Slijp je schaatsen: dit zijn de mooiste schaatsbanen in Nederland deze winter

Of je nu een ster op het ijs bent of niet, deze schaatsbanen wil je deze winter bezoeken.

De mooiste schaatsbanen van Nederland deze winter
Annie Leibovitz, Vogue US

Met de korte dagen en ijzige kou heeft de winter officieel zijn intrede gedaan en is het weer tijd de schaatsen uit de kast te halen. Om te kunnen schaatsen zijn we gelukkig niet meer afhankelijk van natuurijs, maar met temperaturen onder het vriespunt is het wel weer mogelijk hier en daar een rondje te schaatsen (en de eeuwige optimisten onder ons hebben het natuurlijk weer over een eventuele Elfstedentocht). In verschillende steden kun je pop-up schaatsbanen vinden, die voor een aantal weken tot een paar maanden hun deuren openen. Maar voor iedereen die liever op een grotere schaatsbaan of op natuurijs schaatst zijn er ook genoeg mogelijkheden. Vogue zette de beste plekken op een rijtje. Wie weet kunnen we daar binnenkort ook weer de Amsterdamse grachten aan toevoegen. Fingers crossed!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Ice Amsterdam
Ice Amsterdam

Nog tot en met 2 februari is het Museumplein weer omgetoverd tot het sfeervolle Ice Amsterdam. Met uitzicht op het Rijksmuseum kunnen bezoekers onder meer genieten van de winterse lekkernijen en de gezellige wintersfeer. Daarnaast is de grote schaatsbaan natuurlijk ook weer geopend, waar er geschaatst kan worden onder de replica van 'De Magere Brug'.

Geopend t/m 2 februari, zondag t/m donderdag van 10:00 tot 21:00 uur en vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 22:00 uur. Entree en huur van schaatsen vanaf €6,00.

2 Schaatsbaan Rotterdam

In Rotterdam vind je de grootste schaatsbaan van Nederland, met onder andere een 400-meter-baan, een "funbaan" en een curlingbaan. Op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond is het hier extra gezellig vanwege de regenboogverlichting.

Geopend t/m 28 februari, maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 22:00 uur en zondag van 08:00 tot 20:00 uur, entree €6,75.

3 Flevonice
Skating, Ice skating, Recreation, Ice skate, Sports, Speed skating, Sports equipment, Fun, Long track speed skating, Ice,
Flevonice

Wanneer je graag in de natuur schaatst, maar het niet helemaal aandurft om op de plaatselijke sloot te stappen, kun je een bezoek brengen aan Flevonice. In de Biddinghuizen kun je schaatsen middenin de natuur, zelfs als het niet vriest. Schaatsers van elk niveau kunnen hier terecht, want de banen verschillen van 400 meter tot 3 kilometer.

Geopend t/m 4 maart, dagelijks van 09:00 tot 21:00 uur (donderdag tot 22:00 uur en zondag tot 19:00 uur), entree vanaf €8,50.

4 Jaap Eden IJsbaan
Ice rink, Sport venue, Recreation, Stadium, Ice skating, Winter,
Jaap Eden

In de hoofdstad heb je naast Ice Amsterdam ook de Jaap Eden IJsbaan, waar er ook op natuurijs geschaatst kan worden. Ook hier kunnen schaatsliefhebbers los op zowel een 400-meter-baan als een overdekte ijsbaan. Bij Café Jaap kun je na alle inspanningen volledig tot rust komen en een warme maaltijd krijgen, zoals oer-Hollandse stamppot.

Geopend t/m 22 maart, wisselende openingstijden (zie website), entree vanaf €7,80.

5 De Scheg, Deventer
Ice rink, Ice skating, Recreation, Skating, Snow, Ice, Winter, Building, Winter sport, Ice skate,
De Scheg

Of je nu in je eentje rondjes wil schaatsen of een aantal pirouettes wil doen, bij De Scheg kan het allemaal. Zo kunnen wedstrijdschaatsers en fanatiekelingen hun prestaties zelfs laten meten en kunnen kinderen zich uitleven in de speeltuin met de bijpassende titel De Speelpool. Daarnaast is het ook mogelijk lessen te nemen. Mocht je genoeg hebben van het ijs, plof dan neer bij de open haard in het speciale schaatscafé.

Geopend t/m 18 maart, wisselende openingstijden (zie website), entree vanaf €7,75.

6 IJsbaan Haarlem
Ice rink, Ice skating, Building, Skating, Ice skate, Recreation, Sports equipment, Sport venue, Ice, Sports,
IJsbaan Haarlem

De professionele IJsbaan Haarlem is zowel voor de echte schaatsexperts als voor beginners. Mocht je de 400-meter-baan nog niet op durven, dan kun je op de binnenplaats nog even oefenen op je schaatskunsten. Ook ijshockeyers kunnen hier terecht.

Geopend t/m 29 maart, dinsdag t/m vrijdag van 08:00 tot 23:00 uur, maandag van 08:30 tot 16:30 en in het weekend van 09:30/12:00 tot 16:00, entree vanaf €7,00.

7 Sportiom, Den Bosch
Formation, Cave, Recreation, Tourism,
Sportium

Als je op zoek bent naar een originele schaatsbaan, dan moet je bij het Sportiom in Den Bosch zijn. Op de schaatsbaan van Schaatsparadijs IceFun vind je de meest interessante routes, met onder andere (ijzige) grotten, schaatshellingen en een kade. Dit is de ultieme winterse locatie, mede door de "bevroren bergen", de nagebootste sneeuw (ja, echt!) en de Scott’s Cabin waar je warme chocolademelk kunt drinken.

Geopend t/m maart, wisselende openingstijden (gesloten op maandag en dinsdag), entree vanaf €7,50.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kerst