Vogue Cityguide: de beste plekken voor een dag in Leiden

Vogue selecteert de leukste plekken voor een weekendje weg in Leiden.

Blue, Room, Bedroom, Curtain, Interior design, Property, Suite, Yellow, Furniture, Azure,
Hotel de Barones van Leyden

Een weekendje weg? Denk eens buiten de gebaande paden, denk aan Leiden! Deze historische stad is veel meer dan studentenverenigingen en bruine kroegen. Het heeft namelijk heel veel te bieden op het gebied van koffietentjes, restaurants en unieke boetiekjes om naar hartenlust te shoppen. Ziehier de hotspots van de Sleutelstad op een rij. Ontdek ook de Vogue cityguides voor onder meer Groningen, Rotterdam, Utrecht, Amersfoort, Maastricht en Den Bosch.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 WOW Duurzaam Design

Deze duurzame conceptstore staat garant voor vakmanschap. WOW duurzaam design werkt dan ook alleen maar met Nederlandse en Belgische designers. Met alles wat ze doen stellen ze duurzaamheid en transparantie voorop. Een absolute verademing om hier binnen te stappen wanneer je ziet dat er zoveel liefde is besteed aan het fotogenieke interieur en de eerlijke spullen. Alles behalve grijze wollen sokken dus!

WOW duurzaam design, Breestraat 116, Leiden

2 Museum Volkenkunde

Het museum voor Volkenkunde is een absolute must visit voor iedereen die van reizen houdt. Op dit moment kun je tot 26 mei een collectie zien over het Indonesische eiland Bali. Hierbij kun je alles te weten komen over de koloniale tijd en hoe het eiland momenteel onder druk staat door grootschalig toerisme. Naast de tijdelijke tentoonstellingen mag je zeker niet de vaste collectie overslaan. Goed te weten: het museum is op loopafstand van het treinstation.

Museum Volkenkunde,
Steenstraat 1, Leiden

3 VNTG

Pal naast het intieme ontbijt en lunch plekje ROOS zit VNTG. Dit vintage walhalla, gevuld met stukken uit de jaren zestig, zeventig en tachtig, is een bezoek meer dan waard. En het mooiste, je kunt zonder shop schuldgevoel de deur uitlopen. Lang leve VNTG!

VNTG, Botermarkt 11, Leiden

4 The Bishop

The Bishop, in de oude binnenstad van Leiden, is zonder twijfel hét adres voor elke foodlover. Je kunt hier Bourgondisch genieten van een 3, 4 of 5-gangen menu, geïnspireerd op de internationale keuken. 'Pure gerechten met een ruwe rand' aldus The Bishop zelf.

The Bishop, Middelweg 7-9, Leiden

5 Hotel de Barones van Leyden
Blue, Room, Bedroom, Curtain, Interior design, Property, Suite, Yellow, Furniture, Azure,
Barones van Leyden

Kleine boetiek hotels, daar houden we van. Het pand uit 1644 waar De Barones van Leyden in zetelt, gelegen aan de Herengracht, heeft maar vijf hotelkamers en daardoor is de sfeer persoonlijk en intiem. Prachtig gedecoreerd met historische elementen en gouden kroonluchters aan het plafond. Dit hotel is dus de ideale plek voor een weekendje met je geliefde.

Barones van Leyden, Oude Herengracht 22, Leiden

6 CityHall

Dit is niet wat je verwacht van een typisch stadhuis. Italiaans restaurant Cityhall zit namelijk gevestigd binnen in het gemeentehuis. Je kunt hier terecht voor een prima huisgemaakte pizza en en het is een fijne spot om heen te gaan met kinderen.

CityHall, Stadhuisplein 3 Leiden

7 Hortus Botanicus

Middenin de stad kun je ronddwalen door de tuinen van de Hortus Botanicus, de oudste van Nederland. Aangelegd in 1590 en sindsdien het groene kloppende hart van de stad. Het is een ware oase van tropisch groen en een absolute aanrader voor iedereen die even de rust wil opzoeken.

Hortus Botanicus, Rapenburg 73, Leiden

8 Roos

Bij ROOS kun je genieten van biologisch eten. De gehele dag ruikt het naar huisgemaakte net-uit-de-oven broodjes, zoetigheden en homemade granola. Een plek waar je wilt stoppen voor een warme kop koffie in het hartje van de stad.

ROOS, Botermarkt 122, Leiden

9 Bistro Bord'o

Het je zin om uitgebreid te tafelen? Ga dan naar Bistro Bord'o. Je kunt hier urenlang romantisch tafelen met uitzicht op de keuken en genieten van een divers aanbod aan wijnen. Kies voor het verrassingsmenu als je openstaat voor wat nieuws of begin je avond met verschillende amuses.

Bistro Bord'o, Apothekersdijk 2, Leiden

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder