Valentijnsdiner: de beste plekken voor een romantisch diner op 14 februari

Zoek je nog de perfecte plek voor een Valentijnsdiner? Vogue selecteert de meest romantische restaurants.

Valentijnsdiner
MR PORTER

Heb je een Valentijnsdiner op de planning staan, maar nog geen idee waar je gaat reserveren? Er zijn natuurlijk altijd genoeg plekken te vinden waar je met z'n tweeën romantisch kunt dineren, maar ook zijn er een aantal restaurants bij die heuse Valentijn specials organiseren, waarbij de dag van de liefde centraal staat. Vogue selecteert de meest romantische plekken waar je op 14 februari op een bijzondere manier kunt dineren. Wil je een diner à deux met kaarslicht, een speciaal Valentijnsmenu of houd je het liever low-key en ga je voor een ontbijt of brunch? Er is voor ieder type romanticus wat wils. Heb je het eten achter de kiezen en nog genoeg energie over? Ga dan na jullie diner op één van deze romantische Valentijnsdag dates.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 The Duchess - The Pink Chocolate Explosion

Ieder jaar komt The Duchess weer met een romantische special voor Valentijnsdag die je niet mag missen. Zo vind je er dit jaar nagerecht The Pink Chocolate Explosion, waarbij met behulp van stikstof er 'een feestje van roze op je bord' verschijnt, aldus de belofte van The Duchess. Ook overdag kun je hier terecht voor de gebruikelijke en uitgebreide Afternoon Tea. Reserveer wel op tijd, zodat je jouw plekje op één van de zachte banken kunt claimen.

Reserveren

2 IZAKAYA - Valentine’s dinner in Style

Voor iedereen die graag de Japanse keuken opzoekt met Valentijnsdag is daar IZAKAYA. Midden in De Pijp in Amsterdam kun je hier terecht voor een extravagant diner, inclusief een liefdevolle sfeer en een DJ die live voor de meest romantische beats zorgt. Beter kan niet, toch? Ook hier geldt: reserveer op tijd om jouw plekje op 14 februari te verzekeren.

Reserveren

3 Sjansz met Jansz
Building, Room, Floor, Interior design, Table, Furniture, Flooring, Hardwood, Wood flooring, Architecture,
Jansz.

Sjansz met Jansz staat compleet in het teken van poëzie, flirterige one-liners en heerlijke gerechten van restaurant Jansz. Het uitzicht op de Amsterdamse grachten en de karakteristieke marmeren tafels vormen de setting voor de meest liefdevolle en flirterige avond in februari. Speciaal voor deze avond komt de zogeheten "Man met een Pen" bij je aan tafel zitten om een persoonlijk gedicht op te stellen. Daarnaast serveert Jansz speciale Valentijnsgerechten, die je uiteraard kunt delen.

Reserveren

4 MR PORTER - Ross & Rachel cocktails

Nadat je bij MR PORTER gegeten hebt, kun je er altijd nog voor kiezen een drankje te blijven drinken. En dat doe je natuurlijk met het meest romantische uitzicht van Amsterdam, bij MR PORTER. In de chique lounge van het restaurant slash cocktailbar kun je met Valentijn de speciale Ross & Rachel cocktails drinken - voor de echte Friends-fans, uiteraard. Of je nu met je partner gaat of met je friend, dit is een cocktailbeleving die je niet wil missen.

Reserveren

5 Conservatorium Hotel - Win een overnachting
Pink, Red, Petal, Flower, Garden roses, Plant, Spring, Branch, Sweetness, Rose,
Taiko

Bij Taiko in het Conservatorium Hotel wordt er een compleet Valentijnsmenu geserveerd, het Happy Valentine's Menu met gerechten als "Heart of Peals", "Champagne Breakfast in Bed for the One You Love" en "Good Marriage". Helemaal leuk: met één van de fortune cookies maak je kans om een romantische overnachting te winnen in het Conservatorium Hotel na je diner.

Reserveren

6 The Butcher Social Club - Een burger en een shake

Voor iedereen die geen fan is van Valentijnsdag is daar The Butcher, waar je met een burger in je ene en een shake in je andere hand dineert. Het restaurant, dat je onder andere bovenin de A'dam Toren vindt, serveert namelijk met Valentijn de zogeheten Shakegasm: een milkshake met aardbeienijs, aarbeienjam, mini marshmallows, slagroom en heel veel ander lekkers. Reserveren is helaas niet mogelijk.

Openingstijden

7 Restaurant Euromast - Dineren met een uitzicht
Metropolitan area, City, Urban area, Skyscraper, Cityscape, Metropolis, Human settlement, Tower block, Reflection, Sky,
Restaurant Euromast

Mocht je het groots willen aanpakken op 14 februari, bezoek dan de Euromast in Rotterdam, want je kunt hier dineren met een view. En dat is misschien zelfs nog een understatement. Verras je partner met een diner met kaarslicht en uitzicht op de Erasmusbrug. Boek hier op tijd een tafel, want een spectaculair uitzicht zorgt vaak ook voor een spectaculair hoge vraag.

Reserveren

8 MOMO - Valentine’s Flower Pot

MOMO is naast een restaurant, bar en lounge ook dé plek om je geliefde een beetje extra aandacht te geven. Op 14 februari wordt er hier een speciaal Valentijnsmenu geserveerd, met de bekende Aziatische gerechten en de beste cocktails. Daarnaast heeft MOMO dit jaar iets speciaals: de zogeheten Valentine's Flower Pot, een bijzonder dessert dat je uiteraard kunt delen met je partner. Niet alleen bestaat het dessert volledig uit chocolade, ook straalt het dat typische Valentijnscliché uit dat perfect past bij jullie avond.

Reserveren

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder