Van glühwein tot flammkuchen: dit zijn de leukste kerstmarkten van Duitsland

Deze kerstmarkten net over de grens zijn het bezoeken meer dan waard.

kerstmarkten-duitsland
Thomas SchmidtGetty Images

De fijnste tijd van het jaar is aangebroken, en dat is aftellen naar de feestdagen. Op zoek naar de ultieme kerstsfeer? Begeef je dan naar de dichtstbijzijnde kerstmarkt of bezoek de speciale Vogue Christmas Market op zondag 8 december (daarover lees je hier meer). Voor iedereen die liever de grens overgaat, zijn er ook genoeg gezellige kerstmarkten in Duitsland te vinden. Van glühwein nippen onder de Dom in Keulen tot flammkuchen eten op de gigantische kerstmarkt van Hamburg: dit zijn de leukste kerstmarkten van onze oosterburen. Fröhliche Weihnachten!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Düsseldorf
Dusseldorf, North Rhine Westphalia, Germany, The old town square during Christmas
Ken SciclunaGetty Images

De Duitse stad Düsseldorf is in de maand december volledig omgetoverd tot kerststad. Overal waar je kijkt zijn lichtjes en kraampjes. Op de Weihnachtsmarkt geniet je van de nodige winterse versnaperingen, zoals pretzels en warme kersen.

Wat: kerstmarkt Düsseldorf
Wanneer: nog t/m 30 december
Waar:
in de binnenstad van Düsseldorf
Entree: gratis

2 Aken
kerstmarkten-duitsland
Getty Images

De kerstmarkt in de Duitse stad Aken (Aachen) is een waar winterwonderland gedurende de maand december. In de avond is het historische stadhuis prachtig verlicht, wat voor een adembenemend overview zorgt van de complete markt.

Wat: kerstmarkt Aken
Wanneer:
nog tot 23 december
Waar:
in het centrum van Aken
Entree:
gratis

3 Essen
Lights and star decor over xmas market in Essen
Getty Images

Het grote Willy-Brandt-Platz plein in het centrum van Essen is in december volledig verlicht door de duizenden kerstlampjes. Je kunt hier urenlang van kraam naar kraam hoppen, waar niet alleen de leukste kerstproducten zijn uitgestald, maar ook de heerlijkste lekkernijen.

Wat: kerstmarkt Essen
Wanneer: nog t/m 23 december
Waar: in de binnenstad van Essen
Entree: gratis

4 Hamburg
City-Hall and Christmas-Market in Hamburg
GerckensGetty Images

Toegegeven: Hamburg is nou niet bepaald 'net over de grens', maar de prachtige kerstmarkt op het plein voor het majestueuze Rathaus mogen we je niet onthouden. Ook op andere locaties in de binnenstad zijn diverse kerstmarkten te vinden.

Wat: kerstmarkt Hamburg
Wanneer:
nog tot 30 december
Waar:
op diverse locaties in de binnenstad van Hamburg
Entree:
gratis

5 Keulen
kerstmarkten-duitsland
Thomas SchmidtGetty Images

In Keulen wordt ieder jaar de traditionele kerstmarkt georganiseerd, die je tot 23 december door de hele stad vindt. Met name op het grote plein bij de Keulse Dom staan rijen kerstchalets klaar om je te voorzien van de leukste kerstcadeaus, warme chocolademelk en de nodige glühwein.

Wat: kerstmarkt Keulen
Wanneer: nog t/m 23 december
Waar:
in de binnenstad van Keulen
Entree:
gratis

6 Münster
Crowd, People, Night, Public space, Lighting, Sky, Event, Tree, City, Festival,
Weihnachtsmarkt Münster

De stad Münster is in aanloop naar de feestdagen de plek om in de ultieme holiday spirit te komen. Op de traditionele kerstmarkt vind je een enorm aantal chalets, waar van alles wordt verkocht; van houten speelgoed tot de mooiste decoratie voor in huis.

Wat: kerstmarkt Münster
Wanneer: nog t/m 23 december
Waar:
in de binnenstad van Münster
Entree: gratis

7 Osnabrück
Night, Sky, Town, Light, Lighting, Architecture, Evening, City, Urban area, Building,
OMT/FINKE-ENNEN

De laatste Weihnachtsmarkt in deze lijst is de romantische markt in het centrum van Osnabrück. Wandel langs meer dan honderd houten kerstchalets en vergeet vooral niet de gigantische muziekdoos te bewonderen. 's Avonds gaan uiteraard alle lampjes aan, wat voor een zeer gezellige en romantische sfeer zorgt.

Wat: kerstmarkt Osnabrück
Wanneer: nog t/m 22 december
Waar:
in de binnenstad van Osnabrück
Entree:
gratis

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kerst