Shaken or stirred? Dit zijn de beste cocktailbars van Amsterdam

Vogue tipt de beste cocktailbars van Amsterdam, waar klassiekers tot de meest bijzondere creaties worden geserveerd.

beste-cocktailbars-amsterdam
Vault Bar

Amsterdam kent vele koffiehuizen, (vegan) restaurants en conceptstores, maar ook op het gebied van cocktailbars zit onze hoofdstad niet verlegen. Sommige bars zijn een heus begrip, andere zijn net geopend, maar één ding hebben ze gemeen: dit zijn plekken waar je aan een Cosmopolitan nipt à la Carrie Bradshaw of waar een klassieke Old Fashioned bestelt. Ben je meer van de originele creaties? Dan ben je bij deze Amsterdamse cocktailbars ook aan het juiste adres. Zo drink je bij Bluespoon drankjes in Alice in Wonderland-thema en is de lijst met signature cocktails bij 5&33 oneindig. Van shaken tot stirred, van klassiekers tot de meest ingenieuze drankjes, van chique tot meer laid-back - dit zijn de beste cocktailbars van Amsterdam.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Vault Bar
image
Vault Bar

De Vault Bar in het Waldorf Astoria focust zich op een eigen stijl met kwaliteit en intensiteit van smaken. De bar is gelegen in de kelder van de vroeger prestigieuze private bank. Het cocktailmenu is ook in vorm van internationale bankbiljetten is een knipoog naar de oorspronkelijke functie van het hotel. De klassiek geschoolde Franse bartender Meric zorgt voor een speciale en persoonlijke aanpak voor de creatie en presentatie van goede cocktails. Ervaring heeft hem geleerd gasten te ‘lezen’ en te verrassen met een perfect ‘gepersonaliseerd’ drankje.

Vault Bar Waldorf Astoria, Herengracht 542-556

2 Pulitzer’s Bar
image
Pulitzer

De Pulitzer’s Bar van Pulitzer Amsterdam vind je op de begane grond van het hotel aan de Keizersgracht. Drie karakteristieke kamers zijn omgetoverd tot een heuse cocktailbar in old fashioned stijl. In 2016 kreeg de Pulitzer's Bar een makeover en sindsdien is deze legendarische cocktailbar dé plek om te genieten van een "Ernest Hemingway" of "Martini in Reverse".

Pulitzer's Bar, Keizersgracht 234

3 Satchmo

Midden op het Rokin is Satchmo gevestigd, een restaurant en cocktailbar in één. De ruimte roept een huiskamergevoel bij je op, alleen dan wel een ultieme stijlvolle huiskamer met internationale allure en kosmopolitische uitstraling. Deze plek bestaat uit twee verdiepingen: beneden kun je terecht voor een casual dinner en boven vind je een gelikter interieur met open keuken. Op beide verdiepingen kun je cocktails nuttigen, met een menu waar je u tegen zegt. Zo staan er bijzondere namen op de kaart, die eigenhandig worden geshaket door bartender Jasper van Poppel. Treed je liever buiten de kaders van het menu? Vraag dan om een persoonlijke creatie.

Satchmo, Rokin 95

4 MR PORTER
Valentijnsdiner
MR PORTER

Een van de mooiste uitzichten van Amsterdam vind je bij MR PORTER. In de chique lounge van het restaurant slash cocktailbar wordt een grote variëteit aan cocktails geserveerd. Van verfrissend tot pittig en exotisch - bij MR PORTER is er genoeg keuze voor iedere cocktailliefhebber. De enige vraag die nog rest is: ga je voor een "Footloose", "Silver Fox" of "Love Potion"?

MR PORTER, Spuistraat 175

5 ZA

Restaurant en bar ZA is gelegen in de Amsterdamse Houthavens. Bij ZA vind je internationale smaken, een uitgebreide menukaart en een verfijnd interieur - en dat alles van hoge kwaliteit. Zo is de ruimte opgebouwd uit bijzondere materialen met marmeren tafels, warm eikenhout en zeegroene fluwelen stoelen. Het cocktailmenu is Mediterraans, waarbij smaken van Portugal en Spanje worden gecombineerd met die van Griekenland en Italië. Daarnaast heb je hier al nippend aan je cocktail ook nog eens een prachtig uitzicht over het water, en dat terwijl je meebeweegt op de beats afkomstig uit de DJ booth.

ZA Amsterdam, Danzigerkade 4

6 5&33
image
5&33

Op een steenworp van Amsterdam Centraal zit 5&33, het restaurant inclusief cocktailbar van het art'otel. De ruime en sfeervolle cocktailbar achterin het restaurant vormt de perfecte plek om na een lange werkdag bij te komen of in het weekend juist helemaal los te gaan. De bartenders serveren hier een enorm aanbod aan signature cocktails, maar ook kun je hier terecht voor gin-tonics, klassiekers en bubbels.

5&33, Martelaarsgracht 5

7 The Duchess

The Duchess is niet alleen een restaurant en dé plek voor en high tea in Amsterdam, ook beschikt het met een Michelinster bekroonde restaurant over een Great Gatsby-achtige cocktailbar. Gezien The Duchess in de voormalige KAS Bank in het W Hotel is gevestigd, straalt de sfeer een en al grandeur uit. Het interieur is geïnspireerd op de "Belle Époque"-stijl, wat gecombineerd wordt met traditionele Londense gastvrijheid en een Weense uitstraling. De cocktails hier zijn uiteenlopend, van een Old Fashioned tot drankjes met truffel, saffraan of olijfolie. Mocht je naar iets sterkers snakken, kies dan één van de kenmerkende absinth-varianten.

The Duchess, Spuistraat 172

8 Flying Dutchmen
image
Flying Dutchmen

Tess Posthumus en Timo Janse, beiden zeer ervaren in het vak, opende vorig jaar cocktailbar Flying Dutchmen. Hier drink je de basis van alle cocktails, de echte klassiekers. Het is klein. maar ook écht fijn door het prachtige interieur, de ongedwongen sfeer en natuurlijk een excellente cocktailkaart. Je kunt kiezen uit zes soorten klassiekers (Jenever-cocktail, pittige cocktail, Mojito, Whisky Sour, Alexander en Singapore Sling) in drie verschillende sterktes. Want wil je 'lopen, rennen of vliegen'? Ook leuk: de bar is iedere dag geopend tot de vroege uurtjes, dus blijf vooral hangen.

Flying Dutchmen, Singel 460

9 Juniper & Kin
beste-cocktailbars-amsterdam
Juniper & Kin

Bij Juniper & Kin is de jeneverbes, het hoofdingrediënt van de typisch Hollandse jenever, de basis van het cocktailmenu. Saai? Dacht het niet, want de bartenders en cocktailshakers maken zoveel verschillende variaties en verrassende combinaties dat je eigenlijk nooit klaar bent met proeven. Daarnaast worden de cocktails hier samengesteld met dranken van lokale ondernemers en bereid met verse ingrediënten. Oh, en het interieur is ook een plaatje.

Juniper & Kin, Amstelvlietstraat 4

10 Bluespoon

Bij Bluespoon slaat je fantasie op hol, en dat komt niet alleen door de alcohol die naar je hoofd stijgt. Het interieur en het menu is geïnspireerd op het verhaal van Alice in Wonderland, en dat is te zien. Levendige kleuren, verrassende smaakcombinaties en cocktails met namen als "Jabberwocky", "Off with his head" en "Through the looking glass" - bij Bluespoon begeef je je volledig in het thema. Ook kun je hier heel goed eten, voor als je liever niet op een lege maag drinkt.

Bluespoon, Prinsengracht 587

11 Door 74
image
Door 74 / Paul vd Linde

Door 74 is een echte speakeasy, want: uit het zicht en ingericht in een typische jaren twintig-sfeer met de prohibition in volle gang. Hoe je deze donkere cocktailbar vindt? Druk gewoon op de bel bij nummer 74 aan de Reguliersdwarsstraat. Als de deur opengaat, je jas wordt aangenomen en je oude Amerikaanse jazzmuziek uit de speakers hoort komen, weet je dat je goed zit. Bestel een klassieker en je avond is compleet.

Door 74, Reguliersdwarsstraat 74

Advertentie - Lees hieronder verder