Vogue tipt: de nieuwe restaurants van Amsterdam

De beste nieuwe restaurants in Amsterdam Noord, Oost, Zuid en West.

vanderveen
Vanderveen

Elke dag openen er fantastische restaurants in onze hoofdstad Amsterdam. Wij selecteren hier de krenten uit de pap, waar wij het liefst elke week aanschuiven voor een fantastisch (meergangen)diner.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Restaurant Wils

Onder leiding van chef-kok Joris Bijdendijk is Restaurant Wils geopend, waar je uitkijkt op het Olympisch Stadion. Samen met chefs Erwin Oudijk en Friso van Amerongen bereidt hij alle gerechten met vuur waardoor alle ingrediënten – van groente tot vlees – rijk van smaak zijn. Je hebt hier de keuze uit een drie-, vier- of zesgangenmenu, die stuk voor stuk even verrassend zijn. Lunchen en dineren doe je niet alleen aan de gezellige tafels, je schuift ook aan aan de bar en aan de keuken als je het hele kookspektakel van dichtbij wil meemaken. Wil je het wat intiemer maken? Het restaurant heeft ook een private dining voor besloten gezelschappen tot 20 gasten. Probeer deze maand de nieuwste cocktail van het huis. De Belvedere Heritage 176, met vermouth, bénédictine en grapefruit bitters wordt gepaired met langoustine geserveerd met rundervet, Granny Smith en brioche. De Heritage 176 is een nieuwe Belvedere vodka gebaseerd op een oude productietechniek, waarbij de diepe smaak van rogge extra naar boven komt. Denk: een rijke, zachte vodka die smaaknoten zoals walnoot, honing en piment bevat en geuren van versgebakken roggebrood en boterachtige toffee achterlaat.

2 Vanderveen

Op de hoek van de Gerrit van der Veenstraat en de Beethovenstraat vind je Vanderveen, het bekende restaurant dat sinds kort een make-over kreeg. Een nieuw keukenteam, onder leiding van de van oorsprong Griekse chef-kok George Kataras, betekent een nieuwe proefervaring. Op het menu staan seizoensgebonden ingrediënten die (bijna) allemaal op de Yakitori grill belanden. Denk aan een aardappel mille-feuille met zeewier en truffelmayonaise, gepocheerde kabeljauw met venkel en een signatuur ice cream sandwich - een perfecte match met de heerlijke natuurwijnen die ze bij Vanderveen inschenken. Fan van Scandinavië? Het strakke maar gezellige vernieuwde interieur nodigt uit om tot laat in de avond te tafelen.

3 VINNIES

Als je al een tijdje in Amsterdam vertoeft, staat VINNIES ongetwijfeld hoog op je favoriete lunch- en brunch lijst. Lokale helden Vincent de Cloet en Jules Ex introduceren nu Dinner at VINNIES aan de Scheldestraat in Amsterdam waarbij je op donderdag- en vrijdagavond ook terecht kunt voor een 2 tot 5-gangendiner. Ze lanceren niet enkel het gloednieuwe initiatief, ze staan zelf ook achter het kookfornuis. Verwacht elke week een wisselend menu, bestaande uit voor-, tussen-, hoofdgerecht en dessert. De twee mannen toveren verrassende gerechten op tafel, dit met dagverse streekproducten en met veel liefde bereid. Zo eet je o.a. seizoensgroente uit de tuin en kas van Wim Bijma, worden de mooiste stukken vlees van de eigen boerderij van Lindenhoff in de pan gegooid, duurzaam gevangen vis van familiebedrijf Jan

4 Bar Rouge

Bar Rouge is terug! Op de bel-etage van de Supperclub zijn twee stijlkamers zo ingericht alsof je in een Parijse bar binnenwandelt. Zoals de naam al verklapt, is de hotspot met zijn rode interieur een knipoog naar de typisch Franse bohemian sfeer van vroeger. Het is daarnaast niet alleen een bar, denk aan een all-in ervaring met een geweldige cocktailbar, een restaurant waar Asian fusion gerechten de menukaart vullen en de club waar je een spectaculaire show mag verwachten of je benen kan losgooien tijdens een avondje uit. Zin in een unieke ervaring? Probeer deze nieuwe hotspot op de Amsterdamse gracht dan even.

5 Deus Ex Machina

Luxueus dineren tussen motoren kan maar op één plek in Amsterdam. Op de Herengracht streek eind vorig jaar Deus Ex Machina neer. Een plek met zowel een binnenruimte als een terras waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen, dineren of gezellig borrelen. Met meer dan acht Deus Tempels wereldwijd in o.a. Sydney, LA en Bali is Deus Ex Machina uitgegroeid tot een wereldwijd begrip. In het all-day restaurant en hang out The What of Why, zo heet de hotspot van Deus Ex Machina op de Amsterdamse gracht, geniet je van heerlijke Bali Smoothie Bowls, sappige vegan burger van kikkererwten en jackfruit en een yakitori schouderbiefstuk met wasabi sesam filo crackers. Een verrassende menukaart met klassiekers die net die speciale, ruige Deus update kregen. Deus Ex Machina Amsterdam is niet alleen een restaurant en winkel, maar ook een broedplaats voor creativiteit en zelfexpressie, dat merk je als je hun bekende Refuel Events ontdekt. Onderuitzakken bij art house film met bijpassend menu of een limited edition t-shirt ‘Amsterdam style’ laten zeefdrukken? Ontdek hier alle Refuel Events die deze zomer plaatsvinden.

6 Oche

Op 4 maart opende het nieuw restaurant Oche aan de Utrechtsestraat 11 in Amsterdam haar deuren. Een bijzondere plek, want je kunt er naast het verorberen van heerlijke gerechten ook genieten van een gezellig potje darten. De naam van het restaurant werd dan ook afgeleid van de gelijknamige dart-term, die zoveel betekent als de lijn waar je achter moet staan terwijl je de dartpijltjes gooit. Chefkok Niels van Halen - bekend van het Michelin bekroonde restaurant de Hoefslag - is verantwoordelijk voor de gerechten, die worden omschreven als shared menu's bestaande uit verfijnde bites en fingerfood. In je eigen Oche booth geniet je van deze gerechten in combinatie met mooie wijnen en frisse cocktails, terwijl je tevens geniet van de ultieme game-night.

7 Felix

Op 31 januari opent restaurant Felix haar deuren in culturele hotspot Felix Meritis in Amsterdam. Bij cultuurhuis Felix Meritis kon je al terecht voor interessante lezingen over technologie, ondernemerschap, wetenschap en kunst en met het nieuwe restaurant van chefkok Floris van Straalen ook voor een verassende lunch of diner. Voor een lunch bij Felix kies je uit een drie of vijfgangenmenu en voor een diner uit drie-, vijf- of zevengangen. Wat elke gang precies inhoudt, krijg je van te voren niet te weten. Hiermee wilt het restaurant je uitdagen al je zintuigen in te zetten tijdens je culinaire ervaring. Je kunt nu alvast een tafeltje reserveren via de website.

8 TOZI

Overgewaaid uit Londen strandt TOZI – dat in Venetiaans dialect "een groep vrienden" betekent – nu ook in Amsterdam. Met een andere chef, wisselende menukaart en sfeervolle inrichting sluit het Italiaanse restaurant naadloos aan op de wensen van de Nederlandse gast. Hier worden gerechten geserveerd met passie en persoonlijkheid, rechtstreeks uit de Venetiaanse keuken. Probeer vooral de pizzetta's, de carpaccio van garnalen en de king crab Venetian style. Leuk detail: op het toilet kun je een woordje Italiaans leren.

9 Edel by Dennis

In het nieuwe restaurant Edel by Dennis in West, onder leiding van chef Dennis Huwaë, komen street art en fine dining samen. Wat je je daarbij moet voorstellen? Verrassende bites, oesters en haute cuisine-gerechten van vis en vlees. En dat in een stijlvol interieur met enorme kunstwerken aan de muur.

10 Nazka

Bij Nazka maak je op de beste manier mogelijk kennis met de Peruaanse keuken. Alle buitenlandse invloeden die de Zuid-Amerikaanse keuken kenmerken, zijn verwerkt in de gerechten. Zo staan er klassiekers op het menu, maar ook moderne gerechten die een mix zijn tussen verschillende eetculturen. Neem bijvoorbeeld de gemixte ceviche, gefrituurde aubergine en de Peruvian mess, een dessert met quinoa-ijs.

11
12 Lolita

De Pijp is weer een gezellige brasserie rijker. Fans van Meneer Nieges kunnen hun hart ophalen, want een aantal knappe koppen achter het restaurant zijn verantwoordelijk voor Lolita. Je kunt hier terecht voor zowel ontbijt en lunch als diner en borrel, met alle gerechten in Franse stijl.

13 Hula Hula

Wat de Rum Club is voor Utrecht, is Hula Hula voor Amsterdam. Verwacht veel island vibes, van Hawaiiaanse bites tot exotische cocktails met vooral veel ananas, kokos en rum. Tel daar nog een kleurrijk en tropisch interieur bij en je zomerse eetervaring is compleet.

14 El Pibe

Na het grote succes van Latijns-Amerikaanse restaurants Salmuera en Roses by Sal, komen broers Vincent en Thomas van La Familia nu met een gloednieuw concept. Zo toverden zij de oude Spaanse tapasbar Paso Doble in de Jordaan om tot de knusse cocina El Pibe. Het kleurrijke restaurant, dat gevestigd is in de Westerstraat, staat compleet in het teken van Zuid-Amerikaanse steden als het Argentijnse Buenos Aires en Peruaanse Lima. De menukaart hanteert een sharing is caring-concept, waarbij je door te delen alle smaakvolle hapjes kunt proeven. Ga vooral voor de Nikkei-ceviche met tonijn en watermeloen, de "Patacones" chicken wings en vergeet ook niet een van de overheerlijke empenadas te proberen. Combineer met een goede Argentijnse wijn, en sluit af met de huisgemaakte Bourboncello (limoncello en bourbon).

15 Cut Throat

Cut Throat is een barbershop, bar en restaurant in één, aan het Amsterdamse Beursplein. Naast de opening van het grootste- en zonnigste- terras van de Amsterdamse binnenstad lopen ook bij het nieuwe menu de temperaturen hoog op. Samen met Ed’s Caribbean Street Food en bartender Vitaly Alekseev (o.a. Cocktail Embassy en THE DUCHESS) is Cut Throat deze zomer de one-stop-shop voor een nieuwe cut, kleurrijke cocktails en Caribisch street food.

16 Café Ons Huis

Amsterdam is een culinaire hotspot rijker. Café Ons Huis heeft haar deuren geopend aan de Rozenstraat in hartje Jordaan. Café Ons Huis is gevestigd in een statig pand, in Berlage-stijl en focust zich op duurzaam koken en lokale producten. Denk aan gerechten als een lekkerbekje met mousseline van pastinaak, een salade met Hollandse mozzarella en een chocoladetaartje met vijgen en amandel. Ook hanteren ze hier het kop tot staart principe. In het midden van de zaak staat een grote cocktailbar, waar buurtbewoners kunnen aanschuiven voor een drankje. Ons Huis is de nieuwe huiskamer van de Jordaan.

17 Toni Loco

Yossi Eliyahoo – het brein achter onder andere Izakaya en The Butcher – opende een nieuw dining concept, genaamd Toni Loco, waar je letterlijk loco wordt van hoe goed de pizza's hier smaken. Op het menu Italian-American style pizza restaurant, pizza's met alleen de beste ingrediënten én exclusieve champagnes en speciaalbieren. Er zijn ook speciale pizza's, zo is er onder andere een groene pizza. Ze zijn van aardig formaat, dus delen wordt aangeraden (en zo kun je ook nog eens meer smaken proeven). Til je pizza naar een hoger niveau en bestel er een glas champagne bij.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Food