De beste plekken voor een dag in Rotterdam

Van het op Wes Andersons films geïnspireerde restaurant WES tot slapen in het historische Hotel New York.

beste-plekken-rotterdam
WES

Met zijn waanzinnige skyline en torenhoge gebouwen is Rotterdam niet alleen heel modern, maar ook een stad met internationale allure. Niet vreemd dat de Maasstad bol staat van de meest luxe hotels, beste restaurants en rooftopbars met spectaculaire uitzichten. Maar daarnaast bruist Rotterdam ook van de cultuur met zijn vele kunstgallerijen en beruchte art scene. En het is juist die mix van modern en excentriek die de stad een geliefde plek maakt voor velen. Om die reden selecteert Vogue de beste plekken om te vertoeven tijdens een bezoek aan 010, van diner-spots en koffiehuizen tot boetieken en gallerijen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 The Suicide Club
image
The Suicide Club

Vanaf het dakterras van The Suicide Club heb je het allermooiste uitzicht over Rotterdam. Via de goederenlift op de binnenplaats ga je naar de achtste etage, waar je uitkomt bij de speakeasy bar. Hier drink je frisse cocktails of champagne met een waanzinnig uitzicht op de skyline van Rotterdam. In de zomer is dit de ideale plek om de laatste zonnestralen mee te pakken.

Stationsplein 45, Rotterdam

2 Witte de With Contemporary Art
image
Witte de WithInstagram

De bekende Witte de Withstraat in Rotterdam is de plek waar je moet zijn voor kunstmusea, exposities en tentoonstellingen van zowel gevestigde namen binnen de kunstwereld als jonge ontwerpers en creatievelingen. Zo vind je hier Witte de With Contemporary Art, een kunsthuis met hedendaags werk van beeldende kunstenaars en cultuurmakers van over de hele wereld. Voor actuele tentoonstellingen bekijk je het programma. Ook expositieruimte Tent zit in hetzelfde gebouw, mocht je uitgekeken zijn.

Witte de Withstraat 50, Rotterdam

3 Parqiet
image
ParqietInstagram

In het voormalig koetshuis, in Het Park (het park voor de Euromast) zit Parqiet. De brasserie is een van de weinige horecagelegenheden in het park, wat het een extra leuke plek maakt in de zomer. Zo worden er ieder jaar gestreepte strandstoelen in het grasveld voor Parqiet geplaatst, zodat je van de zon kunt genieten met een kop koffie van Man met Bril (een begrip in Rotterdam).

Baden Powelllaan 20, Rotterdam

4 WES
image
WES

WES heeft vorig jaar zijn deuren geopend in Rotterdam, een restaurant met een interieur geïnspireerd op filmdecors uit bekende Wes Anderson films, zoals The Grand Budapest Hotel, The Darjeeling Limited en The Royal Tenenbaums. Dit is niet alleen een plek waar je goed kunt eten (het menu is gebaseerd op de Joods-Perzische keuken), maar ook is het een heuse hotspot waar je overdag koffie kunt drinken, 's middags kunt hangen en 's avonds komt voor een borrel.

Benthuizerstraat 94a, Rotterdam

5 Supermercado
image
SupermercadoInstagram

Latijns-Amerikaanse streetfood vind je bij Supermercado, een cocktail-restaurant waar houten schoolmeubelen, keukentegeltjes en hangplanten het interieur bepalen. Zoals de omschrijving doet vermoeden staan er zowel Mexicaanse, Argentijnse en Peruaanse gerechten als frisse cocktails op het menu. Een populaire spot door de vrolijke streetfood vibe.

Schiedamsevest 91, Rotterdam

6 Hotel New York
image
Hotel New YorkInstagram

Misschien wel één van de bekendste plekken van Rotterdam, maar daardoor zeker niet één van de minste. Hotel New York ademt geschiedenis doordat het hoofdkantoor van de bekende Holland Amerika Lijn hier was gevestigd; de bekende verbinding tussen Nederland en de VS. Het gebouw doet daarom een beetje nostalgisch aan, mede door de smeedijzeren trap, de vele koffers en foto's van vroeger. Ook leuk: binnenkort opent het "zusje" van Hotel New York, Hotel Chicago, met een dakterras en een heus "zwevend" zwembad.

Koninginnenhoofd 1, Rotterdam

7 Wendela van Dijk
image
Wendela van DijkInstagram

De mooiste designerstukken vind je bij Wendela van Dijk, van ontwerpers als Isabel Marant, Maison Margiela, Christian Wijnants, Helmut Lang, Le Maire en Humanoid - om er een een paar te noemen. Daarnaast is Wendela vooral gespecialiseerd in Nederlandse en Vlaamse ontwerpers, die dan ook veelvuldig te vinden zijn in haar winkel van wel 200m2.

Van Oldenbarneveltstraat 105, Rotterdam.

8 Restaurant Euromast
image
Restaurant Euromast

De Euromast is één van Rotterdams grootste trekpleisters. Niet alleen heb je hier een waanzinnig uitzicht over de stad, ook kun je hier dineren met een view. En dat is zelfs nog een understatement. Verras je partner met een diner met kaarslicht en uitzicht op de Erasmusbrug. Boek hier op tijd een tafel, want een spectaculair uitzicht zorgt vaak ook voor een spectaculair hoge vraag.

Parkhaven 20, Rotterdam

9 Héroine
image
Héroine

Héroine is een fine-dining restaurant waar eenvoud en luxe bij elkaar komen. Ofwel: een informele setting met een grandioos vier-, vijf- of zevengangenmenu. De culinaire creaties zijn geïnspireerd op gerechten uit alle windstreken, en worden gecombineerd met de beste wijnen en prachtige designobjecten.

Kipstraat 12, Rotterdam

10 Foodhallen Rotterdam
image
FoodhallenInstagram

Sinds kort heeft ook Rotterdam kennis gemaakt met de Foodhallen. Natuurlijk konden liefhebbers van dit concept, waarbij verschillende eetculturen bijeen gebracht worden, al terecht bij de fameuze Markthal, maar de Rotterdamse Foodhallen zorgt weer voor een compleet nieuwe experience. Hier vind je Aziatische toppers als Kyatcha en Viet Yam, maar ook behoren La Pizza en Foodshed tot de grote favorieten. Laat je verleiden door smaken uit alle windstreken.

Wilhelminakade 52-58, Rotterdam

11 Roes
image
RoesInstagram

Roes is een bar en toko in één, wat misschien een gekke combinatie is, maar toch goed werkt. Beneden vind je de eclectisch uitziende bar, waar je terecht kunt voor een fancy cocktail of gewoon een biertje. Boven zit het restaurant, waar je Aziatisch kunt eten (en met een keuken van bamboe), zoals de voor Roes zo kenmerkende Oosterse burger met tempura en geroosterde groene pepers.

Schiedamse Vest 144, Rotterdam

12 Rebelz aan de Rotte
image
Rebelz aan de Rotte

Een hoogwaardig restaurant met een goed doel, dat is Rebelz aan de Rotte. Hier komen mediterraanse gerechten, design en een maatschappelijk aspect samen. Het restaurant is een initiatief om vrouwelijke ex-gedetineerden weer aan het werk te krijgen. Zo worden zij in het restaurant opgeleid als kok of gastvrouw, om op die manier een betere toekomst tegemoet te gaan. Het interieur heeft een clean en frisse uitstraling, en is ontworpen door Arno Coenen en Iris Roskam (die faam maakten met het reusachtige kunstwerk in de Markthal). Je kunt hier kiezen tussen een twee- of driegangenmenu, gecreëerd door topkok Maher al Sabbagh.

Bergse Rechter Rottekade 1, Rotterdam

Advertentie - Lees hieronder verder