Vogue City Guide: de beste plekken van Madrid

Omdat weinig steden aangenamer verrassen dan deze Spaanse plek.

madrid-cityguide-vogue
Unsplash

Madrid leeft nog vaak in de schaduw van die ándere grote stad: Barcelona. Onterecht, want Madrid is authentiek en vernieuwend tegelijkertijd. Eten neemt een belangrijke rol in tussen de muren van deze leefbare stad, waar het altijd als lente voelt. Dat resulteert in gezellige terrassen, prachtige streetfood markets en restaurants die niet alleen fantastische croquetas serveren, maar tevens oog hebben voor de wereldkeuken. Extra fijn: Madrilenen zijn bijzonder gastvrij, en laten je met liefde de leukste wijken zien, van het bruisende Chueca tot Malasaña, het terrein van de onvervalste hipsters.

Hoewel de stad al langer niet echt meer het ondergeschoven kindje is, mag elk pleidooi voor een bezoek aan Madrid er wezen. Vogue selecteert daarom de leukste plekken voor je: van bars waar je met je voeten in het zand ploft tot oesters uit het vuistje. Wees gewaarschuwd, want verliefd word je hoe dan ook.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Vacaciones
madrid-cityguide-hotspots
Vacaciones

Verwacht van Vacaciones geen zien-en-gezien cocktailbar, maar wél een plek waar je daadwerkelijk gezellig – en ongecompliceerd – kan neerploffen voor een margarita de fresa. Denk kleurrijke tegeltjes op de vloer, deuren die tot de laatste zonnestraal wagenwijd openstaan en genoeg vrolijk barpersoneel. Vacaciones is het Spaanse woord voor vakantie, en precies dat gevoel weten ze hier knap te vangen.

Vacaciones bar, Espíritu Santo, 1528004 - Malasaña, Madrid.

2 El Viajero

Eén trap, twee trappen, drie trappen, en dan... misschien wel het allermooiste uitzicht van de stad, bij rooftopbar El Viajero. Plof hier neer voor een vers portie guacemole, terwijl je geniet van de bijbehorende views.

El Viajero, Plaza de la Cebada 11

3 Grosso Napoletano
madrid-hotspots-spanje-cityguide 
Grosso Napoletano

Soms vraagt een lange struindag gewoon om een authentieke Napolitaanse pizza achteraf. Noem het vloeken in de kerk, dat beetje Italië in Spanje, maar ach: alles wat onder de Mediteraanse vleugel valt, mag er zijn. Hoe dan ook, bij Grosso Napoletano is elk detail zoals het hoort; van bakken in een houtoven tot kneden met de hand. Je vindt dit restaurant, waar je onder meer pizza's met truffelroom of rozemarijnolie eet, op meerdere locaties in de stad. Ook een goede optie voor antipasti en dolce.

Grosso Napoletano, o.a. Calle de Hermosilla 85

4 60 balconies
madrid-hotspots-cityguide
60 Balconies

In de kleinste wijk van Madrid, Salesas, vind je het bijzondere 60 balconies. Wie zich tijdens een stedentrip echt thuis wil voelen (of zelfs nog beter dan dat) zal deze design appartementen kunnen waarderen. De ruimtes zijn hier fris en strak, met grote kamers die daarmee niet op sfeer inleveren. Vul één van hun fijne keukens met wat Spaanse delicatessen en je bent wel even good to go.

60 balconies, Plaza del Emperador Carlos V 11

5 Ojalá
madrid-spanje-cityguide-hotspots-tips
Ojalá

Op één punt wint Barcelona het voor veel vakantiegangers: die Spaanse stad heeft wél een strand, in tegenstelling tot Madrid. Gelukkig is daar restaurant en bar Ojalá, waar het zand gewoon alsnog toe-eigent wordt. Alleen voor die actie verdient deze plek al punten, maar verder is deze zomerse spot gewoonweg hartstikke leuk met fantastische sangria die je nog lang bij zal blijven. De rest van het interieur is net zo bijzonder, maar te veel verklappen is zonde.

Ojalá, Calle de San Andrés, 1

6 Mercado San Miguel
madrid-hotspots-cityguide-tips-spanje
Mercado San Miguel

Mercado San Miguel ligt vlak achter het wereldberoemde Plaza Mayor, en is alleen al vanwege de handige ligging een bezoek waard. Madrid kent steeds meer foodmarkten, maar dit is veruit de bekendste, waar ook veel locals neerstrijken voor parmaham met olijven of patatas bravas. Verwacht van het gebouw geen modern design à la de Rotterdamse markthallen, maar een monumentaal pand dat uit 1916 stamt.

Mercado San Miguel, Plaza de San Miguel, S/N

7 Maisterravalbuena
madrid-cityguide-vogue 
Maisterravalbuena

Madrid kent talloze interessante musea, maar galerie Maisterravalbuena is nog een redelijk onontdekt pareltje. Je vindt hier hedendaagse kunst van zowel Spaanse als internationale kunstenaars, samengesteld door het jonge koppel Pedro Maisterra en Belén Valbuena. Zo zie je er werk van María Luisa Fernández en Regina de Miguel.

Maisterravalbuena, Doctor Fourquet 6

8 La Carmencita
madrid-hotspots-cityguide-tips
La Carmencita Madrid

Voor wie de hipheid even wil laten varen is La Carmencita een goede keus, de op twee na oudste taberna van Madrid. Verwacht hier typerende Spaanse tegeltjes aan de muur en houten tafels met beschilderde borden. Stoffig is deze zaak, die in 1854 (!) werd geopend, overigens allesbehalve: een antieke inrichting kon in dit geval niet beter uitpakken. Je eet hier talloze lokale gerechten, zoals huevos fritos.

Taberna Carmencita, Calle de la Libertad, 16

9 Gracias Padre
Building, Interior design, Plant, Houseplant, Floristry, Flower, Restaurant,

Zoals we al zeiden: niet alleen de typische Spaanse keuken is vertegenwoordigd in Madrid, maar ook die van de rest van de wereld. Gracias Padre is zo'n voorbeeld, waar het gevoel van het Mexicaanse Túlum naar de stad wordt gebracht. Tequila, taco's, quesadillas: ze hebben het allemaal. Een Mexicaanse kok staat hier aan het roer en de recepten zijn samengesteld na drie maanden reizen door het Zuid-Amerikaanse land.

Gracias Padre, Calle de José Ortega y Gasset 55

10 Palacio de Cristal / Parque del Buen Retiro
madrid-palacio-de-cristal
Unsplash

Een moetje als je in Madrid bent: een middag struinen door het Parque del Buen Retiro, wellicht één van de mooiste parken van Europa (of de wereld, zelfs). Ga vooral langs bij het Palacio de Cristal, een adembenemend bouwwerk om te bekijken. Als het zonnig is weerspiegelt het kristallen paleis prachtig in het water, en is alleen al daarom wereldberoemd. Rondom het park vind je overigens genoeg bakkerijtjes, die je met liefde voorzien van een goedgevulde picknickbox.

Parque del Buen Retiro, Plaza de la Independencia 7

11 Bunny's Deli
madrid-cityguide-hotspots
Bunny's Deli

Wie het nachtleven van regenboogbuurt Chueca is ingedoken, wil de ochtend (of middag) daarna neerstrijken bij Bunny's Deli. In een rustig, groen straatje vind je deze ontbijt- en lunchplek, waar je compleet biologisch en vegan eet. Of je nou zin hebt in bananenbrood of een granola bowl, het is hier allemaal even lekker.

Bunny's Deli, Calle San Gregorio 17

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Food