De mooiste plekken van Nederland voor een vakantie in eigen land

Van de Veluwe tot Schiermonnikoog: Nederland telt genoeg prachtgebieden voor de ultieme staycation.

mooiste plekken van nederland
Olha RohulyaGetty Images

Hoewel we deze zomer nog op vakantie binnen Europa kunnen, biedt Covid-19 ons de kans de mooiste plekken binnen onze eigen landsgrenzen te ontdekken. Kies deze zomer daarom voor een vakantie in Nederland, waar het – mits mooi weer –goed vertoeven is. Of je nu toe bent aan een strandvakantie of liever de natuur induikt; er is voor ieder wat wils. Zo zijn Zeeuws-Vlaanderen in het zuiden en de Waddeneilanden in het noorden ideaal voor uitwaaien aan zee, en kun je in Nationaal Park de Veluwezoom wild spotten en magische zonsovergangen beleven. Ook hoef je niet naar Zuid-Frankrijk voor dat ene idyllische zomergevoel; de Nederlandse Provence vind je gewoon in Limburg. Vogue selecteert de mooiste plekken die ons land rijk is, ter inspiratie voor de ultieme staycation.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Amsterdam, Noord-Holland
morning colors and architecture in amsterdam, the netherlands
George PachantourisGetty Images

Een staycation in onze hoofdstad is leuker dan ooit, met de vele hotels die alles uit de kast trekken om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Hotel Okura heeft een speciaal plekje in ons hart veroverd met de recent vernieuwde presidential suites, sterrenrestaurants en geweldige service. Ondanks dat je in de stad bent, bevind je je in een oase van rust. Boek de specials van tevoren voor een ultieme beleving.

2 Loonse en Drunense Duinen, Noord-Brabant
mooiste plekken van nederland
Getty Images

Tussen Tilburg, Waalwijk en Den Bosch liggen de Loonse en Drunense Duinen, een nationaal park met een oppervlakte van ruim 35 m2. De oneindige zandvlaktes zijn een lust voor het oog, vooral bij zonsopgang en -ondergang. Doordat de wind vrij spel heeft, verandert het landschap continu.

3
4 Bergen, Noord-Holland
blooming hotel bergen aan zee, nabijgelegen strand
Blooming Hotel

Bergen is toch wel een van de meest pittoreske dorpjes van Noord-Holland. Fietsen door de groene natuur en duinen? Het kan hier allemaal. Bij Blooming Hotel boek je bijvoorbeeld een kamer met fietsarrangement, zodat je de omgeving verkent op eigen houtje - en dat is natuurlijk wel zo leuk. Vogue is fan.

5 Giethoorn, Overijssel
mooiste plekken van nederland
Getty Images

Als je aan Giethoorn denkt, verschijnen al gauw beelden van boten vol toeristen op je netvlies. De plaats in Overijssel mag dan toeristisch zijn, dat is natuurlijk niet zonder reden. De kanalen, bomen en omliggende huizen creëren een sprookjesachtige setting, met name in het voorjaar en in de zomer. Grijp je kans nu het toerisme (nog) redelijk plat ligt.

6 Nationaal Park de Veluwezoom, Gelderland
mooiste plekken van nederland
Getty Images

Dat de Veluwe de parel van Nederland is, hoeven we je misschien niet meer uit te leggen. Nationaal Park de Veluwezoom is er onderdeel van, en misschien wel het mooiste stuk. In het uitgestrekte gebied vind je ongerepte natuur met bossen, heidevelden, heuvels, zandverstuivingen en wilde dieren. Dat levert de meest spectaculaire uitzichten op. Zo kun je op de Posbank (bij Rheden en Arnhem) bij mooi tot in Duitsland kijken.

7 Heuvelland, Limburg
mooiste plekken van nederland
Getty Images

Voor het ultieme zomergevoel en kilometers vol idyllisch landschap hoef je niet naar Zuid-Frankrijk. Ja, de lavendelvelden van de Provence zijn ongeëvenaard, maar ook Nederland kent vergelijkbare gebieden. Dan hebben we het uiteraard over het Limburgse Heuvelland, gelegen in het meest zuidelijke puntje van ons land.

8 Kinderdijk, Zuid-Holland
mooiste plekken van nederland
Getty Images

Net als Giethoorn is de Kinderdijk zeer toeristisch, maar ook hier geldt: pak je kans voordat hordes toeristen het gebied overspoelen. Het Zuid-Hollandse dorpje staat bekend om zijn iconische achttiende eeuwse windmolens – in totaal negentien stuks – die het landschap zo bijzonder maken.

9 Schiermonnikoog
strand op schiermonnikoog
Getty Images

Schiermonnikoog wordt ook wel het rustigste Waddeneiland genoemd, en dat terwijl het strand werkelijk prachtig is: breed, hagelwit en schoon. Op sommige plekken heeft het strand bijzondere vormen gekregen, wat mede komt door de wind die hier sterk aanwezig is. Dat maakt het ideaal voor zeilers en kiters. Ook de uitgestrekte duinengebieden maken het eiland tot de ultieme wandelspot.

10 Landgoed Haarzuilens, Utrecht
mooiste plekken van nederland
Getty Images

Het pittoreske dorpje Haarzuilens ligt ten westen van Utrecht, met als bekendste bouwwerk Kasteel de Haar: het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Naast het mini-dorpje en het indrukwekkende kasteel kun je ook de nabijgelegen Harrijnseplas (mét stadsstrand) bezoeken.

11 Bollenstreek, Noord-Holland
mooiste plekken van nederland
Getty Images

Misschien wel de meest Instagrammable plek van Nederland: de Bollenstreek in Noord-Holland. In het voorjaar staan de velden volop in bloei, met talloze kleurrijke banen vol bloemen als resultaat. In april werden de tulpen echter gesnoeid wegens de drukte, dus het uitzicht is misschien minder spectaculair dan voorheen.

12 Hindeloopen, Friesland
mooiste plekken van nederland
Getty Images

Friesland barst van de idyllische dorpjes en kanalen, waardoor de provincie zich perfect leent voor een vakantie in eigen land. Trek van dorp naar dorp, en vergeet daarbij niet een bezoek te brengen aan Hindeloopen in Súdwest Fryslân.

13 Zeeuws-Vlaanderen, Zeeland
beach houses in the dunes of cadzand, the netherlands
Getty Images

Zeeuw-Vlaanderen kenmerkt het gebied in het meest zuidelijke deel van Zeeland. Zowel Terneuzen als de talloze dorpjes zijn het bezoeken waard, maar het allermooist is misschien wel het kustgebied bij Cadzand Dit zandstrand is maar liefst elf kilometer lang en staat vooral bekend om zijn schorren, slikken en oude dijken. Verder kun je hier haaientanden vinden op het strand, en is het slechts twintig minuten rijden naar het Belgische Knokke.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder