Leuke to do's in Nederland tijdens de feestdagen voor als je niet thuis wil zitten

De uitagenda voor Nederland voor de feestdagen 2019 met to do's in onder andere Amsterdam, Rotterdam en Groningen.

to-dos-kerst-nederland
Amsterdam Light Festival

Omdat we natuurlijk álles uit onze kerstvakantie willen halen en je waarschijnlijk niet de hele dag thuis wil zitten en voor de zoveelste keer Love Actually wil kijken, hebben wij een cultuuragenda vol leuke to do’s, in Nederland. Van een winterparade tot een tentoonstelling tot een schaatsbaan: thuiszitten hoef je allerminst. Dit is er allemaal te doen in het land.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Vuurtoreneiland, Durgerdam
Vuurtoren eiland

Vuurtoreneiland is een uniek stukje natuur in Amsterdam. In een ruig landschap vind je loslopende dieren, zeldzame flora, een vervallen fort en Amsterdams’ enige vuurtoren. Gelegen in het Markermeer bij Durgerdam, is Vuurtoreneiland alleen per boot te bereiken. Nu dat het winter is, wordt er gegeten in het winterrestaurant dat plaatsvindt in de kazerne en wordt er net als in 1893 volledig op hout gestookt. De boot vertrekt vanaf het Lloyd Hotel om 18.30 uur. Het hele avontuurlijke minivakantie duurt zo'n vijf uur, dus perfect voor een avondje uit.

Let op: gesloten van 24 t/m 26 december en van 30 december t/m 1 januari.

2 Feeling Festive-arrangement bij AWAY Spa
Away Spa
Lutz Vorderwuelbecke

Kom in de vakantiestemming met een Feeling Festive-behandeling bij de bekroonde AWAY Spa van W Hotel Amsterdam. Wat staat er op de planning? Ga in relax mode met een 30 minuten rug-, nek- en schoudermassage. Na de massage heb je 1,5 uur toegang tot de whirlpool, ijs- en vuurbaden, stoombad, sauna en binnenzwembad in de WET area met een Manhattan-cocktail in de hand. Wil je die last minute glow? Ga dan voor één van de heerlijke nieuwe behandelingen van The Tides.

Feeling Festive-arrangement, AWAY Spa, Spuistraat 172, Amsterdam.

3 Classic Boat Dinners, Amsterdam
classic boat dinners

Met de Classic Boat Dinners kun je luxueus dineren op een antique salon boot door de grachten van Amsterdam. Gedurende de vaart wordt er aangemeerd bij verschillende restaurants uit het topsegment van Amsterdam: Restaurant La Rive en de brasserie van het Amstel Hotel, restaurant Vinkeles en brasserie Occo van The Dylan, restaurant &Moshik, restaurant Bridges van hotel The Grand en restaurant Johannes. Aan boord is een uitgebreide kaart met speciaal geselecteerde wijnen en kun je ook wijn uit de wijnkelder op halen.

4 Afternoon Tea, The Duchess Amsterdam
Food, Dessert, Icing, Sweetness, Cuisine, Cake, Cake decorating, Baked goods, Dish, Buttercream,
The Duchess

Wat doe je tijdens de feestdagen? Juist, heel veel eten. Bij restaurant The Duchess – bekroond met een Michelin-ster – organiseren ze een brunch én een afternoon tea tijdens de feestdagen. Tijdens de tea krijg je petitfours geheel in winterse sferen, zoals sneeuwpopmacarons en cheesecake met cranberries. Je hoeft natuurlijk niet aan de thee, want speciaal nu pakt The Duchess uit met een uitgebreid champagnemenu.

5 Nachtje weg, Parc Broekhuizen Leersum
Parc Broekhuizen

Een nachtje weg in eigen land? Dan tippen wij Parc Broekhuizen, een landhuis op het historisch landgoed verscholen in de natuurpracht van het nationale park Utrechtse Heuvelrug. De suites hebben uitzicht op het landgoed en het meer, en hebben allen een heerlijk grote badkuip om in te dobberen met een boek. Je hoeft de deur niet uit, want chefkok Marco Westmaas zwaait met de scepter in het bijbehorende restaurant Voltaire. Na een fantastisch vijfgangendiner rol je zo je bed in en schuif je in de ochtend weer aan voor een verrukkelijk ontbijt of brunch en een wandeling in het bos. Tijdens de feestdagen is er ook een champagne-uurtje, en zijn er op het landgoed knusse zitplekken met vuurkorven en duizenden lichtjes. Romantischer kan haast niet.

6 Badplaats, Volkshotel Amsterdam
Volkshotel Amsterdam

Op de achtste verdieping van het Volkshotel in Amsterdam, boven restaurant/club Canvas, staan een aantal hot tubs en een sauna. Deze zijn normaal gesproken alleen toegankelijk voor hotelgasten. Maar elke zondag is Badplaats open voor niet-hotelgasten van 12:00 tot 18:00 uur en dat betekent dat jij tijdens de kerstvakantie lekker kan dobberen in een warm bad, met uitzicht over de skyline van Amsterdam met champagne. Elke eerste zondag van de maand is er ook een Badplaats Session: een XL versie met bands/singer-songwriters. Ook deze Sessions zijn gratis te bezoeken voor niet-hotelgasten.

7 Dagje museum
Face, Hair, Forehead, Cheek, Eyebrow, Chin, Nose, Head, Hairstyle, Lip,
Jeff Preiss, STOP

Dagje museum? Zowel het Stedelijk Museum in Amsterdam als het Groninger Museum in Groningen zijn geopend tijdens de feestdagen. Bekijk de expositie More than I looked for van experimentele filmmaker Jeff Preiss in het Stedelijk Museum, of bezoek het eerste solo-project van kunstenaar Daan Roosegaarde in het Groninger Museum.

8 Discoschaatsen, Schaatsbaan Rotterdam
Schaatsbaan Rotterdam

Je kerstvakantie is natuurlijk niet compleet zonder een potje schaatsen. Dat kan in Rotterdam geheel in 70’s disco-vibe, in de verlichte schaatstunnel van Schaatsbaan Rotterdam. Alle kleuren van de regenboog passeren de revue. Komt bij: je speciale glitterpak voor het kerstdiner mag je gerust aanhouden voor een schaatsritje in de slurf.

Elders in het land schaatsen? Bekijk dan onze selectie van de mooiste schaatsbanen in Nederland.

9 Dagje aan het water, Meneer Nieges Amsterdam
Meneer NiegesInstagram

Een dagje aan het water vertoeven is misschien niet wat je wilt tijdens de koude winterdagen, maar wel als je bij Meneer Nieges zit, aan de Amsterdamse IJ. Dit restaurant is voor de winter omgetoverd tot een knusse loungeplek, compleet met dekens, haardvuur, een leeshoek en lekker eten. Met een wijntje en hapjes voor de open haard: sounds like a plan to us. Ben je niet in Amsterdam tijdens de kerstdagen? Dan hebben we nog een genoeg andere tips voor plekken in Nederland waar het haardvuur brandt.

10 Amsterdam Light Festival, Amsterdam
Amsterdam Light Festival

Het Amsterdam Light Festival is begonnen. Onze hoofdstad wordt tijdens de donkere dagen verlicht door verschillende lichtinstallaties. Er is een speciale wandelroute langs de verlichte kunstwerken of je kan de boot pakken om alle kunstwerken vanaf het water te bekijken. De werken van zijn dagelijks verlicht van 17:00 tot 23:00 uur. Pracht langs de gracht.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kerst