Koningsdag 2019: de leukste to do's op een rij

Van festivals tot markten, de beste activiteiten op Koningsdag 2019 vind je hier.

koningsdag-2019-activiteiten
Getty Images

Op zaterdag 27 april vieren we vol nationale trots Koningsdag, de verjaardag van onze koning Willem-Alexander. Het complete land kleurt oranje en we gaan en masse de straat op. Want ja, op iedere straathoek is er wel wat te doen, van muziekfestivals tot de meest gezellige markten. Speciaal voor onze nationale feestdag selecteerde Vogue de leukste to do's, of je nu van plan bent te dansen, rond te struinen op één van de vele vrijmarkten of het koningspaar te bewonderen met een oranje tompouce in je hand.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Loveland van Oranje

Ook dit jaar belooft festival Loveland van Oranje weer een groot feest te worden. In het Meerpark in Amsterdam zullen onder andere Sven Väth, Michel de Hey en Chris Liebing de nodige dansbare tunes verzorgen. Wees er snel bij, want de laatste tickets gaan over de toonbank as we speak.

Kijk voor tickets en meer informatie op de website van Loveland.

2 Vrijmarkt Utrecht
beste-plekken-utrecht
Getty Images

De vrijmarkt in Utrecht is een waar fenomeen in de Domstad. Van vrijdag 26 april 18:00 uur tot zaterdag 27 april 18:00 uur is de binnenstad gevuld met kleedjes waar je tweedehands spullen kunt kopen en verkopen (ja, dat is dus de hele nacht door). Of je nu wil rondstruinen op de markt of zelf een poging wil wagen je oude spullen te verkopen, het kan allemaal, want iedereen mag meedoen en een kleedje neerleggen in het vrijmarktgebied. Natuurlijk zijn er ook genoeg vrijmarkten in de rest van het land, zoals de vele markten in Amsterdam, Groningen en Den Haag.

Meer informatie vind je op de website van de Gemeente Utrecht.

3 Vaar mee met de Bumble Boat
Cool, T-shirt, Muscle, Leisure, Photography, Sleeve, Top,
Bumble

Datingapp Bumble viert voor het eerst Koningsdag in Amsterdam! Zo organiseert de vrouwvriendelijke app een boottocht op de Amsterdamse grachten - en daar kan jij bij zijn! Met muziek van G!RLPOWER, speciale Kingsday-cocktails en heerlijke hapjes (én open bar) wordt dit een feest om nooit te vergeten. Wil jij mee op de Bumble Boat? Download dan de Bumble app, match met Bumble's Koningsdag profiel en vertel waarom jij graag mee wil. Bumble is gratis te downloaden in de App Store en Google Play.

4 Cartel Kingsday

Bij de Westerunie gaar het helemaal los op Koningsdag, en wel bij deze speciale editie van Cartel die maar liefst 18 (!) uur duurt. Onder andere Benny Rodrigues en Pablo Discobar Soundsystem zijn te horen tijdens Cartel Kingsday. De laatste kaarten koop je hier.

Naast tickets vind je ook meer informatie op de website van Cartel.

5 Kroon Festival Rotterdam
Text, Yellow, Line, Font, Graphic design, Plant,
Kroon Festival

Het Willemsplein in Rotterdam wordt op 27 april omgetoverd tot Kroon Festival. De line-up bestaat onder meer uit Oliver Weiter, Miss Melera en Discographic. Tickets zijn nog beschikbaar, maar let wel: de laatste ronde, dus wees er snel bij.

Kijk voor tickets en meer informatie op de website van Kroon Festival.

6 Koningsdag in Amersfoort

Dit jaar mocht Amersfoort de organisatie van Koningsdag 2019 op zich nemen. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsesjes zullen aanwezig zijn en de festiviteiten in de stad bijwonen. Het exacte programma is nog niet bekend, maar het koningspaar in het echt zien is toch wel een activiteit an sich.

Meer informatie vind je op de website van Koningsdag Amersfoort.

7 TSFC X King's Night & Day
Building, Restaurant, Table, Room, Interior design, Architecture, Tree, Leisure, Furniture, Cafeteria,
The Streetfood Club

Klinkt cocktails drinken op Koningsdag als een goed idee? Dan moet je bij The Streetfood Club in Utrecht zijn. Zowel op Koningsnacht van 18:00 tot 01:00 uur als op Koningsdag van 12:00 tot 18:00 uur kun je hier terecht voor de Block Party, met streetfood, cocktails en old-school hiphop. Gratis entree.

Kijk voor meer informatie vind je op de pagina van het event op Facebook.

8 Oranjekade Festival Den Bosch

De Tramkade in Den Bosch kleurt volledig oranje op Koningsdag. Op Oranjekade Festival kun je niet alleen dansen bij verschillende podia (waar uiteenlopende muziekgenres worden gedraaid), maar kun je ook shoppen of workshops volgen op de creatieve markt. Voor ieder wat wils, maar nog weinig kaarten, dus wees er snel bij.

Meer informatie vind je op de website van Oranjekade.

9 NDSM Vrijhaven
People, Crowd, Pink, Public event, Event, Festival, Fun, Photography, Performance, Flag,
NDSMFacebook

Op het terrein van de NDSM-werf breekt de oranjegekte los op zaterdag 27 april. Tijdens NDSM Vrijhaven is er op iedere hoek wel iets te doen, van (kinder)markten tot dj's en talloze eettentjes. Ook bij onze favoriet Pllek is genoeg te doen. Gratis entree.

Op de website van NDSM of de Facebookpagina van het event vind je meer informatie.

10 Oranjepop Nijmegen
Font, Text, Line, Banner, Brand, Advertising,

Oranjepop in Nijmegen is een muziekfestival voor jong en oud, met ieder jaar weer een line-up van uiteenlopende artiesten. Dit jaar zijn dat onder meer Thomas Azier en zangeres Naaz. Koop bij de ingang je kaartje, met een zachte prijs van €7,50 (gratis entree onder de 16 jaar).

Meer informatie vind je op de website van Oranjepop of het Facebookevent.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder