Vogue tipt: de beste terrassen van Den Bosch

Vogue selecteert de beste terrassen van Den Bosch, van rooftopbar tot verborgen binnentuin.

costa del silo in den bosch
Costa del Silo / Tramkade

Vraag iemand naar een van de gezelligste steden van Noord-Brabant en je komt al snel uit bij Den Bosch, dat met haar bruisende centrum (en, oké, Bossche bollen) geliefd is bij velen. Eerder verzamelden we al de beste plekken van deze Brabantse stad – waarbij we zowel designwinkels als boetiekhotels tipten –, nu zetten we de fijnste terrassen voor je op een rij. Sommige klassiek, anderen een stuk nieuwer: er zit hoe dan ook wat voor je tussen, want in deze stad is het zélfs buiten de carnavalsperiode altijd een feest.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Costa del Silo / Tramkade

Dichterbij het festivalgevoel ga je in deze tijd niet komen. Costa del Silo – te vinden bij het industriële De Tramkade – is een samenwerking van Koninkrijk van Muziek, Wood & Apples, Veldvorm en Barkade. Op deze onverwachte plek van de stad geniet je in alle rust van de zon, muziek en een drankje. En oh ja: er worden ook avonden met oesters en bubbels georganiseerd (dat je het maar weet).

2
3 De Soete Moeder

Een beetje verscholen is het terras in de tuin van De Soete Moeder. Met zicht op hun oude klooster en het water aan je zijde is dit één van de meest rustgevende plekken van Den Bosch. De ideale plek voor een bakkie pleur in de zon.

4 Rooftopbar Wolvenhoek

Waar is een terrassenlijst zonder een rooftopbar? Juist, precies nergens. Rooftopbar de Wolvenhoek maakt wat dat betreft alle verwachtingen waar, want er is hier – op grote hoogte – van alles te doen: van silent disco tot comedy op het dak. Je kunt hier hoe dan ook neerploffen voor een ijskoud biertje of lekkere pizza.

5 Jeroen Boschplein

Eerlijk is eerlijk: het zou bijna zonde zijn om op het Jeroen Boschplein géén terras uit de grond te stampen. Dat is dan ook precies wat Restaurant Sense en Het Viswijf sinds 1 juni hebben bewerkstelligd. Extra leuk: je pakt hier ook een beetje kunst mee, want je kijkt uit op een toffe fontein, een kunstwerk van Ruudt Peters.

6 Pilkington's

Nog zo'n exemplaar in de categorie 'verborgen terrassen'. Pilkington's staat vooral bekend om hun klassieke Engelse high tea, maar fungeert op warme dagen net zo goed als topterras, met dank aan hun ruime binnentuin. En dan wel voor de high wine kiezen, hè.

7 Terras aan de haven

Een nieuwe speler in de Bosche terrassenwereld, maar nu al niet de minste. Terras aan de Haven is een samenwerking tussen Hello My Friend, Jack's Foodbar, Bakkerij Royal en Wijn bij Stijn. En de naam doet precies wat-ie beloofd: een fijn terras op de vlonder aan de Smalle Haven bieden, met strandstoeltjes en al.

8 Noble

Volgens sommigen hét mooiste terras van Den Bosch. Wie hier op het terras neerstrijkt, wil eigenlijk ook de menukaart zo grondig mogelijk bestuderen: in december 2016 heeft Noble een Michelin ster gekregen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder