De mooiste stranden van Nederland voor het ultieme uitwaaien aan de kust

Van bekende plekken als Zandvoort en Noordwijk tot het nog relatief ongerepte strand van Schiermonnikoog.

mooiste stranden Nederland
Getty Images

Tijd om te vertoeven in eigen land, want ook in Nederland vind je prachtstranden waar die van Portugal en Italië niet aan kunnen tippen. Misschien een tikkeltje overdreven, maar onze stranden zijn zeker het bezoeken waard. Al helemaal omdat ze op maximaal drie uur rijden te bereiken zijn - praktisch om de hoek dus. Van de zinderende Zeeuwse kust tot de uithoeken van Noord-Holland; Vogue zet de mooiste stranden van Nederland voor je op een rij zodat jij optimaal kunt genieten van een uitwaai-sessie aan zee.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Egmond aan Zee
Sunset over a very tranquil beach
Getty Images

Het brede strand van Egmond aan Zee is zeer geliefd bij menig natuurliefhebber. Zo is het strand maar liefst vijf kilometer lang, met omliggende duinen en talloze strandtenten om te vertoeven. Iets in noordelijke richting ligt Bergen aan Zee, net zo mooi en geliefd. Ook daar vind je een aantal fijne strandtenten waar je goed kunt ontspannen.

2 Zandvoort
Water, Sea, Sky, Ocean, Beach, Vacation, Horizon, Cloud, Fun, Coast,
Hippie FishFacebook

Zandvoort mag dan wel een van de bekendste kustplaatsen zijn van Nederland, het is niet voor niets dat deze plek zo populair is. Het brede zandstrand leent zich perfect voor lange dagen aan het strand, met vele strandtenten die de beleving compleet maken. Een van die beach bars is Hippie Fish, waar niet alleen het interieur zo op je Instagramfeed kan, maar het eten waanzinnig goed smaakt.

3 Domburg
Beach cabins at North Sea beach in Domburg, Zeeland, the Netherlands
Getty Images

Het Zeeuwse Domburg behoort duidelijk tot de mooiste stranden van Nederland. Met het langgerekte, brede zandstrand, de idyllische duinen met knusse strandhuisjes en het geruis van de zee is dit een plek waar je een lange strandwandeling wil maken. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan Strandpaviljoen De Oase, waar je niet alleen verse seafood bestelt maar ook een waanzinnig uitzicht hebt over de zee.

4
5 Noordwijk aan Zee
Sandy dunes on the coast of North sea
Olga_GavrilovaGetty Images

In Zuid-Holland ligt Noordwijk, vooral bekend om zijn kustplaats Noordwijk aan Zee. Ook hier vind je prachtige duinen, licht zand en een langgerekte kustlijn. Mocht je een stranddag plannen, vergeet dan niet om een bezoek te brengen aan strandtenten Tulum Tulum of Branding Beach Club.

6 Zoutelande
Scenic View Of Sea Against Sky During Sunset
Getty Images

Op kleine afstand van Domburg vind je het strand van Zoutelande. Bløf schreef er niet voor niets een nummer één-hit over; dit strand straalt pure magie uit. Hoewel de duinen hier niet zo ver uitstrekken, is het strand werkelijk prachtig. Ook op het strand van Zoutelande zijn kleine strandhuisjes te vinden die het idyllische plaatje compleet maken.

7 Kijkduin
Sky, Sea, Ocean, Horizon, Sunset, Evening, Beach, Morning, Water, Cloud,
Haagse StrandhuisjesFacebook

Kijkduin is de 'rustige' variant van Scheveningen bij Den Haag. Hier kun je heerlijk uitwaaien, een wandeling maken in de omliggende duinen of overnachten in een van de pittoreske strandhuisjes, zoals die van Haagse Strandhuisjes.

8 Schiermonnikoog
strand op schiermonnikoog
Getty Images

Schiermonnikoog wordt ook wel het rustigste waddeneiland genoemd; hier komen de minste toeristen. En dat terwijl het strand werkelijk prachtig is. Het is breed, hagelwit en schoon. Op sommige plekken heeft het strand bijzondere vormen gekregen, wat mede komt door de wind die hier sterk aanwezig is. Dat maakt het ideaal voor zeilers en kiters. Ook de uitgestrekte duinengebieden maken het eiland tot de ultieme wandelspot.

9 Cadzand
beach houses in the dunes of cadzand, the netherlands
Getty Images

Het meest zuidelijke puntje van de Nederlandse kust is Cadzand. Dit zandstrand is maar liefst elf kilometer lang en staat vooral bekend om zijn schorren, slikken en oude dijken. Daarnaast is het één van de oudste polderlandschappen van Europa - en dat is nog altijd terug te zien. Verder kun je hier haaientanden vinden op het strand, en is het slechts twintig minuten rijden naar het Belgische Knokke.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder