Vogue City Guide: de beste plekken van Medellín, Colombia

Waar je wilt dineren, overnachten en winkelen in de stad van de eeuwige lente.

city-guide-medellin-vogue
Unsplash

Wie Netflix-serie Narcos heeft gebinget, zal – gewild of ongewild – bepaalde associaties bij Medellín hebben. Zonde, want de Colombiaanse stad is zoveel meer dan Pablo Escobar, en heeft alles in haar mars voor een fantastische trip. Dat zullen de energieke inwoners je ook vertellen, overigens. Zij doen er álles aan om het imago van de stad te veranderen, en daarin schuilt deels Medellins charme. Toegegeven: het blijft een wereldstad, waarin je een beetje moet weten waar je moet zijn. Wie die kennis in pacht heeft, ziet echter een stad die volop in ontwikkeling is, met talloze (vegan!) restaurants, prachtige conceptstores en plekken voor een locally brewed koffie. Vogue selecteert de mooiste plekken om te overnachten, dineren en shoppen, opdat je deze fascinerende stad op zijn állerbest kunt ontdekken. Fiesta!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Celestino Boutique Hotel

In het hart van El Poblado – zonder twijfel de meest hippe wijk van Medellín – vind je Celestino Boutique Hotel. Pas sinds eind 2018 open, maar nu al één van de meest gewilde slaapplekken. Niet gek ook: de inrichting doet aanvoelen als Bali, her en der strak, maar altijd warm (en met genoeg groen). Er is ook een rooftop jacuzzi, voor wie na het slenteren door de wijk even wil afkoelen.

2 Pergamino Café

Waar je de beste koffie van Medellin drinkt? Vraag het aan een willekeurig persoon, en je wordt vriendelijk doorverwezen naar Pergamino. Die geruchten zijn waar: een bakkie pleur zal nooit meer echt hetzelfde smaken nadat je hier bent geweest. Maar dat offer wil je maken. De koffiebonen worden net buiten de stad geroosterd in een finca, en dat proef je. Tevens een relaxte plek om met je laptop neer te ploffen, want met dat lay back-sfeertje zit het wel goed.

3 Betty's Bowls

Disclaimer: vitamines zijn niet bepaald rijk vertegenwoordigd in de Colombiaanse keuken. Wie net in het land arriveert, maakt dat natuurlijk nog niks uit – empanada's en arepa's zíjn ook te verleidelijk om te skippen. Wanneer je lijf op een bepaald punt alleen écht om vitamines begint te schreeuwen, is Betty's Bowls de plek waar je wil wezen. Deze smoothiebowls zitten op esthetisch vlak nogal check, maar bevatten vooral genoeg tropisch fruit voor de komende dagen.

4 Kai Restaurant

Wie net heeft gelezen dat de Colombiaanse keuken niet per se rijk aan vitamines is, verwacht niet dat er wél veel vegetarische opties in de stad zijn. Die zijn er, tot onze opluchting, gelukkig wel. Kai is wat dat betreft een hele goede keuze. Alle gerechten zijn hier plant-based, of je nou zin hebt in een hamburger of pasta. De inrichting is, met haar Ibiza-achtige sfeer, ook niet mis.

5 Ganso & Castor Café

Dit trendy café is opgezet door lokale ondernemers, en is letterlijk de belichaming van 'brunch'. Ganso & Castor heeft meerdere locaties in de stad en staat bekend om haar kleurrijke gerechten: van broodjes met vijg en avocado tot chocomousse met eetbare bloemen. Ideaal als je de avond daarvoor het nachtleven van Medellín bent ingedoken.

6 Vida Augusta
medellin-tips-vida-augusta
Vida Augusta

Als je in El Poblado bent, kun je het beste een kijkje nemen in de straten Via Primavera en Vía Provenza. Vida Augusta is een voorbeeld van één van de kleine winkels die dat gebied rijk is. In deze giftstore vind je kleding, accessoires en interieuritems die je kunt shoppen van opkomende Colombiaanse designers. Stuk leuker dan een magneet voor aan de koelkast, denken wij zo.


7 Justo Restaurante

Wederom een fantastische vegan optie. Het codewoord is hier daarnaast (muy!) tranquilo, want Justo Restaurante vind je in een rustiger gedeelte van El Poblado, en lijkt op een fantastische tuin. Alle salades, voorgerechten en desserts zijn niet alleen kneitervoedzaam, maar vormen ook een kunstwerk op je bord. Probeer vooral het avocadogebakje en de tempura olijven, gevuld met gekarameliseerde knoflook.

8 Epic Boutique Hotel
epic-boutique-hotel-medellin
Epic Boutique Hotel

Het Epic Boutique Hotel is verrassend kleinschalig, en heeft maar veertien kamers. Voelt fijn, in de drukte van de stad. Het hotel ligt op maar 800 meter van het El Poblado-park, waar je neerstrijkt tussen de muzikanten met een kop koffie to go. De kamers zijn urban ingericht, en bevatten veelal een groot bad.

9 Mesa & Blanco

Weinig beschrijft Mesa & Blanco meer dan 'aandoenlijk'. In het piepkleine (en, oké, redelijk verborgen) ontbijt annex lunchtentje vind je fantastische baksels, maar ook heerlijke brunchgerechten. Eigenaresse Isabel heeft zich laten inspireren door San Francisco, wat is uitgemond in dit moderne café. Wie zin heeft in scrambled eggs of pan de banano, wil hier neerstrijken.

10 MÂKUA

Bij MÂKUA vind je handgemaakte Colombiaanse sieraden. Mochten bij 'handgemaakt' nu de alarmbellen afgaan: dat is dus niet nodig. De sieraden zijn prachtig, opvallend maar niet schreeuwerig, en óók nog eens met een mooi verhaal. Een origineel cadeau voor een ander, maar ook zeker een fijn aandenken voor jezelf.

11 Carmen restaurante
vogue-city-guide-medellin-tips-carmen-restaurant 
Carmen Restaurante

Volgens sommigen één van de beste restaurants van Medellín. Lokale, Colombiaanse ingrediënten staan bij restaurant Carmen centraal. Het echtpaar Rob en (je voelt 'm aankomen) Carmen zijn al sinds 2008 bekende culinaire namen in Colombia, met restaurants op meerdere locaties. Vergeet vooral het toetje met witte merengue en peanut butter foam niet te bestellen, por favor.

12 Alambique

Oh, Alambique... Als je ergens wil terugkomen (en jezelf dan vervloekt, omdat je de rest van dit lijstje óók wil afwerken) is het hier. Bewijsstuk één: de locatie. Extreem verborgen, zelfs wanneer je het adres weet, en da's best een prestatie. Als je eenmaal de trappen van het restaurant bent opgelopen beland je in een soort urban jungle, vanuit waar je uitzicht hebt over de straten van de stad. Met je hoofd in de wind bestel je niet alleen fantastische cocktails (liefhebbers van mezcal, u gaat genieten) maar ook heerlijk eten. Vlees, vis, veel groenten: het is maar net waar je zin in hebt. Aardige én Engelssprekende bediening is sowieso inbegrepen, maar dan zonder hordes toeristen.

13 OCI.Mde
oci-mde-medellin-tips
OCI.Mde

OCI.Mde is al zo'n zes jaar een favoriet in Medellín. Wie van sharen houdt, is hier op de goede plek: kleine gerechtjes worden midden op de tafel gezet. Het menu verandert elke vijf maanden, en put inspiratie uit alle windstreken. Vraag vooral het personeel naar hun aanbevelingen, want zij zijn wellicht wel het grootste stralende middelpunt van deze zaak.This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder