De mooiste parken, stranden en natuurgebieden van Zuid-Nederland

Vogue zette de parels van het zuiden voor je op een rijtje.

heidegebied in nederland
Jonathan van den Broek + Unsplash

Onlangs schotelden we je al de mooiste natuurgebieden voor van Midden-Nederland, maar ook in het zuiden van ons landje zijn genoeg parels te ontdekken. Sterker nog, in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg zijn is zoveel uitgestrekte natuur te verkennen dat je bijna door de bomen het bos niet meer zou zien. Neem bijvoorbeeld de prachtige stranden van Zoutelande, de meer dan 4500 hectare natuurgebied van de Maasduinen of de vogelspotters hotspot Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze pandemie hoef je écht ons land niet uit om heerlijk tot rust te komen in de natuur of op het strand.

Om de keuze voor je volgende dagtrip in Nederland wat gemakkelijker te maken, zette Vogue de mooiste natuurgebieden van Zuid-Nederland voor je op een rijtje.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Dit natuurgebied in Noord-Brabant is meer dan 4000 hectare groot – zomaar uitgewandeld ben je hier niet. Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen staat bekend om haar verscheidenheid aan flora aan fauna, voor ieder wat wils dus.

2 Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide

Waarom heet De Zoom-Kalmthoutse Heide een grenspark? Heel simpel: het ligt op de grens tussen Nederland en België. Als je even flink doorstapt in dit dynamische natuurgebied kun je zomaar bij onze zuiderburen belanden.

3 Zoutelande

Oké een strandgebied waar BLØF een heel nummer aan wijdde kan niet teleurstellen, toch? Het strand van Zoutelande is misschien wel het mooiste strand dat ons landje kent, en daarbij zijn er genoeg leuke dorpjes in de omgeving om heerlijk te tafelen.

4 Nationaal Park De Biesbosch

In de Biesbosch is werkelijk van alles te beleven. Op de grens van Noord-Brabant en Zuid-Holland, ontdek je in dit doolhof van riviertjes, eilandjes en prachtige bossen en velden iedere keer weer een nieuw idyllisch plekje.

5
6 Nationaal Park De Groote Peel

Een liefhebber onder de vogelspotters. Dit weids, waterrijk en stil hoogveengebied is namelijk het thuis van een hoop verschillende vogelsoorten. Je vindt Nationaal Park De Groote Peel op het grensgebied tussen Noord-Brabant en Limburg.

7 De Maasduinen

Gelegen in Limburg strekken de Maasduinen over een gebied van meer dan 4500 (!) hectare. Verdwaald raken in dit natuurgebied is dus niet onmogelijk, daarom kun je hier met een boswachter als gids op pad gaan.

8 Nationaal Park Oosterschelde

Nationaal Park Oosterschelde is het grootste nationale park van Nederland en dat vertaalt zich door in de grote diversiteit aan diersoorten die je er treft. Met een beetje geluk kom je een zeehond tegen of kun je een bruinvis spotten in het water. Gouden tip: bezoek ook zeker Neeltje Jans, waar je alles leert over de Deltawerken, de ramp van 1953 en zeedieren.

9 Cadzand-Bad

Deze badplaats in Zeeuws-Vlaanderen is een populaire spot voor strandgangers en niet zonder reden: het strand en de duinen hier zijn werkelijk betoverend. Wie zijn ogen van de prachtige zee kan houden en over het strand van Cadzand-Bad struint zou hier zomaar fossiele haaientanden kunnen vinden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder