De mooiste onontdekte eilanden van West-Europa

Met de meest prachtige verborgen stranden tot de ruigste natuur.

Body of water, Coast, Sea, Promontory, Headland, Coastal and oceanic landforms, Blue, Water, Cove, Shore,
Getty Images

Als we aan eilanden denken, poppen vaak beelden op van de palmboom stranden in de Caraïben of bounty eilanden in Thailand. Wat vaak wordt vergeten is dat ook in Europa de meest bijzondere en onontdekte eilanden te vinden zijn. Ziehier de 14 mooiste verborgen eilanden van West-Europa, stuk voor stuk ware paradijsjes. Geen overvolle stranden en massatoerisme, maar indrukwekkend ruige baaien, de mooiste verlate stranden en wilde natuur. Deze eilanden zijn wellicht de best bewaarde geheimen van ons continent.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Frankrijk - Port Cros
ILE DE PORT CROS, ARCHIPEL DES ILES D'HYERES, VAR, FRANCE
Philippe ROYGetty Images

Een ideaal wandeleiland dat onderdeel is van de Hyères eilanden in het zuiden van Frankrijk. In 1963 is het hele eiland een nationaal park geworden dus auto's en zelfs fietsen zijn verboden. Echte natuurliefhebbers zullen versteld staan van het aantal zeldzame en wilde beschermde plantsoorten die op het eiland te ontdekken zijn. Met haar kristalheldere water van de Middellandse Zee kun je hier ook perfect snorkelduiken.

2 Frankrijk - Ouessant
Ushant island.
AndiaGetty Images

Dit eiland wordt ook wel 'het einde van de wereld' genoemd. Ouessant ligt op het uiterste westelijke punt van het Franse grondgebied en lijkt precies zo te zijn als honderd jaar geleden, toen schapen, boeren en vissers de enige bewoners waren. Op dit eiland kun je je normale leven voor even achter je laten.

3 Italië - Filicudi
View of Cape Graziano and port of Filicudi, Sicily
De Agostini Picture LibraryGetty Images

Dit is een van de Eolische eilanden van Sicilië, het zuiden van Italië. Met haar warme klimaat, scherpe rotskust en vulkanische bodem is dit een ruig eiland waar de zee altijd kabbelend aan de kust te vinden is. Een wild paradijs met helder water en weinig bezoekers. Dit eiland is tevens onderdeel van het UNESCO-werelderfgoed.

4 Italië - Pantelleria
Punta Tracino sea stack, Cala Levante, Pantelleria Island, Sicily, Italy...
DEA / G. SOSIOGetty Images

Pantelleria eiland bestaat voornamelijk uit vulkanische rotsen en heeft een paar verborgen stranden waar je de kraakheldere zee zo induikt. Een favoriet eiland met een ruw en bijna dramatisch landschap, waar celebrities als Giorgio Armani en Madonna in alle rust van hun vakantie willen genieten. Alles is bedekt met 1.000 jaar oude Arabische terrassen van wijnstokken en kappertjes. Dit eiland fungeerde tevens als decor voor Luca Guadagnino's film A Bigger Splash.

5 Groot-Brittannië - Cape Clear
Long country lane road on Cape Clear Island, County Cork, Ireland
Geography PhotosGetty Images

Aan de kust bij Ierland is dit eiland de rust zelve. Cape Clear wordt gekenmerkt door stijle velden met paarse heide, brem en wilde bloemen met rotsen aan een glinsterende kust waar zeldzame walvissen en zeehonden in de branding te zien zijn. Met kerken daterend uit de twaalfde eeuw zijn er talloze oude restanten op het eiland te vinden.

6 Groot-Brittannië - Colonsay
Natural landscape, Natural environment, Marsh, Wilderness, Tidal marsh, Nature reserve, Grassland, Wetland, Salt marsh, Sky,
News Locker

Een poëtisch eiland dat typische eigenschappen van de ruwe en uitgestrekte Schotse natuur toont. De dramatische en indrukwekkende kliffen aan de westkust van Colonsay herbergen enorme kolonies zeevogels. Er zijn verschillende tuinen die een indrukwekkende variëteit aan exotische planten bevat. De perfecte plek om je terug te trekken.

7 Zweden - Vrångö
Sky, Sea, Coast, Shore, Waterway, Coastal and oceanic landforms, Bay, Summer, Harbor, Vacation,
Kajkanten Vrångö

Vrångö is een groengrijs, steil rots-achtig eiland dat zich uitstrekt ten noorden en ten zuiden van de Zweedse stad Göteborg. Bossen strekken zich uit over het eiland, dat aan de randen wordt begrensd door vredige baaien waar je perfect kunt wildzwemmen. Ook op dit eiland zijn auto's verboden, dus je kunt het eiland in alle rust te voet ontdekken, of zoals veel Zweden doen, per kajak.

8 Finland - Klovharun
Raised beach, Coast, Rock, Bank, Wall, Sea, Bay, Landscape, Fell, Rural area,
Visit Porvoo Klovharun

Dit Finse eiland is slechts voor een zeer beperkte periode per jaar toegankelijk voor toeristen vanwege de weersomstandigheden, het vogel broedseizoen en de plek die gereserveerd is voor kunstenaars als hun inspirerende verblijf. Klovharun heeft een zeer pittoresk en magisch landschap van houten huisjes en gekleurde weilanden.

9 Griekenland - Kastellorizo
Kastellorizo port, Kastellorizo island...
DEA / ARCHIVIO J. LANGEGetty Images

Het meest oostelijk gelegen eiland van Griekenland is tevens een van de kleinste en mooiste eilanden van het land. De huizen, die zijn geschilderd in allerlei kleuren als lichtblauw, donkerrood en roze, geven de omgeving een kleurrijke uitstraling. Het water in de haven is kraakhelder en het eiland heeft een rotsachtige natuur. Kastellorizo leent haar naam aan een gebeurtenis uit de Middeleeuwen, toen ridders het Castello Rosso bouwden op de roodachtige rots boven de haven.

10 Griekenland - Alonissos
Inseln Griechenland
Getty Images

Alonissos is op het vasteland grotendeels bedekt met grote dennenbossen. Dit heuvelachtige eiland heeft prachtige afgelegen stranden, de mooie vissersdorpjes en rustige straatjes. Het perfecte eiland om zowel te wandelen als te zwemmen bij de enorme baaien aan de Egeïsche zee.

11 Duitsland - Sylt
Coastline, Morsum-Kliff with its kaolin white sand
DEA / V. GIANNELLAGetty Images

Sylt is het meest noordelijke Waddeneiland van Duitsland. De helft van het eiland is beschermd natuurgebied en het hele eiland is beschermd als onderdeel van de Waddenzee. Met prachtige witte zandstranden kun je kilometers over het strand lopen. Kunstenaars en schrijvers als Kandinsky en Thomas Mann kwamen hier geregeld om hun geest vrij maken en inspiratie te zoeken voor hun meesterwerken.

12 Duitsland - Hiddensee
Tree, Natural landscape, Sky, Nature, Woody plant, Cloud, Grassland, Grass, Plant, Landscape,
Meckpomm.de

Het Duitse Hiddensee is een eiland in de Oostzee in het uiterste noorden van het land. De Duitse intellectuelen en artiesten van de twintigste eeuw vertoefden vaak op dit rustige eiland. Zo waren Bertolt Brecht, Sigmund Freud en Albert Einstein er regelmatig te vinden. Overal zijn wandel- en fietspaden (ook hier zijn auto's uit den boze) met als enige geluid de zeewind.

13 Spanje - Cíes eilanden
Cies Islands. Galicia (Spain).
Javier TenienteGetty Images

De Cíes eilanden bestaan uit Monteagudo, Faro en San Martiño en maken deel uit van het nationaal park van de Atlantische Eilanden van Galicië. De utopische eilanden stonden onder de Romeinen bekend als 'de eilanden van god' en haar sneeuwwitte stranden worden regelmatig bestempeld als de mooiste van de wereld. De eilanden zijn onbewoond en er mogen maar een beperkt aantal bezoekers toetreden om de idyllische natuur op de mini-eilandjes te beschermen.

14 Spanje - El Hierro
Body of water, Bight, Sea, Coast, Rock, Promontory, Formation, Headland, Coastal and oceanic landforms, Klippe,
Must see places EU

El Hierro is het kleinste eiland van de Canarische eilanden. In tegenstelling tot eilanden als Lanzarote en Gran Canaria is El Hierro vrijwel onaangetast door toerisme. Het eiland staat bekend om haar indrukwekkende zeekliffen en robuuste kustlijn met de kenmerkende lava-rotsen. Niet gek dat het eiland is bestempeld als UNESCO biosfeer reservaat. De perfecte plek voor duik-liefhebbers.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder