd druk, altijd zon en vanaf het terras kijk je uit op de Sint-Stevenskerk.

De Derde Kamer, Grote Markt 34

8 Lime

Nijmegenaren houden van hun stad, maar verlaten die zo nu en dan voor restaurant Lime, want daar zwaait sterrenchef Ysbrandt Wermenbol met de scepter. In het dorpje Malden, iets verderop, opende hij twee jaar geleden Lime, de opvolger van zijn vorige restaurant - Le Marron, met Michelinster. Lime is toegankelijker en (vandaar in dit lijstje) heeft een fijn terras. Strijk neer voor het lunchmenu, met acht verrassende gerechten du chef.

Lime, Kerkplein 2

9 Fresca

Fresca, voor heel veel zon, de aardigste bediening, huisgemaakte hartige taart (zoals een mexicaans tortillataart), andere lekkere zoete taartjes en lunch, en goede koffie.

Fresca, Van Broeckhuysenstraat 16

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder