Christmas Fairs: de mooiste kerstmarkten van Nederland

Vogue selecteert de mooiste kerstmarkten die meer dan het bezoeken waard zijn.

kerstmarkten-nederland
Drijvende Kerstmarkt Leiden

It's almost that time of the year again. In de aanloop naar de feestdagen worden er weer diverse kerstmarkten georganiseerd, waar je niet alleen de prachtigste cadeaus kunt scoren, maar ook kunt genieten van warme chocolademelk, glühwein en de immer gezellige sfeer. Of je nu je kerstinkopen doet in de grotten van het Limburgse Valkenburg of tijdens de speciale Vogue Christmas Market op zondag 8 december: waan je in winterse sferen en bezoek een (of meer) van de mooiste kerstmarkten die ons land te bieden heeft.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Vogue Christmas Market
Paul Bellaart, Vogue Nederland, december 2018

Op zondag 8 december vindt hét kerst-event van het jaar plaats: de tweede Vogue Christmas Market. De Zuiveringshal in het Westerpark in Amsterdam wordt omgetoverd tot een magisch kerstparadijs. Hier vind je de meest feestelijke kerstkramen gevuld met de mooiste kerstcadeaus: van accessoires en boeken tot interieur-items en modestukken geselecteerd door de editors van Vogue. Daarnaast vind je hier de Vogue Christmas Store met speciale Vogue goodies. Warm jezelf tussendoor op in het heuse Vogue-café met Vogue-glühwein, allerlei zoetigheden en laat je Christmas mood met je vriendinnen vervolgens vereeuwigen in de Vogue photobooth.

Wanneer: 8 december
Waar: Zuiveringshal, Westergas in Amsterdam
Entree: gratis

Meer informatie vind je hier.

2 Kerststad Valkenburg
Kerststad Valkenburg

Het uiterste puntje van Limburg staat bekend om de feestelijke sfeer in de aanloop naar de kerstdagen. Zo wordt Valkenburg ieder jaar rond deze tijd weer omgetoverd tot kerststad. Er zijn niet alleen meerdere kerstmarkten te bezoeken, ook kun je hier een speciale kerstroute volgen en is er een heuse Christmas Parade. De kerstmarkten hier kunnen wel de meest bijzondere en sprookjesachtige van Nederland genoemd worden. Je bezoekt ze namelijk ondergronds, in de grotten van Valkenburg, waaronder de Gemeentegrot en Fluwelengrot.

Wanneer: 15 november t/m 5 januari
Waar:
op verschillende locaties in Valkenburg
Entree:
vanaf €7, hoewel sommige activiteiten gratis zijn. Kijk voor meer informatie op de website van Kerststad Valkenburg.

3 Country & Christmas Fair in Utrecht
Country & Christmas Fair

Het al zo sprookjesachtige Kasteel de Haar in Utrecht is van 19 t/m 24 november het decor van de jaarlijkse Country & Christmas Fair. Tijdens deze zes dagen kun je hier uitgebreid kerstinkopen doen, van delicatessen tot woonaccessoires. Om het extra gezellig te maken worden er 's avonds vuurkorven aangestoken en wordt iedere dag afgesloten met een licht- en watershow.

Wanneer: 19 november t/m 24 november
Waar:
Kasteel de Haar in Utrecht
Entree: €18 via de website of €22,50 aan de kassa. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

4 Magisch Maastricht
Kerstmarkt Maastricht

Maastricht is een van de meest sfeervolle steden te noemen tijdens de koude wintermaanden. Zo is het Vrijthof ook dit jaar weer het decor voor de grootse kerstmarkt, met een compleet overdekte schaatsbaan, een reuzenrad en vele typische kerstchalets met rode daken. Ook worden er meerdere traditionele activiteiten georganiseerd en kun je een persoonlijke kerstwens uitbrengen bij de 14 meter hoge kerstboom midden op het plein. Koop hier ook een originele transparante kerstbal waarmee je het goede doel steunt, voor de ultieme kerstgedachte.

Wanneer: 29 november t/m 31 december
Waar: op het Vrijthof in Maastricht
Entree:
gratis

5 Drijvende kerstmarkt in Leiden
Drijvende Kerstmarkt Leiden

In Leiden kun je terecht voor wel een heel bijzondere kerstmarkt, en wel eentje die drijft. De grachten in het centrum van de stad aan de Nieuwe Rijn zijn onherkenbaar in december, maar des te sprookjesachtiger. Op de drijvende kerstmarkt vind je wel 86 chalets met allerlei kerstspullen, christmas food en warme dranken. Oh, en de kerstman is ook aanwezig.

Wanneer: 13 december t/m 24 december
Waar:
winkelgebied Nieuwe Rijn in Leiden
Entree:
gratis

6 Amsterdam
Ice Amsterdam

In Amsterdam is er uiteraard van alles te doen. Zo staan alle grote pleinen in het teken van de komende feestdagen, zoals de Dam, het Rembrandtplein en de Bloemenmarkt. Je vindt hier allerlei kraampjes, en ook dit jaar kun je weer schaatsen op de grote schaatsbaan op het Museumplein met het verlichte Rijksmuseum op de achtergrond. Ook het Van der Helstplein is veranderd in een knus winter wonderland. Vergeet daarnaast het jaarlijkse Amsterdam Light Festival niet, waarbij de hoofdstad volledig wordt omgetoverd tot een paradijs van licht, zowel de straten als de grachten. Kortom, in Amsterdam is in de maand december genoeg te beleven.

Wanneer: 17 november t/m 2 februari (verschilt per activiteit)
Waar:
op verschillende locaties in Amsterdam
Entree:
gratis, de schaatsbaan op Museumplein vanaf €6

7 Betoverend Breda

Ook kerstmarkt Betoverend Breda is een hoop te doen en te beleven. Van 21 december t/m 1 januari staat het centrum van de Brabantse stad vol met knusse, houten chalets. Zo vind je de vele kraampjes op de Grote Markt, het Kerkplein en richting de Havermarkt. Naast talloze mogelijkheden om kerstinkopen te doen, kun je ook genieten van de uitgebreide foodcourts. Die kun je vinden bij Park Valkenberg (bij de Willemsbrug) en aan de Haven (bij de Hoge Brug).

Wanneer: 21 december t/m 1 januari
Waar: in de stad, op de Grote Markt, het Kerkplein en richting de Havermarkt
Entree: gratis

8 Kerstmarkt Dordrecht
Kerstmarkt Dordrecht

De grootste kerstmarkt van Nederland vind je in Dordrecht. In het weekend van 13 t/m 15 december staat de historische binnenstad volledig in het teken van de holiday spirit. Meer dan honderd kramen vormen een route door de stad en langs de binnenhavens, en zorgen daarmee voor de ultieme kerstsfeer. Je hoort het al: deze kerstmarkt mag je niet missen.

Wanneer: 13 december t/m 15 december
Waar:
in het centrum van Dordrecht
Entree: gratis

9 Royal Christmas Fair
Crowd, People, Night, Lighting, Light, Yellow, Public space, Event, Tree, Fun,
Royal Christmas Fair

Aan het Lange Voorhout in Den Haag strijkt dit jaar wederom de Royal Christmas Fair neer. Met 110 kerstchalets, duizenden lichtjes en liters glühwein belooft ook de vierde editie feestelijk en sfeervol te worden.

Wanneer: 12 t/m 23 december
Waar:
in het centrum van Den Haag
Entree:
gratis

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kerst