Vogue tipt: de beste plekken van romantisch Brugge

Tijd voor een romantische getaway? Vertrek in zuidelijke richting naar het middeleeuwse en sfeervolle Brugge.

beste-plekken-brugge
Sizun EyeGetty Images

Mocht je toe zijn aan een romantisch weekend weg, dan hoef je echt niet direct te verkassen naar een Italiaanse (kust)plaats of city of love Parijs. Klop aan bij de zuiderburen, waar niet alleen grote steden als Antwerpen en Brussel de ideale spots zijn voor een mini-stedentrip, maar ook (of moeten we zeggen: juist) de kleinere plaatsen zo bijzonder zijn. Zo is de Vlaamse plaats Brugge met zijn middeleeuwse binnenstad en smalle straatjes perfect voor een romantische getaway. Vogue bracht een bezoek aan de sfeervolle stad en ontdekte de beste spots in town, van culinaire hoogvliegers tot de coolste conceptstores. En oja, het strand van Knokke ligt slechts vijftien kilometer verderop – mocht er behoefte zijn aan een romantische strandwandeling.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Goûts et Couleurs
Room, Interior design, Green, Property, Furniture, Ceiling, Dining room, Houseplant, Building, Floor,
Goûts et Couleurs

Voor een stijlvolle toevoeging aan je interieur breng je een bezoek aan Goûts et Couleurs, waar je zowel een coole Scandi-stijl aantreft als Europese invloeden. Verwacht veel goed gemaakte meubels en begerenswaardige interieuraccessoires. Naast de woonwinkel kun je hier ook terecht voor op maat gemaakt advies.

Goûts et Couleurs, Ezelstraat 5

2 Zet'joe
Restaurant, Table, Room, Business, Building, Furniture, Interior design, Rehearsal dinner, Organization, Brunch,
Zet'Joe

Chefkok Geert van Hecke staat aan het roer van gastronomisch restaurant Zet'joe. Deze plek is intiem en verfijnd, en daarmee perfect voor een lange avond tafelen. Geniet van de gerechten met frisse smaken, bijzondere texturen en die bereid zijn op een zeer verrassende manier.

Zet'joe, Langestraat 11

3 Hotel De Castillion
Bedroom, Room, Furniture, Property, Interior design, Ceiling, Bed, Building, Suite, Bed frame,
Hotel De Castillion Bruges

Midden in het historische centrum van Brugge ligt boetiekhotel De Castillon. Het viersterrenhotel wordt nu gerund door een familie, maar was vroeger het bezit van Monseigneur Joannes Baptista Ludovicus de Castillion, een bisschop uit de vijftiende eeuw. Veel historische details zijn bewaard gebleven, waaronder de houten plafonds.

Hotel De Castillion, Heilige Geeststraat 1

4 Sanseveria Bagelsalon
Building, Property, Room, Interior design, Lobby, Real estate, House, Furniture, Ceiling, Living room,
Sanseveria Bagelsalon

Als je nog nooit in een bagelsalon bent geweest, dan is Sanseveria in Brugge een goede eerste ervaring. Hier serveren ze letterlijk alles wat je bagellievende hart verlangt waardoor het nog moeilijk kiezen is. De vriendelijke serveersters helpen je graag een handje.

Sanseveria Bagelsalon, Predikherenstraat 11

5 Tom's Diner en Nxt Door
Food, Dish, Cuisine, Ingredient, Plate, Recipe, Produce, Dishware, Garnish, Still life photography,
Toms Diner

Tom's Diner is toegankelijk doch van hoge culinaire kwaliteit. Verwacht hier klassieke gerechten met een verrassende twist, die ook nog eens mooi opgemaakt zijn op je bord. Naast het restaurant zit Nxt Door, waar juist veel streetfood en biertjes worden geserveerd. Mocht je nog niet weten voor welk type avond je wilt gaan, dan beslis je toch gewoon ter plekke?

Tom's Diner, West-Gistelhof 23

6 Potato Bar
Room, Restaurant, Table, Furniture, Property, Interior design, Yellow, Building, Dining room, Café,
Potato Bar

Midden tussen de smalle straatjes in het centrum vind je The Potato Bar, een restaurant dat puur in het teken staat van aardappel, of nou ja, friet. Ze serveren ongeveer ieder recept dat je kunt bedenken, van frieten met pulled chicken tot allerlei soorten kaassauzen als de ideale toevoeging.

The Potato Bar, Sint-Amandsstraat 31

7 Palo Cortado
Pink, Drink, Alcoholic beverage, Cocktail, Wine cocktail, Champagne stemware, Hand, Champagne cocktail, Glass, Pink lady,
Palo Cortado

Sinds kort heeft Brugge er een nieuwe cocktailbar bij. Oprichters Ran Van Ongevalle en Janah Van Cleven openden in juli Palo Cortado, een pop-up cocktailbar waar je tot 30 september terecht kunt. Daarna is het de bedoeling dat de bar naar een andere plek binnen Brugge verhuist, dus afscheid nemen van de goed smakende cocktails is niet nodig.

Palo Cortado, Sint-Jakobsstraat 36

8 Sans Cravate
Interior design, Room, Property, Furniture, Building, Table, Floor, Real estate, Office, Design,
Sans Cravate

Michelinrestaurant Sans Cravate is niet alleen heel sfeervol, ook wordt hier ontzettend goed gekookt. Geniet hier van culinaire hoogstandjes, maar dan op een ongedwongen manier. Letterlijk sans cravate, wat zonder stropdas betekent.

Sans Cravate, Lange straat 159

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder