Van roze tot groen: dit zijn de meest kleurrijke stranden ter wereld

De ultieme inspiratie voor je summer holiday.

meest kleurrijke stranden
Komodo BeachGetty Images

Of je nu al je vakantie gepland hebt of niet, wegdromen bij de meest idyllische bestemmingen kan altijd (net als omboeken, trouwens). Wat dacht je van tot rust komen in een pittoreske Italiaanse kustplaats, op verkenningstocht gaan op een van de onontdekte eilanden van Europa of een heus "avontuur" boeken op Airbnb? Het kan allemaal deze zomer. Maar voor de echte reislustigen onder ons mag het nog wel een beetje idyllischer. En wat is er nu idyllischer dan de meest fenomenale stranden over de hele wereld? Dan hebben we het natuurlijk niet over gewone stranden, maar de kleurrijkste varianten waar je mond wagenwijd van openvalt. Van roze tot groen, en van spierwit tot inktzwart. Kijk en noteer.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Prince Edward Island, Canada
Canada - Places To Visit
EyesWideOpenGetty Images

Hoe jaw-dropping is de kust van het Canadese Prince Edward Island? Door de rode zandsteen uit dit gebied en de hoge ijzerconcentratie in de grond heeft de kust van het eiland een donkerrode kleur gekregen. Een spectaculair contrast met de blauwe zee en groene bergen.

2 Pfeiffer Beach, Californië

Voor een heel bijzonder strand moet je afreizen naar Californië, wat uiteraard al geen straf is. De stranden aan de Amerikaanse westkust zijn perfect om te zwemmen, surfen of tannen, maar mocht je iets anders willen dan kun je Pfeiffer Beach opzoeken. Het zand heeft hier een lila tot paarse gloed, wat helemaal goed tot zijn recht komt wanneer de zon ondergaat. Dit komt door de stukjes mineraal van de omliggende rotspartijen. Een surrealistisch effect gegarandeerd.

3 Xi Beach, Kefalonia
Xi beach, Kefalonia, Greece
pavlemarjanovicGetty Images

Het Griekse eiland Kefalonia is de op een na grootste van het land, met uiteenlopende natuurgebieden. Zo is het eiland heel bergachtig, maar vind je hier ook hagelwitte kiezelstranden met turquoise-kleurig water en het bijzondere Xi Beach. Gelegen in de buurt van de plaats Lixouri ligt het feloranje strand, dat zeker nationale gevoelens oproept bij de Nederlandse toeristen.

4 Hyams Beach, Australië

Hagelwitte stranden zijn misschien niet heel zeldzaam (maar daardoor niet minder fantastisch), maar zo wit als op Hyams Beach in Australië heb je nog nooit gezien. Volgens het Guinness Book of Records is dit het aller witste strand op aarde - en dan weet je dat het menens is. Ideaal voor iedereen die met een cocktail in de hand wil genieten van een exotische locatie. En tja, willen we dat niet allemaal?

5 Punaluu Beach, Hawaii
Coconut trees in Punaluu black sand beach
Philippe FLEURYGetty Images

Misschien niet zo kleurrijk, een zwart strand. Maar Punaluu Beach willen we je niet onthouden. Dit strand staat bekend om zijn donkere, charcoal zwarte zand. Die kleur heeft het gekregen door vulkanisch gesteente dat door een uitbarsting in de oceaan is gekomen en vervolgens is afgekoeld. Het zand is zelfs zo bijzonder dat het verboden is het mee te nemen.

6 Komodo, Indonesië

Pantai Merah is het befaamde roze strand op het Indonesische eiland Komodo. Dit millennial pink strand heeft zijn kleur te danken door de combinatie van wit zand en de rode cellen van het bloedkoraal, die hier met elkaar in aanraking komen. Dit eiland staat voornamelijk bekend om de zogeheten komodovaraan (en wordt daarom ook wel dragon island genoemd), maar staat ook op de lijstjes van snorkelliefhebbers en Instagram-fanaten.

7 Horseshoe Bay, Bermuda
Horseshoe Bay Beach - Bermuda
Gemini-AGetty Images

Aan de zuidkant van het eiland Bermuda vind je Horseshoe Bay, een van de vele lichtroze stranden van dit gebied. Het zand heeft de zachte kleur gekregen doordat het gemixt is met verbrijzelde schelpen, koraal en calcium carbonaat. De stranden vormen de ideale bestemming voor een romantische getaway. Wacht maar tot de zonsondergang, dan wordt het pas echt sprookjesachtig.

8 Shelter Cove, Californië

Een totaal ander type strand in de Amerikaanse staat Californië is Shelter Cove, dat bezaaid is met asgrijs zand. Hierdoor lijkt het strand bijna vulkanisch - wat het niet is. De kleur komt namelijk van de donkere zandsteensoort Greywacke die hier te vinden is. Hoewel het zeker mooie plaatjes oplevert, ga je niet per se naar dit strand om een handdoek neer te leggen. Hier kom je om uit te waaien.

9 Whitehaven Beach, Australië
Whitehaven Beach
JohnCarnemollaGetty Images

Nog een hagelwit strand dat echt het bezoeken waard is: Whitehaven Beach in Australië. Als je de foto's bekijkt, kun je bijna niet geloven dat het echt bestaat. Het water uit de zee gaat over in meerdere, kleine rivieren zodat het uitzicht van bovenaf werkelijk spectaculair te noemen is.

10 Papakolea, Hawaii

Hawaii is hoe dan ook al de ultieme zomerbestemming. Maar wat het nog net iets beter maakt, is het bijzondere groene strand van Papakolea. Het olijfkleurige strand is te vinden op het grootste eiland van Hawaii, en is met name fenomenaal wanneer de zon ondergaat. Bereid je voor op zo'n 50 tinten groen.

11 Jökulsárlón, IJsland
Iceland Diamonds
CResendeGetty Images

Inktzwart, dat is het strand in de buurt van Jökulsárlón in IJsland. Nee, dit is niet bepaald de plek om van het warme weer te genieten (het is hier gemiddeld zo'n 11 graden in juli), maar wel levert het prachtige plaatjes op. Jökulsárlón is de naam van het grootste gletsjermeer van IJsland dat in verbinding staat met de zee. Het resultaat daarvan zijn grote, drijvende ijsblokken die ook - al zij het in kleiner formaat - aanspoelen op het strand. Waanzinnig!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder