Vogue’s terrassenlijst: dé terrassen van Rotterdam

Vogue tipt de beste terrassen van Rotterdam. Van rooftopbar tot stadstuin.

Aloha Bar

Vogue selecteert zoals elk jaar de voortreffelijkste terrassen van het land. Naast favoriete terrassen in Amsterdam en de fijnste zonplekken in Nijmegen mag natuurlijk Rotterdam niet ontbreken. Van een rooftopbar met uitzicht over de Rotterdamse skyline tot een verborgen terras op het dak van een bibliotheek: dit zijn de zonnigste zomerplekken van 010.

h
1 van 8
Parqiet

In het voormalig koetshuis, in Het Park (het park voor de Euromast) zit Parqiet. De brasserie is een van de weinige horecagelegenheden in het park, maar dat betekent dat ze een heel groot grasveld voor de deur hebben. En daar zetten ze elk jaar gestreepte strandstoeltjes neer, zodat je kan relaxen met een kop koffie van Man met Bril (een begrip in Rotterdam).

h
2 van 8
Aloha Bar

Op de plek van het buitenbad van het voormalige zwemparadijs Tropicana zit restaurant Aloha. Priklichten, kleurrijke stoelen, palmbomen, cocktails: Miami all the way. Alleen dan in Rotterdam. Je zwempak mag je thuis laten, want in de zwembaden staan nu tafels, stoelen en loungezitjes in plaats van water.

h
3 van 8
Bistrobar binnenrotte

Kun je een geheim bewaren? Er zit een verborgen terras op de eerste etage van de centrale bibliotheek: Bistrobar Binnenrotte. Het terras is zonovergoten en kijkt uit op de Markthal – de foodhallen van Rotterdam - en de Laurenskerk.

h
4 van 8
A La Plancha

Het pop-up visrestaurant A La Plancha aan de Maas opent binnenkort weer haar deuren. Voor schelpen en champagne moet je hier zijn. Het terras aan het water is dé favoriet van Rotterdammers. Ze staan de trappelen voor de deur. In mei gaat het terras bij mooi weer open.

h
5 van 8
The Suicide Club

Vanaf het dakterras van The Suicide Club heb je het allermooiste uitzicht over Rotterdam. Een lift brengt je naar de achtste verdieping van de speakeasy bar, waar koude, frisse cocktails (of champagne) op je staan te wachten. Soms gaat zelfs de bbq aan. Ben je in New York? Nee, het is toch echt Rotterdam.

h
6 van 8
Bokaal

Midden op een plein aan het einde van de leukste straat van Rotterdam (Pannekoekstraat) zit Biercafé Bokaal. Het stadscafé is dé verzamelplek van leuke Rotterdammers, die hier op vrijdag of in het weekend plaatsnemen aan de picknicktafels. Wat fingerfood op tafel, een goed glas wijn (of bier dus), niks meer aan doen. O, en als je er toch bent, ga dan even langs bij Gamasot voor een bordje fantastisch Koreaans.

h
7 van 8
Uit je eigen stad

Uit je eigen stad draait allemaal om urban farming. Ze verbouwen zoveel mogelijk eigen groenten in de grote kas naar het restaurant en de rest van de keuken vullen ze met lokale producten. Het ruime terras ligt op het zuiden en kijkt uit op de eigen stadsakker. Je bent even helemaal weg uit de stad, bij dit boerderijrestaurant.

h
8 van 8
Hofbogen

Op naar Rotterdam Noord, achter het Centraal Station, de Hofbogen om precies te zijn. Onder de bogen van een oude spoorlijn zitten nu tal van toffe hangouts op een rij, die in de zomer de stoelen en tafels naar buiten verplaatsen. Genoeg keuze. Zoals restaurant De Jong en het jazz-restaurant BIRD.

Advertentie - Lees hieronder verder
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io