Vogue City Guide: de beste plekken van Nice, de parel van de Franse Côte d'Azur

In het Zuid-Franse Nice kun je zowel terecht voor overdadige luxe als typische Franse bistro's.

Beste plekken Nice
Henryk SaduraGetty Images

Als we denken aan de ultieme zomerse bestemmingen, komen er al gauw beelden van Italiaanse kustplaatsen, de Portugese Algarve of de Franse Côte d'Azur in ons hoofd. Niet zo gek, want deze Europese bestemmingen zijn stuk voor stuk droomlocaties voor iedereen die het paradijs dichtbij huis zoekt. Een van de highlights van de Franse zuidkust is de stad Nice, die door diens ligging aan zee het complete plaatje is voor je zomerse citytrip. Vogue reisde af naar de badplaats, waar luxe en de Zuid-Franse gezelligheid samenkomen. We selecteerden de beste plekken voor je bezoek aan Nice, van adembenemende hotels tot de meest idyllische eettentjes.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Hyatt Regency Nice Palais de la Méditerranée
beste-plekken-van-nice-hyatt-regency
Hyatt Regency Nice

Het is typisch zo’n vijfsterrenhotel waarvan iedereen — zonder er ooit een nacht doorgebracht te hebben — wel eens gehoord heeft: het Hyatt Regency Nice Palais de la Méditerranée. Een Art Deco-paleis waaraan alleen het woord ‘majestueus’ recht doet, gelegen op het allermooiste stukje van de wereldberoemde Promenade des Anglais. Je hoeft slechts de straat over te steken en je staat al met je voeten in de blauwer-dan-blauwe zee — waar overigens ook bijna alle kamers op uitkijken. Niet gek dat het al sinds de oprichting een trek-pleister is voor de rich and famous. Onze favoriete plek is de rand van het zwembad, waar je de verrukkelijkste cocktails drinkt terwijl een pianist vanachter een vleugel je vakantie-mood nog extra kracht bijzet. En niet te vergeten: aan de Côte d’Azur is het zelfs nu in oktober nog twintig graden.

2 Le Plongeoir
Blue, Water, Landmark, Sky, Sea, Town, Tourism, Coast, Architecture, Water castle,
Le Plongeoir / OBW Photography

Cocktails drinken met een view, dat is zelfs nog een understatement voor de locatie van Le Plongeoir. Gebouwd op de rotsen aan de kust van Nice, biedt deze plek je de ultieme beleving van hoe een zomeravond hoort te zijn. Wel tijdig reserveren.

Le Plongeoir, 60 Boulevard Franck Pilatte, Nice

3 Gelateria Azzuro
Food, Dish, Cuisine, Ingredient, Gelato, Ice cream, Dessert, Comfort food, Frozen dessert, Recipe,
Gelateria Azzuro

Een Franse kustplaats die dichtbij Italië ligt, moet uiteraard minstens een goede ijssalon hebben. In Nice vind je er genoeg, maar zo eentje als Gelateria Azzuro is het benoemen waard. Het ijs is hier zo goed dat je het liefst alle smaken probeert. Gewoon iedere dag terugkomen.

Gelateria Azzuro, 1 rue Sainte Réparate, Nice

4 Marinette
Food, Fruit, Ingredient, Plant, Produce, Cuisine, Dish, Potato,
Marinette

Voor alles wat zoet is, ga je naar Marinette. Deze brasserie, die gelegen is in "Vieux Nice" (het historische centrum), is zeer populair bij locals en echt op z'n Zuid-Frans: houten meubels, kanten kleedjes, vers fruit en veel bloemen sieren het interieur. De taarten, cakes en tartelettes zijn to die for.

Marinette, 13 Rue Colonna d'Istria, Nice

5 JAN
Room, Interior design, Table, Furniture, Lighting, Sky, Wall, Iron, Architecture, Dining room,
JAN

Op een steenworp afstand van de oude stadspoort van Nice vind je het waanzinnige restaurant van de Zuid-Afrikaanse Jan Hendrik van der Westhuizen. Van binnen lijkt JAN op een 18e eeuwse villa, met veel steen, kandelaars, schilderijen en antiek meubilair. Probeer vooral een van de Afrikaanse wijnen.

JAN, 12 Rue Lascaris, Nice

6 Hotel Boscolo Exedra
Room, Interior design, White, Furniture, Property, Building, Ceiling, Suite, Living room, Table,
Boscolo Exedra

Toe aan pure luxe? Verblijf in het Boscolo Exedra, een prachtig hotel in het centrum van Nice. Van deluxe kamers tot ruime suites, ieder verblijf is stijlvol ingericht en voorzien van de nodige luxe. Als kers op de taart vind je op het dak een infinity pool met uitzicht over de hele stad.

Boscolo Exedra, 12 Boulevard Victor Hugo, Nice

7 L'Atelier du Port
Wall, Interior design, Room, Countertop, Tile, Table, Wallpaper, Furniture, Restaurant, Flooring,
L'Atelier du Port

Een van de betere doch toegankelijke restaurants van Nice is L'Atelier du Port. Het interieur oogt strak en chic, maar dat zie je niet terug in de prijs van de gerechten. De menukaart bestaat onder meer uit traditionele Franse gerechten, gemaakt van enkel verse, lokale producten.

L’Atelier du Port, 45 Rue Bonaparte, Nice

8 Musée Matisse
Property, Building, House, Estate, Architecture, Home, Real estate, Mansion, Manor house, Facade,

Bovenop de Cimiez-heuvel is het Musée Matisse gelegen, dat volledig in het teken staan van Henry Matisse. De kunstenaar woonde en werkte in Nice van 1917 tot zijn dood in 1954. Geen wonder dat er een complete rode villa werd gewijd aan zijn werk.

Musée Matisse, 164 Avenue-des-Arènes-de-Cimiez, Nice

9 La Terrasse
Restaurant, Building, Architecture, Room, Real estate, Interior design, Apartment, Mixed-use, House, Hotel,
La Terrasse

Op het dak van Hotel Le Méridien bevindt zich La Terrasse - een van de hoogstgelegen restaurants aan de bekende boulevard van Nice, La Promenade des Anglais. Het restaurant is vooral gespecialiseerd in visgerechten, die uiteraard net zo goed smaken als je zou verwachten van een restaurant met dit uitzicht op zee.

La Terrasse, 1 Promenade des Anglais, Nice

10 Flaveur
Dish, Food, Cuisine, Ingredient, Comfort food, Recipe, Vegetarian food, Produce, Egg, Soup,
Flaveur

Flaveur is een van de vele fine dining restaurants in Nice. In 2018 ontvingen de eigenaars van het restaurant, de broers Tourteaux, hun tweede Michelinster. De gerechten zijn verrassend, en zorgen ervoor dat al je zintuigen op scherp staan. Reserveren is hier een must.

Flaveur, 25 Rue Gubernatis, Nice

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder