Vogue City Guide: de beste plekken van Praag

De historische stad barst van de klassieke café's, moderne hotels en "geheime" cocktailbars.

beste-plekken-praag
Dmitry Goykolov / EyeEmGetty Images

Of je nu in de zomer of winter je koffer pakt voor een stedentrip naar Praag, de stad heeft ieder seizoen zo zijn charme. Dat komt uiteraard door de adembenemende skyline, karakteristieke Karelsbrug (die de twee stadsdelen met elkaar verbindt) en historische binnenstad. Vogue is meerdere keren op bezoek geweest in de Tsjechische hoofdstad en heeft de highlights voor je op een rij gezet. Naast de bekende toeristische attracties, zoals de Praagse Burcht en het Oude Stadsplein (en vergeet ook zeker de Joodse wijk niet), bruist Praag namelijk ook van de klassieke café's, moderne hotels en waanzinnige restaurants. Breng ook zeker een bezoek aan de vele bijzondere cocktailbars en concept stores die de de stad rijk is. Dit zijn onze favorieten.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Café Savoy
Restaurant, Building, Interior design, Property, Room, Table, Architecture, Furniture, Function hall, Ceiling,
Café Savoy

Praag barst van de elegante café's met hoge plafonds, kroonluchters en bewerkte muurdetails. Daar is Café Savoy er één van. Hier kom je voor een goed stuk apfelstrudel.

Café Savoy, Vítězná 124/5

2 Vintage Design Hotel Sax
Room, Interior design, Furniture, Property, Living room, Wall, Curtain, Window covering, Building, Window treatment,
Vintage Design Hotel Sax

Je stapt terug in de tijd als je eenmaal voet zet in Vintage Design Hotel Sax. Slapen doe je hier namelijk in sixties-stijl, met veel felle kleuren en ronde vormen.

Vintage Design Hotel Sax, Jánský vršek 3

3 Kogo Polpo
Ceiling, Tile, Architecture, Interior design, Floor, Room, Building, Drinkware, Shelf, Flooring,
Kogo Polpo

De naam Polpo zegt het wellicht al: hier eet je vis. Het ruime en lichte restaurant nodigt uit om urenlang te tafelen. En dat wil je ook, als je een blik hebt geworpen op de menukaart.

Kogo Polpo, Vladislavova 2121/21

4 AnonymouS Bar
Drink, Food, Classic cocktail, Cocktail, Cuisine, Alcohol, Ingredient, Dish, Spritz, Distilled beverage,
AnonymouS Bar

Een "geheime" cocktailbar die inmiddels niet meer zo geheim is, dat is AnonymouS Bar in hartje Praag (al zij het verstopt). Laat je niet afschrikken door de soms vreemd uitziende drankjes of barmannen met anonieme maskers op; hier drink je sublieme cocktails.

AnonymouS Bar, Michalska 432/12

5 Café Café
Building, Room, Interior design, Lighting, Furniture, Restaurant, Architecture, Chandelier, Table, Ceiling,
Cafe Cafe

Als ik je een goede reden moet geven om naar Café Café te gaan, dan zeg ik: taart. De vitrine vol zoetigheid maakt het haast onmogelijk om een keuze te maken. Mochten ze de banoffee hebben, dan heb je je keuze snel gemaakt.

Café Café, Rytířská 10/10

6 Eska
Restaurant, Room, Furniture, Table, Building, Chiavari chair, Chair, Interior design, Architecture, Factory,
Eska

Eska is ruim en industrieel, iets wat je niet veel tegenkomt in Praag. Je kunt hier zowel uitgebreid lunchen en dineren als winkelen in de speciale shopruimte. Typisch Tsjechische gerechten krijgen hier een moderne twist, wat uit eten in de stad net iets bijzonderder maakt.

Eska, Pernerova 49

7 Las Adelitas
Dish, Food, Cuisine, Ingredient, Meal, Produce, Side dish, Vegetarian food, Lunch, appetizer,
Las Adelitas

Een beetje verstopt, maar misschien juist daarom zo goed. Ze weten hier alles wat er te weten is over Mexicaans eten – en ja, dat proef je. Inmiddels zijn er meerdere restaurants van Las Adelitas te vinden in Praag.

Las Adelitas, Americka 684/8

8 Book Therapy
Interior design, Room, Furniture, Property, Building, Shelf, Wall, Living room, Home, House,
Book Therapy

Bij Book Therapy kunnen kunst- en designliefhebbers hun hart ophalen. Je vindt hier de beste selectie aan leesvoer en koffietafelboeken, van ontwerpers tot architectuur en van historische figuren tot muziek- en filmgeschiedenis. Ook handig: de meeste titels zijn in het Engels.

Book Therapy, Římská 35

9 Hanabi Sushi House
Interior design, Room, Tree, Building, Architecture, Furniture, Plant, Home, House, Interior design,
Hanabi Sushi House

Sushi eten doe je over het algemeen goed in Praag, maar de beste (tot nu toe) vinden wij Hanabi Sushi House. Hoewel het restaurant vaak vol zit een tafel er soms niet in zit, is een plaatsje aan de bar ook geen straf. Zo kun je met eigen ogen zien hoe de professionele chefs te werk gaan.

Hanabi Sushi House, Petrská 11

10 Angelato
Finger, Pink, Hand, Nail, Match, Thumb,
Eska

Het beste ijs van Praag krijg je bij Angelato, gelegen op een steenworp afstand van het Oude Stadsplein. Mocht je alle smaken willen proberen (en ja, dat wil je), dan kun je hier zelfs kiezen voor twee smaken in één bol. Vooral handig als je hun soms vreemde smaken wil proberen

Angelato, Rytířská 27

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder