De beste restaurants in Utrecht die vanaf nu ook thuisbezorgen

Een voordeel willen we het niet noemen, maar toch: het is stiekem best lekker dat je deze Utrechtse restaurants nu naar je eigen woonkamer kunt halen.

beeld van restaurant vegitalian in utrecht
Vegitalian Utrecht

Hoe treurig het ook is dat de horeca wederom gesloten is: het is een feestje om je lievelingsrestaurant nu naar je eigen woonkamer te kunnen halen. Het is (op z'n zachts gezegd!) bewonderenswaardig hoe creatief de horeca met de pandemie omgaat, en hoe ze hun iconische gerechten geschikt maken voor jouw eigen keuken. Vaak wordt de boel ook nog eens met een instructieboekje en playlist geleverd, zodat je binnen een mum van tijd kunt dineren als een koningin. Het is, kortom, hét alternatief voor iedereen die nu hartstochtelijk naar een avondje uit eten verlangt (en don't we all, hè).

De Domstad is geen uitzondering op die regel. Talloze Utrechtse restaurants hebben hun bezorgdeuren geopend, en met succes. Wie een wandeling door de stad maakt, kan niet meer om de delivery drivers heen. Daarom: een lijstje met de beste restaurants van de stad, die vanaf nu ook thuis bezorgen. Bedanken mag later.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Café Saar

Café-restaurant Saar opende in 2018 haar deuren aan de Catharijnesingel in Utrecht en was al gauw niet meer weg te denken uit de buurt. Dat had zeker iets te maken met hun fantastische kaasvitrine, maar met alleen die beschrijving doen we 'Saar' tekort. Hier begrijpen ze echt wat aandacht voor eten betekent, en wordt er alleen met pure ingrediënten gewerkt. Alleen al voor het lieve personeel gun je deze plek een overvolle bestellijst.

2 De Klub

Zo'n club waar je wél bij wil horen is, hoe kan het ook anders, restaurant De Klub. Het eten is hier gebaseerd op de klassieke Europese keuken met Aziatische en Scandinavische invloeden. Hun bezorgmenu is dan ook om van te watertanden: zo bestel je hier gerookte tomatensoep en runderwang met portobello.

3 Ruby Rose

Ruby Rose excelleert op het gebied van uitbundige bloemen en motiefjes, maar laat je niet afleiden: het eten is hier ook écht een feestje. Hun bonte decor zal je de komende tijd even moeten missen, maar de keuken van deze wijn- en eetbar (die zich bovenal als 'bourgondisch' laat omschrijven) komt graag naar jou. Wie fan is van een tafel vol gerechtjes, wil hun box hoe dan ook bestellen.

4 Sea Salt Saloon

Wil het nog niet echt vlotten met het voornemen om nu een keer écht langs de visboer te gaan voor een goed stuk zalm? Druk dan vooral op de bestelknop bij Sea Salt Saloon, een van de fijnste viszaken van de stad. Of je nou zin hebt in een hele kreeft met citroenmayonaise of brioche met huisgemaakte krabsalade: verkeerde keuzes maken kan hier bijna niet.

5
6 WT Urban Kitchen

De populariteit van WT Urban Kitchen ligt deels in het fantastische uitzicht dat je normaal op je bord krijgt (dit restaurant is gevestigd in een oude watertoren), maar dat is zéker niet de enige reden. Ook zonder panoramaview over Utrecht wil je namelijk kennis maken met dit restaurant: hun creatieve smaakcombinaties (dashi en aardpeer! sinaasappel en freekeh!) laten een verpletterende indruk achter. Bekijk het weekmenu hier.

7 LE:EN

Vraag wat het leukste Aziatische restaurant van Utrecht is en de naam LE:EN zal vaak vallen. Terecht ook: hun gerechten zijn niet alleen spannend (denk aan een appetizer met sprinkhaan) maar ook hartstikke lekker. Sinds kort bezorgen ze vier dagen per week aan huis en dat mag gevierd worden: met hun Vietnamese springrolls of laksa curry, bijvoorbeeld.

8 Vegitalian

Vegitalian is pas net geopend, maar verovert nu al vele harten door haar kleurrijke (en onbetwist Instagramfähige) gerechten. Probeer hun dinerbox vooral snel uit, en maak vliegensvlug kennis met de uitsluitend vegetarische (!) Italiaanse keuken. Zo steun je een nieuwe ondernemer en doe je jezelf ook een plezier: eet één keer hun pizza met vijg en balsamico en je wil nooit meer anders. Tevens dé plek voor burratafans. Bestellen doe je hier.

9 Miss Tajine

In Utrecht ontbrak het lang aan een plek voor hartverwarmende, smeuïge tajine's. Enter Miss Tajine, een piepklein tentje in het centrum dat afgelopen zomer pas geopend is. Idealiter hop je 'echt' langs, want de eigenaresse is belachelijk aardig. Tijdens druiligere dagen is de bezorgoptie echter een goed alternatief. Probeer het vooral zelf: van haar vistajine met harissa kaneel kun je blijven eten.

10 Lucy Lou

Normaal plof je hier (ook) neer voor de beste mezcal-cocktails van de stad, maar de crispy shimp taco's en zoeteaardappelfrietjes van Lucy Lou zijn net zo befaamd. De tequila zal je zelf moeten regelen, maar verder voorziet deze Zuid-Amerikaanse tent je vanaf heden met liefde van een goed portie streetfood. Je bekijkt hun menu op Deliveroo.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder