De beste pizza van Amsterdam eet je hier

Van de ultieme Italiaanse klassiekers tot de lekkerste vegan opties.

beste-pizza-amsterdam
S. AlemdarGetty Images

Hoewel je heel goed uitgebreid kunt dineren in Amsterdam in de meest fancy restaurants, willen we soms gewoon een eenvoudige, maar hemelse pizza. Waar je die krijgt? Vogue zocht het voor je uit, van pizzaria's waar de ultieme Italiaanse klassiekers worden geserveerd tot de beste vegan pizza van de stad. Ziehier onze favorieten (in willekeurige volgorde) - om je vingers bij af te likken.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 L'Osteria
Dish, Food, Cuisine, Ingredient, Meal, Produce, Comfort food, Garnish, Recipe, Brunch,
L'Osteria

Bij L'Osteria aan de Amstel eet je niet alleen hele goede pizza, ook kun je hier waanzinnig goed buiten zitten met lekker weer. Het restaurant zelf is niet heel groot, maar het terras is des te groter. Je zit hier de hele dag in de zon, waarmee je je waant in de sferen van het (bijna) altijd zonnige Italië. Oh, en hebben we al gezegd dat de pizza's hier ongeveer maatje XL hebben?

L'Osteria, Korte Ouderkerkerdijk 16, Amsterdam

2 Sotto
Building, Room, Interior design, Architecture, Furniture, Restaurant, House, Table,
Sotto

Aan de Roelof Hartstraat én op de Amstelveenseweg bij het Vondelpark zit Sotto, een kleine maar vrolijke pizzeria. De zwart-witte tegeltjes, gele sofa's en planten maken dit restaurant tot een plek waar je de hele dag wel kunt vertoeven. En dan is de pizza ook nog eens to die for.

Sotto, Roelof Hartstraat 27 & Amstelveenseweg 89, Amsterdam

3 Eddy Spaghetti
Dish, Food, Cuisine, Ingredient, Meal, Produce, Staple food, Recipe, Vegetarian food, Italian food,
Eddy Spaghetti

In Oost kun je heerlijk neerploffen bij Eddy Spaghetti, een fijn Italiaans restaurant waar ze naast fantastische pizza's ook heel goede pasta's serveren. Ga voor de margherita met burrata of pak het groots aan en kies de extravaganza. Het concept hier is Italian food met gin-tonics, dus bestel er gerust een goed drankje bij. Je hebt hier genoeg keuze uit verschillende soorten gin en tonics.

Eddy Spaghetti, Krugerplein 23, Amsterdam

4 Loulou Pizzabar
Restaurant, Room, Building, Wall, Interior design, Table, Dining room, Architecture, Furniture, Business,
LouLou

Nog een goede pizzabar in Oost is Loulou. En dat komt mede doordat het restaurant in 2016 de prijs voor de beste pizza van Nederland heeft gewonnen. Ze serveren hier 'het beste van de Napolitaanse én Romaanse pizzastijlen', met een speciale "oerbodem" (of glutenvrije bodem). Mocht je een truffelliefhebber zijn, kies dan zeker voor de tartufo.

Loulou Pizzabar, Weesperzijde 42, Amsterdam

5 Mastino Vegan Pizza
vegan-restaurants-amsterdam-mastino
Mastino V Pizza

De eerste vegan pizzeria van Amsterdam heet Mastino Vegan Pizza, en is te vinden in Oud-West. Hier maken ze niet alleen hun eigen vegan deeg, maar ook de ingrediënten komen uit eigen keuken, zoals de vegan kaas. Ook worden hier zoete pizza's geserveerd voor de echte zoetekauwen, zoals de red velvet pizza. Vergeet niet de huisgemaakte limoncello te proeven.

Mastino Vegan Pizza, Bilderdijkstraat 192H, Amsterdam

6 Renato's Pizzeria
Dish, Food, Cuisine, Ingredient, Pizza, Meal, Recipe, Italian food, Flatbread, Fast food,
Renato's

Volgens velen eet (als je even door de reviews op Google en Trip Advisor scrolt) je de beste pizza van Amsterdam bij Renato's Pizzeria. Ze gebruiken hier uitsluitend eenvoudige en uit Italië afkomstige producten van hoge kwaliteit. Alleen zo krijg je die heerlijke pizza met een krokante korst. Toch meer zin in pasta? Tegenover de pizzeria zit Renato's Osteria, waar ze onder meer overheerlijke pasta's serveren. Ook vind je een vestiging in de Foodhallen.

Renato's Pizzeria, Karel du Jardinstraat 32, Amsterdam

7 De Pizzabakkers
Interior design, Building, Furniture, Room, Floor, Lighting, Wall, Flooring, Design, Material property,
De Pizzabakkers

What's in a name, dat kun je van De Pizzabakkers wel zeggen. Want pizza bakken kunnen ze hier zeker, en wel op negen (!) verschillende locaties in Amsterdam. Dan is er altijd wel eentje in de buurt.

Verschillende locaties, Amsterdam

8 Yam Yam Trattoria
Dish, Pizza, Food, Cuisine, Pizza cheese, Italian food, Masonry oven, Oven, Flatbread, Ingredient,

Heerlijke steenovenpizza's en pasta's vind je bij Yam Yam Trattoria. Eenvoudig, maar beslist sfeervol en authentiek, waardoor je het gevoel krijgt in Italië te zijn. Te vinden in Amsterdam-West tegen de Jordaan aan, en inclusief terras.

Yam Yam Trattoria, Frederik Hendrikstraat 88-90, Amsterdam

9 Toni Loco
Dish, Food, Cuisine, Pizza, Ingredient, Flatbread, Italian food, Tarte flambée, Produce, Pizza cheese,
Toni Loco

Bij Toni Loco word je letterlijk loco van hoe goed de pizza's hier smaken. In oktober 2018 opende de eerste vestiging zijn deuren aan de Albert Cuypstraat, waarna al snel de tweede vestiging volgde in shopping center Magna Plaza. De pizza's zijn van aardig formaat, dus delen wordt aangeraden (en zo kun je ook nog eens meer smaken proeven). Til je pizza naar een hoger niveau en bestel er een glas champagne bij.

Toni Loco, Albert Cuypstraat 59 & Nieuwezijds Voorburgwal 1821, Amsterdam

10 Neni
Restaurant, Building, Interior design, Lighting, Cafeteria, Room, Architecture, Furniture, Real estate, Table,
Neni

Eén van mijn favoriete restaurants uit Berlijn en Wenen vind je nu ook in Amsterdam: Neni. De Oost-Mediterrane keuken van het restaurant staat vooral bekend om zijn heerlijke huisgemaakte hummus, kruidige shakshuka en smaakvolle harrira. Speciaal voor de Nederlandse Neni in Amsterdam stelde chef Boaz Peled een wel heel bijzonder gerecht samen: de Pizza Jaffa, vernoemd naar de gelijknamige oude stad in Tel Aviv. Deze pizza versmelt de smaken van ingrediënten die je vaker op een pizza proeft (tomaten, spinazie, zwarte olijven en romige geitenkaas) met typisch Oost-Mediterrane invloeden van de kruidige zaatar en sumac.

Neni, Stadionplein 8, Amsterdam

11 nNea
Dish, Food, Cuisine, Pizza, Pizza cheese, California-style pizza, Ingredient, Flatbread, Italian food, Sicilian pizza,
nNea

Als je door de Bilderdijkstraat fietst, is het restaurant nNea niet te missen dankzij de felblauwe gevel. A new generation Napolitaanse pizza van 'perfect fluffy pizzadeeg', dat is wat ze bij nNea serveren. De pizza's worden afgemaakt met de meest bijzondere toppings. Neem de Van Gogh pizza of ga voor de Cabo Noord. Ook staan er vegan opties op de kaart, zoals de Quattro Pomodori.

nNea, Bilderdijkstraat 92, Amsterdam

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder