Vogue City Guide: de beste plekken van Doha, Qatar

Met de indrukwekkende skyline, stranden, heerlijk eten, luxe hotels en ontelbare shopping malls is Doha de perfecte bestemming voor een bezoek aan het Midden-Oosten.

Doha city guide hotspots travel restaurants
Getty Images

Bij een reis naar het Midden-Oosten staan steden als Dubai of Abu Dhabi vaak vooraan het lijstje, de underdog van het Midden-Oosten is echter toch echt Doha, de hoofdstad van Qatar (juist ja, het rijkste land ter wereld). Met de indrukwekkende skyline, de vele stranden, het heerlijke eten en meer luxe hotels en shopping malls dan je kan tellen is Doha – dat in vergelijking met Dubai kleiner, rustiger en daardoor authentieker aanvoelt – de perfecte bestemming voor een bezoek aan het Midden-Oosten, en een ideale plek voor een tussenstop naar een andere verre bestemming. Taxi's zijn er overigens spotgoedkoop, en brengen je binnen 30 minuten naar vrijwel elke bestemming in Doha, de stad die in rap tempo uitbreidt met de komst van het Wereldkampioenschap voetbal in 2022.

Qatar Airways heeft vanaf Schiphol Airport elke dag een directe vlucht, die je in ongeveer 6,5 uur transporteert naar de wondere wereld van souqs, sultans en sunshine. Wil je van je tripje Qatar de ultieme Sex and the City ervaring maken (en beschik je zeer toevallig over het inkomen van een oliesjeik) boek dan zeker een businessclass ticket voor de vernieuwde Qsuite (een privé suite in een vliegtuig) met Qatar Airways. Vogue selecteerde de beste plekken, hotspots en To Do's om je bezoek aan Doha, Qatar, onvergetelijk te maken.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 National Museum of Qatar

Vorige maand feestelijk geopend in het bijzijn van zo ongeveer de gehele modewereld – denk Naomi Campbell, Imaan Hammam en Diane von Furstenberg – en president Macron is dit museum, ontworpen door starchitect Jean Nouvel, de nieuwe artistieke highlight van Doha.

2 Manko Doha

Het van origine Parijse concept Manko opende in 2018 een eerste vestiging in het Midden-Oosten. Bij Manko Doha, gelegen bij het Intercontinental Hotel, kan je genieten van heerlijke cocktails, goede muziek (elke week worden DJ’s ingevlogen vanuit Parijs tijdens Manko Loco), Peruviaans-Japanse fusion gerechten en een prachtig uitzicht vanuit een van de Ibiza-esque loungebanken op het grote terras.

3 Souq Waqif
Night, Building, City, Architecture, Street, Tourism,
Getty Images

Word je duizelig van alle wolkenkrabbers en flashy lights? Breng dan een bezoek aan Souq Waqif, de deels overdekte bazaar van Doha. Hier vind je de mooiste stoffen, rijen aan kruidenstalletjes, Qatari politie-agenten te paard in traditioneel kostuum, valkeniers, en heerlijke restaurants, zoals Tajeen (Marokaans), Al Terrace (Libanees) en Parisa (Persisch).

4 Nobu
Water transportation, Sky, Horizon, Boat, Sea, Evening, Dusk, Yacht, Calm, Luxury yacht,
Four Seasons Nobu Doha

Voor de beste (en wellicht prijzigste) sushi in town moet je bij het befaamde Nobu zijn. De locatie in Doha is gelegen tegenover het even fijne Four Seasons Hotel. Strijk neer op het dakterras en geniet van het adembenemende uitzicht over de skyline van Doha.

5 Dune bashing
Views Of Qatar
Nadine RuppGetty Images

Laat de stad achter je, huur een 4x4 auto (inclusief ervaren chauffeur) en begeef je naar de prachtige woestijnvlaktes die Doha omringen. Er zijn vele package deals waarmee je tevens een kamelentocht, desert BBQ en tripje naar de binnenzee maakt. Via getyourguide.nl vindt je verschillende aanbieders. Meer dan de moeite waard.

6 Festival City Doha
Shopping mall, Building, Mixed-use, Lobby, Architecture, Retail, Metropolitan area, Daylighting, Commercial building, Plaza,
Doha Festival City

Inwoners van Qatar hebben gemiddeld 109.840 euro per persoon per jaar te besteden, en die rijkdom zie je dan ook terug in Doha’s vele shopping malls. Volgens insiders is Festival City veruit de beste. Met meer dan 400 winkels, restaurants, een bioscoop, indoor sneeuwpiste en een in-Mall taxiservice kun je hier goed een hele dag vertoeven.

7 Dhow cruise
Water transportation, Sky, City, Marina, Skyline, Daytime, Harbor, Boat, Cityscape, Human settlement,
Getty Images

Langs de kustlijn van Doha vallen de houten boten meteen op. Deze dhow boten, traditionele vissers- en handelsboten, doen nu vooral dienst als rondvaartboten voor toeristen. Een simpele dhow cruise overdag kan nogal saai zijn (denk: twee uur op het water. Punt.), maar via National Cruise kan je verschillende soorten cruises boeken met bijvoorbeeld een diner bij zonsondergang of speciale thema’s.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder