Vogue
Milaan Design Week Diary – Dag 3

cultuur

Milaan Design Week Diary – Dag 3

Datum
Auteur
Sophie Bargmann en Maylita Meijer

Talloze bekende design labels en vooruitstrevende ontwerpers presenteren jaarlijks hun producten en collecties in Milaan tijdens de design week. Als design land is Nederland sterk vertegenwoordigd met presentaties verspreid over de hele stad. Ook mode en design gaan hand in hand. Grote internationale modehuizen, van Bulgari tot Marni en Alexander McQueen, zijn aanwezig en presenteren een samenwerking met innovatieve ontwerpers.

Sophie Bargmann en Maylita Meijer van gem creative agency doen verslag en geven je de dagelijkse hoogtepunten van de Milaan Design Week

Talent spotting bij Rossana Orlandi
Een expositieplek bij Rossana Orlandi betekent veel voor de carrière van opkomend talent. Als je door deze trendspotter wordt ontdekt kun je wel zeggen dat je binnen bent, in ieder geval tijdens de Design Week. Duizenden bezoekers komen samen in deze eclectische ruimte, waar je wederom wordt verwelkomt in een enorme binnentuin inclusief Milanese keuken, met lasagne en taart op het menu.Wij spotten ontwerper Sander Wassink, die een mooie expositieplek heeft weten te bemachtigen, met een collectie vazen van aardewerk die door middel van digitale sensors worden gevormd.

Dutch Invertuals
Een taxirit verder bezoeken we de expositie van het Nederlandse designcollectief Dutch Invertuals. In een enorme ruimte worden we verrast door prachtige installaties met als overkoepelend thema ‘Body Language’.Interessant is het project van ontwerpersduo Alissa + Nienke. Zij presenteren papieren installaties die lijken te leven. De structuur van het papier verandert als je het aanraakt, er op blaast of er simpelweg naar kijkt.Nog een eyecatcher zijn de lampen van Arnout Meijer Studio - verlichting die ontstaat door een 3D hologramprojectie in fluorescerend oranje. We like it!Exotic Marni

Wat een verademing! De presentatie van Marni is in één woord: smaakvol. Marni heeft haar Viale Umbria showroom deze week in een kleurrijke, zoete fruitmarkt getransformeerd.


Geïnspireerd door Bogota en de drukke Colombiaanse markten, beschikt Marni Mercado de Paloquemao over exotische, oversized fruitmanden, sculpturen en tassen (handgemaakt in gekleurd draad door ambachtsvrouwen in Colombia) en emaille borden met typische Marni-prints.Als kinderen in een snoepkraam rennen wij op de  ananassen, peren en shoppingtassen af, die – hoe kan het ook anders – allemaal al verkocht blijken te zijn. De borrel is een samenkomst van prachtige Milanese gezinnen en stellen die geheel in Marni gekleed deel van het interieur lijken.Met genot kijken wij toe naar al het moois wat voorbij komt en wonderbaarlijk genoeg weten wij nog een Marni-shopper en vier borden te bemachtigen, die wij proostend met onze exotische dragonfruit cocktail in ontvangst nemen. La vita e bella!

Studio Wieki Somers en Alexander McQueen
De Alexander McQueen boetiek, in een zijstraat van de Via Monte Napoleone, is bomvol vanavond. Prosecco’s vliegen om je oren tussen de op Japanse samoerai geïnspireerde collectie van de eveneens Nederlandse Studio Wieki Somers die in de winkel gepresenteerd wordt.


De installatie Blossom Rain – met gelaserd textiel van Kvadrat – oogt sereen en sluit naadloos aan bij de collectie van het modemerk. Ontwerper Wieki Somers straalt in knalrode Alexander McQueen-jurk en vertelt de pers enthousiast over haar inspiratiebronnen. Leuk feit: tot kort geleden stonden de ontwerpen nog in het Booijmans van Beuningen museum in Rotterdam. 

De Scene
Onze laatste avond in Milaan kunnen we niet eindigen zonder stop bij de alcoholische cultbestemming Bar Basso. Dit oeroude café is de place to be tijdens Design Week en ontploft met designers en creatievelingen die tot aan de hoek van de straat staan te drinken.  De beruchte XXL Spritz gaat je niet in de koude kleren zitten, maar we zijn in Milaan for gods sake! Deze knaller van een cocktail koop je met Bar Basso-muntjes, die dit jaar exclusief zijn ontworpen door bekende designers als Jaime Hayon, Richard Hutten en Matteo Cibic

Bekijk ook: Milaan Design Week Diary - Dag 2
Bekijk ook: Milaan Design Week Diary - Dag 1 

Stromae's Formidable voor Vogue.com

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten