De beste plekken in het historische en gezellige Haarlem

Een weekend weg naar het gezellige Haarlem als je de zomerdrukte van Amsterdam wil ontvluchten.

Property, Resort, Vacation, Leisure, Room, Real estate, Palm tree, Architecture, Interior design, Building,
Fris aan het Spaarne

De lente is in volle bloei, de zomer komt eraan en dat betekent ook dat de toeristen massaal naar onze hoofdstad trekken. Hoewel we iedereen het beste van Amsterdam willen laten zien, is Haarlem net even gezellig én minder druk. Ideaal voor een weekendje weg om alle heisa in "de grote stad" te ontlopen en jezelf te omringen met al wat Haarlem te bieden heeft. Vogue selecteert de beste plekken om die je niet mag missen tijdens een shopping trip, cultureel uitstapje of gastronomische gelegenheid in de gezellige stad Haarlem. Van lekker loungen met zicht op het water in Frisk aan het Spaarne, boetieks platlopen in de Gouden Straatjes tot lang tafelen in het Michelin-ster restaurant Olivijn.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Frans Hals Museum
Art gallery, Museum, Tourist attraction, Collection, Building, Art, Art exhibition, Exhibition, Ceiling, Visual arts,
Frans Hals Museum

Opgericht in 1862 is het Frans Hals Museum dat bekend staat als museum van de Gouden Eeuw. De collectie die het museum tentoonstelt is gebaseerd op de rijke verzameling van de stad. In de zomer kun je in de tuin lekker nagenieten van de mooie kunst en het heerlijke weer. Daarnaast zijn er niet alleen expo's, in het museum kun je ook workshops volgen. Nog tot en met 1 juli is de tentoonstelling Haarlemse Helden, Andere Meesters te zien. Must do!

Frans Hals Museum, Groot Heiligland 62

2 Frisk aan het Spaarne
Property, Resort, Vacation, Leisure, Room, Real estate, Palm tree, Architecture, Interior design, Building,
Frisk aan het Spaarne

Bij Frisk aan het Spaarne, gelegen in een historisch pand aan het water leg je gewoon je bootje aan. Met een panoramisch zicht op het water of met uitzicht de St. Bavo en de molen Adriaan; op deze plek is naast het lekkers op de menukaart vooral de mooie locatie die het 'm doet. In hun Nordic Kitchen werken ze met zoveel mogelijk Nederlandse en duurzame producten.

Frisk aan het Spaarne, Max Euweplein 1

3 Restaurant Morris
Table, Bar, Furniture, Room, Building, Barware, Interior design, Restaurant, Pub, Tavern,
Restaurant Morris

Het mag wat rauwer bij Restaurant Morris in Haarlem. Grote stukken vlees en vissen in zijn geheel worden zo geserveerd en een hele tafel vol lekkere sides kun je hier verwachten. Probeer de ribroast eens in gezelschap van goede bourgondische vrienden in combinatie met de aangepaste wijnen.

Restaurant Morris, Spaarne 36

4 ID
Interior design, Property, Building, Room, Ceiling, Furniture, Architecture, House, Design, Floor,
ID

Heel anders dan de historische stad waarin de concept store ID gelegen is, is het interieur van de shop. Een favoriet bij menig mode-en designliefhebber in de Gouden Straatjes van Haarlem. Onder andere Nederlandse mode- en accessoiremerken zijn er te vinden, maar ook design items en mooie muurversieringen.

ID, Schagchelstraat 7

5 Dakkas
Restaurant, Building, Cafeteria, Room, Architecture, Interior design, Food court, Resort, Business, Café,
Dakkas

Het groene en transparante terras van 345 m² staat op het 'lelijkste gebouw van Haarlem', maar heeft wel het mooiste uitzicht over de stad. Sinds kort heeft de Dakkas ook kippen waarvan de eitjes meteen de keuken in gaan. Goed nieuws; de gerechten die weer op tafel komen zijn biologisch en lekker.

Dakkas, De Witstraat 1A

6 Olivijn
Black-and-white, Photography, Room, Monochrome photography, Table, Restaurant, Monochrome, Barista, Style,
Olivijn

In de Kleine Houtstraat bevindt zich een restaurant dat al na vijf maanden geopend te zijn tot de Nederlandse top behoort. Het Michelinster-restaurant Olivijn staat bekend voor zijn meesterlijk gekookte langoustine, dus kijk daar zeker naar uit. In het zeventiende eeuwse pand kun je kiezen tussen een vier-, vijf- of zesgangenmenu.

Olivijn, Kleine Houtstraat 70

7 Table 24
Interior design, Restaurant, Building, Room, Furniture, Table, Café, Ceiling, Coffeehouse, Architecture,
Table 24

Wil je proberen; de Espresso Martini cocktail bij Table 24. Maar ook het eten is er al even lekker. Hier doe je aan shared dining en kun je hapjes delen met je tafelgenoten. Al is dat wel het gezelligste om te doen als voorgerecht; voor het hoofdgerecht kun je helemaal voor je eigen ding gaan. Probeer zeker de truffel ravioli en de geitenkaas mousse op het menu.

Table 24, Oude Groenmarkt 24

8 YAYA Store
Boutique, Interior design, Building, Room, Fashion, Outlet store, Design, Retail, Architecture, Furniture,
Yaya

Haarlem is een paradijs vol coole concept stores. Naast de steeds wisselende pop-ups is YAYA concept store een vaste waarde geworden. Aan de Kruisstraat is de 250 m² grote winkel met damescollecties en home & deco collectie, gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren.

YAYA concept store, Kruisstraat 11

9 Het Veerkwartier
Building, Greenhouse, Restaurant, Interior design, Roof, Houseplant, Patio, Garden, Room, Architecture,
Het Veerkwartier

Een soortgelijke plek als de Dakkas in het centrum van Haarlem, is Het Veerkwartier aan de Veerplas. In de felgekleurde containers vol houten tafels en plastic stoelen is het goed vertoeven, vooral in de zomer want ze hebben ook een prachtig buitenterras. De keuken bij Het Veerkwartier is lekker klassiek en Hollandsch; de garnalenkroketten zijn to die for.

Het Veerkwartier, A.Hofmanweg 62

10 Boutiquehotel STAATS
Room, Furniture, Interior design, Property, Building, Floor, House, Wall, Bed, Loft,
Boutiquehotel Staats

Nog maar twee jaar is Boutiquehotel STAATS in de Haarlemse binnenstad en heeft al op heel wat mooie reviews kunnen rekenen. Het kleine, maar gezellige hotel met 21 kamers is bekend voor zijn warme service en prachtige hotelkamers. Zoek je een smakelijk diner of royale overnachting? Dit is de plek die je zoekt.

Boutiquehotel STAATS, Ripperdastraat 13a

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Food