10 x de beste onbekende wandelroutes van Nederland

Deze geheime routes zijn perfect voor je eerstvolgende herfstwandeling.

heatwave hits the netherlands
NurPhotoGetty Images

Helaas moesten onze favoriete koffie-, eet- en uitgaanstentjes weer de deuren sluiten door corona, maar niet getreurd. Het is nog steeds mogelijk om een leuk dagje uit te plannen – en wat gaat er nou boven een mooie herfstwandeling? Holidu en Alltrails hebben uitgezocht welke wandelroutes het minst belopen worden, zodat jij in alle rust kan genieten van de natuur. Bij deze wandelroutes is social distancing in ieder geval geen probleem.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Boswachterspad Kootwijk
netherlands nature heather
SEM VAN DER WALGetty Images

Afstand: 18 km
Level: gemiddeld
Waar: Veluwe

Deze prachtige wandelroute zit verstopt in het hartje van de Veluwe, waardoor je in alle rust kunt genieten van de Gelderse natuur. Het is zelfs zo rustig dat je er gemakkelijk een hert of een everzwijn tegen het lijf loopt. Laat al je zorgen dus lekker in de auto en geniet van het prachtige landschap vol eikenbomen, jeneverstruiken en douglassparren.

2 Natuurgebied De Muy en Slufter
netherlands nature environment horse
OLAF KRAAKGetty Images

Afstand: 10,5 km
Level: gemiddeld
Waar: Texel

Zin in een uitje naar de Waddeneilanden? Ga dan een keertje naar het natuurgebied De Muy en De Slufter op Texel. Adem de verfrissende zeelucht in, waai lekker uit op de duinen en verdwaal in het prachtige landschap. Kortom, de perfecte route om even al je zorgen eruit te lopen.

3 Naardermeer
a man processes reeds for thatching on t
AFPGetty Images

Afstand: 17,1 km
Level: gemiddeld
Waar: 't Gooi

Opzoek naar een oase van rust in Noord-Holland? Bezoek dan het polderlandschap van het Naardermeer. Wandel door het authentiek Hollandse landschap vol meertjes, riet, weilanden en moerasbos en ga even rustig zitten bij een van de uitzichtpunten. Misschien zie je zelfs een paar otters of een purperreiger. Kortom, de perfecte route voor degenen die even aan de drukte van de randstad willen ontsnappen.

4
5 Kampina en Oisterwijkse Vennen
oisterwijk forest in the netherlands
NurPhotoGetty Images

Afstand: 15,4 km
Level: gemakkelijk
Waar: Boxtel

Verdwaal met deze route in het sprookjesachtige landschap van Noord-Brabant. Het pad is geschikt voor wandelliefhebbers van alle leeftijden en leidt je door prachtig bossen, grasvelden en valleien. Voor degenen die liever de fiets pakken is deze route ook een prima optie.

6 Wylerbergmeer
heatwave hits the netherlands
NurPhotoGetty Images

Afstand: 11,9 km
Level: gemiddeld
Waar: Nijmegen

Voor vierdaagse wandelaars of zevenheuvelenloop deelnemers is deze wandelroute een absolute must. Ook al is deze route af en toe bergop, het uiteindelijke uitzicht is het iedere keer weer driedubbelwaard. Loop over de Duivelsberg, rondom het Wylerbergmeer en probeer zoveel mogelijk vogels te spotten met je verrekijker. Degene die aan het einde van de wandeling nog steeds niet uitgeput zijn kunnen er meteen een bezoekje aan het Afrika museum aan vastplakken.

7 Maasduinen
alltrails maasduinen
Alltrails

Afstand: 16,4 km
Level: gemakkelijk
Waar: Bergen

Ontdek alle schoonheden van het Nationaal Park Maasduinen, waaronder het prachtige Reindersmeer, de kleurrijke ijsvogel en de eindeloze heidevelden. Het is een makkelijke, maar lange route met veel onverharde wegen, dus trek goede schoenen aan. Perfect voor wandelaars die een nieuw stukje Nederland willen ontdekken.

8 Erfgooiersbos
alltrails erfgooiersbos
Alltrails

Afstand: 7,7 km
Level: gemakkelijk
Waar: Hilversum

Dit Gooische natuurgebied is sinds de jaren veertig uitgebloeid tot een prachtig bos vol loof- en dennenbomen. De route zelf is niet al te lang of the moeilijk, dus het is perfect voor de beginnende wandelaar. Ook voor mensen die liever de fiets pakken valt er genoeg te ontdekken in het Erfgooierbos. Kortom, de perfecte plek om in alle rust jezelf te verliezen in de natuur.

9 Gerendal
alltrails gerendal
Alltrails

Afstand: 13,2 km
Level: gemiddeld
Waar: Valkenburg

Ontdek het heuvelachtige landschap van Limburg met deze route. Geniet van de natuur, neem een kijkje in een van de kapellen en proef zelfs een paar culinaire lekkernijen langs de weg. Er valt bij deze wandeling genoeg te ontdekken, dus trek je wandelschoenen maar uit de kast.

10 Lingeroute
holidu lingeroute
Holidu

Afstand: 16,6 km
Level: gemakkelijk
Waar: Betuwe

Loop langs de langste rivier van Nederland en geniet onderweg van pittoreske boomgaarden, historische dorpjes en meanderende dijken. Bovendien kun je ook een stop maken bij de ‘fruittuin van Nederland’ – waar je zelf een fruitige snack mag plukken.

11 Mastbos
allbirds mastbos
Allbirds

Afstand: 10 km
Level: gemakkelijk
Waar:Breda

Ontdek de flora en fauna van dit Brabantse bos tijdens je volgende wandeltrip. Naast de vele beukenlanen, loof- en naaldbomen kun je er ook herten, vossen en uilen tegenkomen. Het bos is 500 jaar oud, dus duik de geschiedenis in en laat al je 2020 zorgen achter.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder