Vogue
Milaan Design Week Diary – Dag 2

cultuur / Places

Milaan Design Week Diary – Dag 2

Datum
Auteur
Sophie Bargmann en Maylita Meijer

Talloze bekende design labels en vooruitstrevende ontwerpers presenteren jaarlijks hun producten en collecties in Milaan tijdens de design week. Als design land is Nederland sterk vertegenwoordigd met presentaties verspreid over de hele stad. Ook mode en design gaan hand in hand. Grote internationale modehuizen, van Bulgari tot Marni en Alexander McQueen, zijn aanwezig en presenteren een samenwerking met innovatieve ontwerpers.

Sophie Bargmann en Maylita Meijer van gem creative agency doen verslag en geven je de dagelijkse hoogtepunten van de Milaan Design WeekVentura Lambrate
In het Noorden van de stad vindt de Ventura Lambrate plaats, een designbeurs die sinds 2010 uitgegroeid is tot één van de meest prominente plekken voor jong en opkomend design talent. De rauwe, industriële hallen van Ventura Lambrate staan vol met jonge designers die hun werk op een persoonlijke manier presenteren. Op de zonnige buitenterreinen zijn er foodtrucks en picknicktafels in overvloed, het festivalgevoel is aanwezig!In één van de designhallen stuiten we op het intens glanzende werk van Pleunie Buyink. Haar limber gems lijken op het eerste oog enorme gesmolten edelstenen die op tafels en installaties zijn gedrapeerd, maar bij een tweede blik blijkt het materiaal een nieuw type flexibel rubber te zijn. Een lust voor het oog!Ook opvallend zijn de marmeren creaties van de Italiaanse ontwerper Paolo Ulian. Hij werkt met afgedankte marmeren tegels en creëert prachtige, gedetailleerde design objecten door middel van lasertechniek. 

Rock ’n Roll tuinmeubels bij Seletti Het toegankelijke designlabel Seletti heeft de handen in een geslagen met designers Job Smeets en Nienke Tynagel van design brand extraordinaire Studio Job.Een idyllische Milanese binnentuin is het decor voor de tuinmeubel presentatie met de bekende iconografische patronen waar Studio Job zo bekend mee is geworden. ‘Heb je ooit tuinmeubels gezien die zo rock ’n roll zijn?’ vraagt Job ons terwijl hij leunt op een van zijn zwarte tuinmeubels.Wij beamen dit volmondig vanaf een witte, rode en groene tuinstoel, nippend van onze maison jar-cocktail. Job en Stefano Seletti lopen druk rond en worden inderdaad als ware rockstars bedwelmd door de aanwezige pers. 


Seletti wears Toiletpaper magazine Na een x aantal Spritz Aperol met aperitivo (Italiaanse hapjes) op een overdekt terras – wat een bueno noche – is het tijd voor het Seletti x Toiletpaper magazine feestje!Struinend door de straten van Milaan worden we overvallen door harde muziek die van verre klinkt en ons lokt. En plotseling staan we op het overvolle plein van Design Museum Milano waar een kermis is nagebouwd.Wauw! De nieuwe collectie van Seletti ‘Souvenir di Milano’ wordt hier gepresenteerd in een kermiskraam. Wij kunnen natuurlijk niet naar huis zonder souvenir en gaan voor de miniatuur sneeuwbal van het befaamde middelvinger beeld van Maurizio Cattelon die pontificaal op het plein pronkt. 


Geen kermis zonder gelato en een ritje in de botsauto’s; wij maken er vier en gaan misselijk maar voldaan verder.  YOOX Made in Milano In de minimalistische kelder van alweer een prachtig stadspaleis presenteert online fashion boutique Yoox.com, voor de high fashion koopjesjager een bekend begrip, hun Made in Milano-collectie. Negen emerging talents zijn uitgenodigd om een product exclusief voor Yoox te maken - een hommage aan Milanees design. We zijn zeer gecharmeerd door de werken van Valentina Cameranesi, objecten in roze en turquoise plexiglas met een knipoog naar de Memphis-stijl. 
  Ook hoog op de wishlist staan de juwelenboxes van Attico Cristina Celestino in aluminium en koper. Het leuke is dat de collectie direct online te koop is. De 65-jarige Barnaba Fornasetti, de charismatische ontwerper van het gelijknamige merk, sluit de avond af met een knallende video & dj-set.

Luilekkerleven in Leiden

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten