De ultieme staycation tijdens quarantaine? Ga op een virtuele reis rond de wereld

Met een beetje inbeeldingsvermogen waan je je even aan de andere kant van de wereld.

Tung Walsh, Vogue Nederland, juni 2019
Tung Walsh, Vogue Nederland, juni 2019

Heerlijk toeven op het strand van Ibiza, een road trip langs de westkust van de Verenigde Staten, snorkelen in het Caribisch gebied... Dat zijn allemaal dingen die we voorlopig niet kunnen doen door de huidige coronacrisis. Een staycation is de komende tijd de enige soort vakantie waar we van kunnen genieten. Toch is het wegdromen bij de gedachte aan een verre reis wat je soms even moet doen om de periode van social distancing wat draaglijker te maken. Het plannen van je droomreis zit er voorlopig nog niet in, maar een virtuele trip rond de wereld ligt gelukkig wél binnen handbereik. Met een flinke dosis inbeeldingsvermogen kan dat bijna net zo leuk zijn.

Bezigheidstherapie tijdens zelfquarantaine

Het internet zorgt voor genoeg alternatieven om de deur uit gaan tijdens de lockdown. Zo kun je uren aan films, series en documentaires wegkijken op je favoriete streamingsplatformen. Je kunt via de Zoom-app virtueel uitgaan met je vrienden op een livestream-feestje. Of je laat je creativiteit erop los gaan met een van de social media challenges uit de mode- en kunstwereld. Je vervelen hoef je niet, maar dat neemt niet weg dat de muren van je kleine appartement soms even op je af kunnen komen.

Op een virtuele reis rond de wereld

Mocht je de behoefte hebben de deur uit te gaan om de wereld te verkennen, dan moeten we je teleurstellen. Social distancing is immers van uitermate belang tijdens de pandemie. Maar met een beetje fantasie ligt een reis naar je favoriete vakantiebestemming alsnog binnen handbereik. Vogue zette speciaal voor jou een aantal virtuele tripjes rond de wereld op een rij. Dus zet de verwarming een standje hoger, doe je bikini aan en pak er een tropische cocktail bij en je hebt met deze virtuele reizen het idee dat je je toch even aan de andere kant van de wereld begeeft.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Neem een rondleiding door Machu Picchu in Peru
Mountainous landforms, Mountain, Nature, Sky, Landmark, Ridge, Mountain range, Geological phenomenon, Wilderness, Rock,
Unsplash

Machu Picchu staat bij veel mensen op hun bucketlist om nog eens te bezoeken. De ruïnestad van de Incas in Peru is een betoverende omgeving waar je eeuwenoude restanten uit de geschiedenis niet alleen kunt bekijken, maar ook echt nog voelt. Met deze virtuele 360 graden rondleiding van de Vagabrothers heb je even het gevoel je in deze magische stad te begeven.

2 Hike door Uluru Kata Tjuta in Australië
Badlands, Rock, Mountainous landforms, Formation, Geology, Sky, Mountain, National park, Outcrop, Wadi,
Unsplash

Altijd er al van gedroomd om door dit enorme woestijnlandschap in Australië te hiken? Het nationaal park Uluru-Kata Tjuta in Australië staat bekend om haar verstrekkende rotslandschap en rode rotsgebergten die hoog uitsteken boven de verlaten woestijn. Vergeet niet je flesje water op deze virtuele wandeling door dit natuurgebied (met een reisgids die je uitgebreid informatie geeft), want de temperatuur kan er aardig oplopen.

3 Binnenkijken bij Buckingham Palace in Londen
Buckingham Palace in Londen via Unsplash
Unsplash

Voor wie liever niet de natuur in duikt zijn er natuurlijk ook leuke stedentrips te maken. Ga bijvoorbeeld naar Londen en neem een kijkje binnen bij Buckingham Palace. Wie weet kom je queen Elizabeth herself tegen in quarantaine, terwijl je door de verlaten vertrekken van dit gigantische paleis struint.

4 Wandel door Yosemite National Park in Californië
Mountainous landforms, Mountain, Natural landscape, Sky, Nature, Highland, Mountain range, Wilderness, Cloud, Valley,
Unsplash

Wellicht komt dit prachtige landschap je bekend voor – niet omdat je er geweest bent, maar omdat het jaren de achtergrond van je MacBook is geweest. Het Yosemite National Park in Californië diende niet voor niets ter inspiratie voor de naam van de besturingssystemen van Apple: het is één van de grootste en meest adembenemende natuurparken van de Verenigde Staten. Hoogtijd dat jij er eens doorheen gaat wandelen.

5 Snorkel in het Great Barrier Reef in Australië
Groot Barrièrerif in Australië
Mark KolbeGetty Images

Niets zo heerlijk als uren bakken op het strand om vervolgens een rondje te gaan snorkelen, toch? Neem een duik in een van de mooiste koraalriffen ter wereld: het Groot Barrièrerif in Australië. En niet met het minste gezelschap: David Attenborough, de bekende natuurhistoricus van onder andere de serie Planet Earth, neemt je mee door deze spectaculaire onderwaterwereld.

6 Ontdek de ondergrondse catacomben van Parijs
Sky, Cloud, Landmark, Blue, City, Urban area, Cityscape, Metropolitan area, Architecture, Town,
Unsplash

De meesten onder ons zullen al aardig wat uren in hun leven over de straten van Parijs hebben geslenterd. De stad van de liefde is één van de meest populaire bestemmingen voor een stedentrip door de prachtige architectuur, de rijkdom aan cultuur, het heerlijke eten, het shoppen... en zo gaat het lijstje nog even door. Maar wist je dat onder je geliefde Parijs een hele ondergrondse stad verborgen ligt? Ontdek de catacomben van Parijs en leer de duistere kanten van deze stad kennen.

7 Verken het afgelegen Paaseiland in de Grote Oceaan
Paaseilanden, Chili
Micheline PelletierGetty Images

Het afgelegen Paaseiland in de Grote Oceaan staat sinds 1995 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast de prachtige natuur en eeuwenoude geschiedenis heeft het eiland dat te danken aan de imposante maoi, of paasbeelden, die op het eiland staan. Je kunt nu op een virtuele tour met de eilandbewoners de bijzondere geschiedenis van het eiland leren en op verkenningstocht gaan.

8 Bewonder het Salvador Dalì museum in Figueres
Dali Theatre-Museum in Figueres
AndiaGetty Images

Goed, we begrijpen dat je na al dat hiken en wandelen even bij moet komen. Misschien is het tijd dat je op je gemakje door het Dalì Theatre-Museum gaat slenteren in Figueres, Spanje. Bewonder daar de surrealistische kunstwerken van de legendarische Salvador Dalì. Vergeet niet bij het verlaten van het museum even langs de museumshop te gaan om een leuk souvenir voor je moeder mee te nemen. Meer musea bewonderen? Bezoek dan een van deze virtuele tentoonstellingen van beroemde musea over de hele wereld.

9 Maak een ruimtereis naar Mars
Mars
Space FrontiersGetty Images

Ben jij na je virtuele reis rond de wereld nog niet klaar met ontdekken? Of heb je het gewoon even helemaal gehad met de coronacrisis en zou je het liefst even op een planeet zitten waar je wat rust kan vinden? Dan maak je toch gewoon een ruimtereis naar Mars. Met Google's Access Mars ontdek je de rode planeet middels beelden van NASA's Curiosity rover. Na een uurtje rondreizen over de uitgestrekte vlakten van deze planeet ben je weer helemaal gereset en klaar om terug te keren naar een aarde in lockdown.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus