Vogue's terrassenlijst: de beste terrassen van Utrecht

Dit zijn de leukste terrassen van de Domstad.

leuke-terrassen-utrecht
Michiel Ton/Soia

Veeleisendheid is niet in alle gevallen even aantrekkelijk, maar als het op een goed terras aankomt mag (nee, móet) men een uitzondering maken. De gouden formule van zon, ruimte en een fraaie kaart is er immers een die niet elke plek in pacht heeft. In de Domstad begint het bestand aan topterrassen gestaag te groeien, waardoor er volop keuze is voor een leuke plek om te genieten van het goede weer onder het genot van een lekker drankje. Bekijk de 16 beste terrassen die Vogue selecteerde in willekeurige volgorde en word halsoverkop verliefd op Utrecht, mocht je dat nog niet zijn.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 The Streetfood Club

De bekendheid van The Streetfood Club reikt inmiddels veel verder dan Utrecht alleen - vanuit het hele land reizen mensen naar de Domstad af om een bezoekje aan deze Instagramfähige plek te brengen. Het terras van 'TSC' is niet alleen groot, maar ook nog 's roze: de uitgelezen plek om één van hun prachtige cocktails uit te proberen.

The Streetfood Club, Janskerkhof 9

2 Op Zuid

Je hebt hidden gems (lees: op elke site te vinden, dus altijd rammend vol) en échte verborgen plekken. Het is dan ook even zoeken naar Op Zuid in de wijk Hoograven, maar geloof ons: da's het waard. Haloumi fritters in de zon maken een hoop goed.

Op Zuid, Neerlandiakade 2b

3 Soia - Strand Oog in Al

Ben je überhaupt een echte Utrechter als je nog nooit bij Soia bent geweest? Op dit stadstrand worden af en toe fantastische feestjes georganiseerd, maar alle andere dagen van het jaar is het vooral een fijn terras, waar de moscow mule's zich immer laten smaken.

Strand Oog in Al (Soia), Kanaalweg 199

4 Amber Valletta voor het juli/augustusnummer van Vogue Nederland
5 Badhu

Op het terras van Badhu in de Vogelenbuurt strijk je neer voor een huisgemaakte limonade of plaat met Arabische gerechtjes. Plof neer op één van hun loungesets en plunder die kaart.

Badhu, Willem van Noortplein 19

6 Louis Hartlooper Complex

Voor menig filmfanaat is het Louis Hartlooper Complex ('Louis', voor intimi) geen onbekende plek. Maar: hun terras is ook niet onverdienstelijk. Het speciaalbier is hier verraderlijk goed.

Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1

7 Roost aan de Singel

'Roost' is nog steeds een relatief nieuwe speler in het Utrechtse terrassenlandschap, maar wat heeft deze plek zijn strepen al verdiend. Op een zwoele zomeravond wil je hier op tijd binnenwandelen, want de zitplekken zijn snel vergeven. Staand vermaak je je hier echter ook prima, zéker wanneer de muziek aangezwengeld wordt.

Roost aan de Singel, Paardenveld 1

8 Klein Berlijn

Laid-back Klein Berlijn ligt in de upcoming buurt Rotsoord, waar steeds meer leuke horecagelegenheden zich vestigen. 'De Zagerij' en 'Camping Gansepoort' zijn ook een bezoek waard, maar dit culturele eetcafé aan het water blijft onze favoriet.

Klein Berlijn, Helling 22

9 De Pomp

Nog maar net open, maar nu al één van de meest verrassende plekken van de stad. De Pomp doet bijna on-Utrechts aan, door het decor van een verbouwd pompstation. Zitplekken in overvloed (en zitgarantie, want, buiten het centrum), met een kaart die je doet blijven.

De Pomp, Croeselaan 122

10 Instock

Bij Instock kom je voor inventieve manieren van koken, maar ook zeker voor het terras. Lampjes, voldoende zitplekken, rust in de stad: deze plek heeft het allemaal.

Instock, Vleutenseweg 382

11 Elize

Een beetje Parijs in Utrecht, dat is Elize. Op een winteravond strijk je neer onder hun heaters, maar als het zomer is... dan waan je je even in een totaal ander contrei. Voor wie nog op zoek is naar het vakantiegevoel: hier ga je het vinden.

Elize, Mariaplaats 44

12 Ping Pong Club

Buiten de gebaande paden én vrij nieuw waardoor het nog lekker rustig kan zijn. Het geluid van tikkende ballen neem je bij de Ping Pong Club voor lief en zet de fanatiekeling hoogstwaarschijnlijk aan tot een potje.

Ping Pong Club, Concordiastraat 80

13 Daen's

Bij Daen's is er áltijd zon. Na het terras is er de mogelijkheid om door te wandelen naar hun conceptstore, die aan het café grenst. Een win-winsituatie, als je het ons vraagt.

Daen's, Korte Minrebroederstraat 13-15

14 Het Gegeven Paard

Het café bij muziekgebouw Tivoli heeft wederom zongarantie. Ook niet onbelangrijk: het Gegeven Paard ligt op loopafstand van het station, dus ook voor mensen buiten Utrecht een handige plek.

Het Gegeven Paard, Vredenburgkade 11

15 Orloff aan de Kade

Met een bezoek aan de Wester- of Oosterkade zit je op een zonnige dag sowieso gebakken. Orloff aan de Kade is één van de fijnste plekken uit het rijtje, met uitzicht op het water en een overdaad aan borrelhappen.

Orloff aan de Kade, Oosterkade 18

16 Goesting

Goesting is zo leuk dat je 't bijna voor jezelf wilt houden. Alhoewel: deze plek mag gevierd worden. In hartje Wittevrouwen stuit je op deze oase van rust. Ontspannen gegarandeerd.

Goesting, Veeartsenijpad 150

17 Buurten in de fabriek

Wellicht wel het leukste terras van de wijk Oog in Al. Val hier binnen voor een kop koffie en de krant, of ga uitgebreid lunchen in de zon.

Buurten in de fabriek, Kanaalweg 91

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder