Valentijnsdag ideeën: de leukste to do's op de meest romantische dag van het jaar

Of je nu samen met je partner bent of met je moeder, zus of vriendin. Vogue zette de beste ideeën voor Valentijn op een rij.

valentijnsdag-ideeën
Mondadori PortfolioGetty Images

14 februari nadert en dat betekent twee dingen: de dag van de liefde, Valentijnsdag, is nabij. Of je de clichématige dag nu wil vieren of niet, er worden op 14 februari genoeg leuke to do's georganiseerd in Amsterdam en omstreken. Zo kun je een beetje extra tijd besteden met een special someone, al zij het niet van romantische aard. Vogue zette de leukste plannen voor Valentijn voor je op een rij. Van een dinner & movie tot een cocktail drinken met uitzicht over de hele stad: dit zijn de beste Valentijnsdag ideeën voor als je het dit jaar nét even anders wil doen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Diner in het Conservatorium Hotel
image
Consevatorium Hotel

Vier Valentijnsdag in het hart van Amsterdam. Naast het speciale Valentijnsmenu in restaurant Taiko en de Brasserie is er A most unusual Valentine's pop-up met Hendrick's Gin plaats in de Tunes bar van het hotel. Rol daarna door naar de Akasha spa om samen te genieten van het couple treatment.

Meer informatie vind je op de website van het Conservatorium Hotel

2 Valentine Classics at the Movies
image
Concertgebouw

Op 14 februari wordt het concertgebouw in Amsterdam weer omgetoverd tot een liefdespaleis: de lichten kleuren rood en de muziek klinkt romantisch. Zo speelt het Noord Nederlands Orkest de beste filmmuziek uit Valentijnsklassiekers om samen bij weg te zwijmelen. Van Verdi's La forza del destino tot de ultieme James Bond medley; tijdens het Valentine Classics at the Movies-concert komen alle facetten van liefdesmuziek voorbij.

Tickets vanaf €35,99 via het Concertgebouw.

3 Een vereeuwiging van de liefde bij Hudson's Bay
image
Hudson's Bay

Dit jaar pakt Hudson's Bay extra uit voor Valentijnsdag, waar je je liefde kunt vereeuwigen met een gratis tattoo. In de naam van de liefde verhuist tattoo-shop Ink District Amsterdam voor één dag naar alle dertien Hudson's Bay warenhuizen. Op 14 februari heeft elk warenhuis een eigen artist in residence, en kun je kiezen uit een speciale selectie aan liefdestattoos. Wanneer je minimaal € 50,- besteedt, krijg je de kans een tattoo te laten zetten. Je kunt je elk uur inschrijven via een intekenlijst in de winkels.

Meer informatie over deze actie vind je op de website van Hudson's Bay.

4 Sjansz met Jansz
image
Jansz.

Op 14 februari viert Jansz. de meest romantische dag van het jaar. Sjansz met Jansz staat compleet in het teken van poëzie, flirterige one-liners en heerlijke Jansz. gerechten. Het uitzicht op de Amsterdamse grachten en de karakteristieke marmeren tafels vormen de setting voor de meest liefdevolle en flirterige avond in februari. Speciaal voor deze avond komt de zogeheten "Man met een Pen" bij je aan tafel zitten om een persoonlijk gedicht op te stellen. Daarnaast serveert Jansz speciale Valentijnsgerechten, die je uiteraard kunt delen.

Reserveer jouw romantische avond via de website van Jansz.

5 Pllek Valentijn - Dinner & Movie
image
Fox Searchlight Pictures

Bij Pllek in Amsterdam-Noord kun je terecht voor een klassieke “dinner-and-a-movie date”. Zo wordt er tussen 18:00 en 19:30 uur een drie-gangen diner geserveerd, inclusief nagerecht om te delen. Hebben jullie je buik vol? Dan kunnen jullie lekker tegen elkaar aan kruipen in een met kaarsjes verlichte bioscoop, waar de rom-com (500) Days of Summer gedraaid zal worden.

Reserveren doe je op de website van Pllek.

6 Overnachten in Parc Broekhuizen
image
Parc Broekhuizen

In plaats van Valentijnsdag een Valentijnsweekend vieren? Verblijf dan in het beeldschone chateau op de Utrechtse Heuvelrug, Parc Broekhuizen. De luxe suites en uitgebreide diners geven je het ultieme gevoel van een romantisch weekend in de Provence. Dus mocht je de tijd en middelen hebben, dan is een bezoek aan dit chateau een echte aanrader.

Een droomverblijf in Parc Broekhuizen boek je via de website.

7 Muiderslot - Erotiek in de Gouden Eeuw
image
Muiderslot

Op Valentijnsdag staat het Muiderslot in het teken van de liefde. Zo staat het thema "Erotiek in de Gouden Eeuw" centraal. Hoe zagen liefde en erotiek er in die tijd uit? En wat er gebeurde achter de gordijnen van de beddekoets? Alle antwoorden op die vragen krijg je tijdens de speciale rondleidingen waarbij alle slaapkamergeheimen van vroeger worden onthuld. Daarnaast kun je samen eten in de intieme taverne of de speciale "donkere ridderroute" of "suikerhartjesroute" volgen. Maar natuurlijk kunnen jullie ook altijd nog op eigen houtje verdwalen.

Voor tickets en meer informatie kijk je op de website van het Muiderslot.

8 The Domino Effect by Bumble
image
Bumble

Mocht je Galentine's Day vieren (voor singles die Valentijnsdag liever vieren met hun beste vriendin) en graag nieuwe mensen ontmoeten? Ga dan naar The Domino Effect, 's werelds langste Valentijnsdagfeest ooit, gepresenteerd door datingapp Bumble. Terwijl het ene feest stopt, begint het volgende ergens anders. Zo begint er een feestje in Nieuw Zeeland, waarna Australië, India, Europa en Canada volgen om te eindigen in Amerika. In Amsterdam begint The Domino Effect om 20:00 uur in Mayer Manor in Amsterdam. Toegang is gratis voor Bumble gebruikers. Je kunt je aanmelden door de Bumble app te downloaden via de App Store of Google Play en te matchen met de in app card van The Domino Effect.

9 MR PORTER - Ross & Rachel cocktail
image
Mr. Porter

Als je niet per se uitgebreid uit eten hoeft, kun je er altijd voor kiezen om samen een drankje te drinken. En dat doe je natuurlijk met het meest romantische uitzicht van Amsterdam, bij MR PORTER. In de chique lounge van het restaurant slash cocktailbar kun je met Valentijn de speciale Ross & Rachel cocktail drinken - voor de echte Friends-fans, uiteraard. Of je nu met je partner gaat of met je friend, dit is een cocktailbeleving die je niet wil missen.

Reserveren doe je via de website.

10 Pianola Museum - Echte Romantiek
image
Still uit Beyond The Rocks

In het kleine Pianola Museum in Amsterdam kun je naar de "Cinemagie Echte Romantiek Valentijn Special", waar je mee terug wordt genomen naar de tijd van de stomme film. Filmconcertpianist Yvo Verschoor speelt de meest nostalgische fin-de-siecle melodieën terwijl jullie je vergapen aan de romantische films van begin vorige eeuw. Van Charlie Chaplin tot Buster Keaton, en van Ernst Lubitsch tot Pola Negri - er komen genoeg sterren voorbij op het witte doek.

Plan hier je bezoek, entree kost €15.

11 Varen door verlicht Amsterdam
Canal Boat and Bridge at Night, Amsterdam
Garden Photo World/David C PhillipsGetty Images

Begeef je tussen de toeristen en stap in een rondvaartboot op de 14e. Tijdens een romantische boottour door Amsterdam kunnen jullie de verlichte grachtenpanden bewonderen en extra dicht tegen elkaar aan kruipen.

Boek jullie boottour via een van de vele canal cruise websites.

12 Een romantische overnachting in het Pulitzer
image
Pulitzer Amsterdam

Mocht een openbaar uitje er niet in zitten voor jullie, dan is een romantische overnachting in een luxehotel misschien een idee. Boek een suite in het Pulitzer en geniet de hele avond en nacht van elkaars gezelschap. Bestel roomservice, neem een bad of kruip onder dekend van het extreem comfortabele bed. De volgende ochtend wordt er een heus Valentijnsontbijt geserveerd.

Boek je kamer via de website van het Pulitzer Amsterdam.

Advertentie - Lees hieronder verder