Van Positano tot Toscane: 5 Italiaanse droomplekken

Wie is er niet dol op Italië? Deze verborgen plekken mag je op je shortlist zetten.

droomplekken-italië
Instagram

Italy is always a good idea. Want wie is er niet dol op Italië? Ook al zouden er niet talloze fotogenieke plekjes zijn (Cinque Terre! Amalfi! Toscane!) dan zouden we er alleen al naartoe gaan voor het eten. De dag starten met een espresso en een ‘cornetto’, lunchen met wijn en pasta, dineren met nog meer wijn en pasta en misschien nog een knapperige pizza als tussendoortje. Oh, en tiramisu én limoncello toe. Deze 5 (verborgen) Italiaanse droomplekken kun je op je shortlist zetten. Andiamo!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Tenuta Santa Pietro, Toscane
Tenuta Santa Pietro

Voor de real Italian experience moet je bij Tenuta Santa Pietro zijn, een agriturismoin Toscane. Dit oude Italiaanse huis is verbouwd tot luxe verblijf met zo’n 12 (unieke) kamers. In het midden van het huis prijkt een grote open haard met een deur naar de tuin waar ’s avonds het kampvuur brandt en je in een van de hangmatten een wijntje drinkt. Op de achtergrond het indrukwekkende Val d’Orcia, een vallei dat op de werelderfgoedlijst staat. Het landgoed is immens en was ooit in bezit van Paus Pius II in 1400. Op het landgoed wordt dan ook zoveel mogelijk zelf verbouwd. Wijn, citroenen, olijven, bonen: je snapt dat je vooral moet aanschuiven in het knusse restaurant. Bestel de truffelpasta en vraag eigenaar Giuseppe om wijnadvies.

2 Eco Del Mare, Le Spezia
Eco Del Mara

Zucht. Bekijk de plaatjes van Eco Del Mare en je snapt waarom deze plek op de hotlist staat. Eco Del Mare ligt verborgen tussen de rotsen en kijkt uit op een minuscuul stukje privé strand. Dit eco-hotel is een oase van rust met niet te veel poespas en opsmuk. En dat is precies de bedoeling. Een boek lezen, surfen of naar de zee staren vanuit een van de zithoekjes: relaxen zo luidt het devies. De Italiaanse familie die dit hotel runt staat dag en nacht voor je klaar.

3 Fattoria Casamora, Toscane
Fattoria Casamora

Naast Florence en tussen de olijfbomen ligt Fattoria Casamora. Architect Maurizio Montani della Fargna toverde een oude boerderij met verschillende stenen huisjes om tot luxe, kunstige suites en villa's. In het midden van het landgoed een minimalistisch zwembad en tuin, waar je ’s avonds aan kunt schuiven om te dineren. Een lokale kok kookt met ingrediënten uit eigen tuin. Hier wil je nooit meer weg.

4 Monastero Santa Rosa, Amalfi
Monastero Santa Rosa

Op het hoogste puntje van de Amalfi kust ligt Monastero Santa Rosa, een oud klooster dat nu dient als superluxe retreat. Het 5-sterren resort heeft een magisch uitzicht over de Tyrreense zee, een infinity pool en een fijn restaurant. Ook al is het in de zomer erg druk rondom Amalfi, op deze hoogte merk je er niets van. Het is er stil, zelfs in de gangen van het hotel kun je een speld horen vallen.

5 Briol, Noord-Italië
Briol

Op zo’n 1300 meter boven de zeespiegel ligt Briol, een Italiaanse retreat. Het hotel heeft een spectaculair uitzicht over de Isarco vallei. Hier staat alles in het teken van natuur en tot rust komen. Er is een spa - midden in het bos - en het restaurant serveert een healthy ontbijt en diner. Het hotel is vooral een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder