Vogue
Milaan Design Week Diary – Dag 1

cultuur

Milaan Design Week Diary – Dag 1

Datum
Auteur
Sophie Bargmann en Maylita Meijer

Talloze bekende design labels en vooruitstrevende ontwerpers presenteren jaarlijks hun producten en collecties in Milaan tijdens de design week. Als designland is Nederland sterk vertegenwoordigd met presentaties verspreid over de hele stad. Ook mode en design gaan hand in hand. Grote internationale modehuizen, van Bulgari tot Marni en Alexander McQueen, zijn aanwezig en presenteren een samenwerking met innovatieve ontwerpers.

Sophie Bargmann en Maylita Meijer van gem creative agency doen verslag en geven je de dagelijkse hoogtepunten van de Milaan Design Week

 
10 Corso Como
Design week of niet, een bezoek aan Milaan is niet compleet zonder een pitstop bij het bedevaartsoord voor de modeliefhebber: 10 Corso Como. Na een zalige lunch op de zonovergoten binnenplaats vallen we meteen met onze neus in de boter. Bij de entrée van de store is een presentatie van de eerste collectie van John Galliano voor Maison Margiela – fijn om zo’n exclusieve collectie eens van dichtbij te kunnen bekijken. Op een roze wolk vertrekken we richting Zona Tortona, het epicentrum van de design week, met Corso Como’s befaamde shoe corner op ons netvlies gebrand (inclusief de begerenswaardige Pre-Fall collecties van Céline en Saint Laurent). 

Moooi
De eerste stop op de Via Savona is meteen een hoogtepunt: de expositie van Moooi, hét Nederlandse designlabel van Marcel Wanders en Casper Vissers. Voor de derde keer op rij presenteren deze Hollandse meesters hun nieuwste producten in samenwerking met een fotograaf, dit jaar Rahi Rezvani. We zien daar tapijten gepresenteerd met fotoprints van onder anderen Studio Job en Neri & Hu, gecombineerd met het werk van Rezvani. Dat combineert knap met de moderne interpretatie van de klassieke kroonluchter van ontwerper Arihiro Miyake. Wij worden dol van de kleurrijke Monster Chairs van Marcel Wanders en zo mogelijk nog enthousiaster over de Arion: een XXL hobbelpaard in de vorm van een eenhoorn (die zou niet misstaan op het kantoor van gem!).  

 
LEFF & graypants
Het spectaculaire weer (26 graden!) en de grote hoeveelheid pizzeria’s om ons heen zijn soms de enige factoren die ons er aan herinneren dat we in Milaan zijn: er zijn hier zo ontzettend veel Nederlandse merken die hun werk presenteren en minstens evenveel Nederlanders die de design week bezoeken. Zo lopen we binnen bij de imposante lichtinstallatie Murmurations van het Nederlandse label Graypants. Het is een sferische kamer vol hangende lampen, geïnspireerd op een zwerm spreeuwen.Ook de Eindhovense ontwerper Piet Hein Eek presenteert zijn Tube Series voor LEFF Amsterdam: een luxe collectie klokken, horloges en speakers. De ontwerper blijkt een verborgen talent te hebben: als DJ Piet Hein Eek zweept hij het publiek op achter de draaitafels samen met Rick Vintage (van behangbedrijf NLXL) – binnen no time staat de designpers te dansen. Om zijn pols uiteraard een horloge uit zijn eigen collectie.

 
Bulgari x Zaha Hadid
In stijl sluiten we dag 1 tijdens de cocktail party van Bulgari in samenwerking met de legendarische architect Zaha Hadid af. Op het donkere terras van het Bulgari hotel verlicht de Serpenti Installation van Zaha Hadid de iconische collectie Bulgari-sieraden in slangenvorm. Tutto high class Milano drinkt een wodka soda mee: te midden van dit alles zit Zaha Hadid zelf, in verenjas, aan tafel frietjes te eten. 

Week 16 2015

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten