Baad in luxe en wellness in het Zwitserse dorpje St. Moritz

Het populaire skigebied waar Kate Moss elk jaar te vinden is.

St Moritz
Badrut

Sankt Moritz, een stukje paradijs voor de liefhebbers van luxe, genesteld tussen de bergtoppen van de Engadin-vallei, waar de Zwitserse opulentie wordt herenigd met wereldse cachet. Het dorp is al jaar en dag de jaarlijkse hotspot voor royals, celebrities en miljardairs. Van het Nederlandse-en Saoedi-Arabische koningshuis tot Italiaans ontwerper Valentino Garavani en de Hadid-familie. St. Moritz's gasten zijn net zo fascinerend als het dorp zelf. Bekend van de Olympische winterspelen van 1928 en 1948 is het dorp de ultieme plek voor de atletische fanatiekeling. Met kilometers aan pistes zal St. Moritz je nooit vervelen. Maar ook voor diegenen die zichzelf liever onderdompelen in luxe heeft St.Moritz heel wat te bieden. In Via Serla kun je vertoeven tussen de Cartier-en Gucciwinkels, en zijn er genoeg après ski-plekken waar champagne in overvloed wordt geserveerd. Met een grote hoeveelheid aan sterrenrestaurants en hotels zoals het Badrutt's Palace, waar Alfred Hitchcock zijn huwelijksnacht doorbracht, is St. Moritz de plek voor de beau monde deze winter. Maar ga vooral niet te hard op in de exuberante levensstijl van the rich and famous, want anders dan de plekken Gstaad en Verbier wordt de uitbundige manier van leven er veel discreter gevierd. Dus vul je koffer met je meest chique skioutfits en geniet van de pracht van het Zwitserse bergdorp.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Verblijf in het Kulm Hotel
Kulm Hotel

Het Kulm Hotel is een vijfsterren hotel en waarschijnlijk één van de meest bekende en luxueuze hotels in St. Moritz. De kamers in baroque stijl zijn een perfecte balans tussen verfijnde elegantie en comfort. Een stukje paradijs in het Zwitzerse Engadin-gebergte.

2 Champagne drinken bij Cresta
Cresta

Bij Cresta Run vindt de jaarlijkse Claude Cartier Challenge Cup plaats. Hierbij racen deelnemers over het ijskanaal naar de finish in Celerina met een maximale snelheid van 138 km/u. Ben je niet zo atletische aangelegd? Dat is prima, want de meeste mensen komen hier om te genieten van de champagne en om vrijgezellen te spotten. Het enige nadeel is dat het van origine een "men's club" is wat dus betekent dat vrouwen niet altijd welkom zijn.

3 Zwemmen in Badrutt Palace
Forbes travel guide

Geen zin om van de pistes te glijden? Wees gerust; bij Badrutt Palace kun je zwemmen, relaxen en genieten van het adembenemende panoramische uitzicht. Met een wekelijks lidmaatschap van 400 euro is dit voor iedereen aan te raden. Ook bevindt er zich een verwarmd buitenzwembad waar je een moment van afkoeling kan opzoeken.

4 Shop bij Krust Moritz
krust mortiz

Net als elke bekende bestemming heeft ook St. Moritz zijn eigen kledinglijn, Krust Moritz. Een verzameling van stijlvolle winterjassen die je zoals ze zelf aanraden kunt dragen op de pistes van St. Moritz. Gezien op beroemdheden zoals Migos, Kylie Jenner en Roger Federer.

5 Thee drinken in het Kulm Hotel
Kulm Hotel

In het Kulm Hotel kun je genieten van warme chocolademelk in één van de chique bars, en langzaam tot rust komen om voor te bereiden op alles wat de avond te bieden heeft. Met een groot assortiment aan gin, whiskey en Franse wijnen kun je hier ook gewoon een hele avond blijven hangen.

6 Dineren bij Chesa Veglia
Chesa Veglia

Om te dineren kun je naar Chesa Veglia. Het restaurant bevindt zich in een chalet die dateert uit 1658. De krakende houten vloer en het terras day uitzicht biedt op het meer en de bergen, maakt dit de charmantste hotspot in het dorp. Kom hier voor een pizza of één van de regionale specialiteiten zoals Bündner Gerstensuppe en hertenvlees medaillons met spätzle.

7 Op de tafels dansen bij Kusthall
Kusthall

Bovenop de berg bevindt zich Kusthall waar overdag eenvoudige maaltijden worden bereidt en 's avonds gastronomische menu's worden geserveerd waaronder zelfgemaakte pasta-variaties en

Bündner Gerstensuppe om er maar een paar te noemen. Dit restaurant is zeker voor diegenen die graag feesten, want na ieder diner eindigen alle aanwezigen in het restaurant op de tafels. En de enige weg naar beneden is door te sleeën.

8 Bezoek de Snow Polo World Cup
Business insider

In St. Moritz wordt het eerste sneeuwpolo toernooi ter wereld gehouden. Gelegen in de prachtige natuurlijke omgeving die een unieke sfeer uitstraalt is het toernooi op 26 en 27 januari een niet te missen event in St.Moritz.

9 Dansen in Dracula club
dracula club

Dracula Club is een legendarische club die zich bevindt op het terrein van het Kulm Hotel. De club biedt gasten de mogelijkheid om te genieten van een unieke selectie aan live jazzmuziek gebracht door internationale artiesten en begeleidt door een liveband.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder