Vogue
De wereld van Nina: 11 tips voor de perfecte bruiloft

cultuur / Wedding

De wereld van Nina: 11 tips voor de perfecte bruiloft

Datum
Auteur
Nina Pierson
Freshly Framed

SLA-oprichter Nina Pierson gaat in de aanloop naar haar eerste boek voor Vogue op zoek naar manieren om gelukkig(er) te worden. Aan de hand van vier thema’s gaat ze op ontdekkingsreis naar meer geluk: everyday life, liefde, cultuur en food. Ze wil het hebben over onderwerpen als het huwelijk, vrijgezel zijn op je 30ste, de verrijking van reizen, de kunst van kunst-kijken, de levenslessen van boeken, het down-to-earth aspect van meditatie, het contrastrijke aspect van sport, de bevrijding van zingen, een nieuwe manier van seks en de zin van koken. Deze week: 11 tips voor de perfecte bruiloft.

Sinds ik ten huwelijk ben gevraagd vorig jaar juni ben ik meer over het begrip liefde gaan nadenken. 
'Only those people who are capable of being alone, are capable of love, of sharing, of going into the deepest care, into the other person, without possessing the other, without becoming dependent on the other. They allow the other absolute freedom, because they know if the other leaves, they will be as happy as they are now.'

Volgens de bekende dichter Osho is dit waar echte liefde om draait. Ik kan niet anders dan mij daarbij aansluiten. Sinds ik ten huwelijk ben gevraagd vorig jaar juni ben ik meer over het begrip liefde gaan nadenken. Wat betekent het huwelijk nu voor mij? Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niet zoveel waarde hecht aan het traditionele concept van het huwelijk. Ik ben zelfstandig en heb mijn eigen ondernemingen dus ik heb het huwelijk niet nodig om in mijn basisbehoeftes te voorzien. 

Het recept voor een eeuwig huwelijk schuilt in het feit dat je elkaar altijd blijft zien als twee individuen die er elke dag opnieuw voor kiezen om bij elkaar te zijn. Het is een kwestie van de balans vinden tussen lang genoeg volhouden (ook in worse times) en tegelijk jezelf niet verliezen in een jarenlange sleur en een ongelukkig huwelijk. Waar ligt die scheidslijn? De tijd zal het leren. Een prachtig boek dat me meer over liefde leerde is Verslaafd aan Liefde van Jan Geurtz. Het begint allemaal met liefde voor jezelf, dus ook als je nog niet in het huwelijksbootje stapt is het een goed boek. 

Ik trouw volgende week en kan niet wachten. De weg ernaartoe was geweldig en ik vind dat iedereen daar volop van moet genieten (anders heb je maar één dag waar alles vanaf hangt). Het is me gelukt geen bridezilla geworden, mede door de goede voorbereidingen. Daarom wil ik mijn 11 gouden tips alvast delen.

De Jurk

1. Vind je jurk zo snel mogelijk! Pas niet teveel, als het goed voelt dan is het vaak goed en moet je gewoon de keuze maken. De grootste kans van slagen heb je bij de mooiste bruidswinkel van Amsterdam: Bloomfeld. Zij hebben een aantal van mijn favoriete designers: Berta Bridal, Galia Lahav, Inbal Dror en Reem Acra

2. Omdat ik toch nog een persoonlijke touch aan mijn bruidsjurk wilde toevoegen heb ik ervoor gekozen mijn sluier te laten maken bij sieradenontwerpster en kunstenares Bibi van der Velden. Zij heeft er een absoluut meesterwerk van gemaakt. 

3. Vergeet niet de kleding voor je honeymoon en de dagen rondom je huwelijk. Ik slaag altijd bij één van mijn favoriete online stores: Rat ’n Boa (o.a jumpsuits), For Love & Lemons (o.a lingerie), Sophia Webster (schoenen) en Zimmermann (bikini’s).

Nina bij haar burgerlijk huwelijk dit weekend. Foto: Alice Mahran.

Inspiratie

4. De site met de meeste wedding-inspiratie is The Lane. De meeste wedding sites zijn nogal kitsch maar The Lane steekt er met kop en schouders bovenuit. Een goed Instagram-account is The Ivory Tribe.

Beauty

5. Robin Bergamin: de fijnste schoonheidsspecialiste. Ze heeft haar sporen verdiend bij C Cosmetics en is nu voor zichzelf begonnen. Voordat ik bij haar kwam wist ik niet dat een facial zo heerlijk en bijna helend kon zijn. Ze heeft magische handen en werkt alleen maar met schone producten. 

6. Je nagels zijn ook niet onbelangrijk. Sense Lifestyle is betaalbaar en belangrijker nog, je loopt er met de mooiste nagels weg. Ze werken er met Essie en Shellac

7. Voor de ontspanning is een massage een goed idee. Bij Nederlandse massagesalons betaal je meestal de hoofdprijs. Ik zoek het daarom liever bij kleinere Aziatische tenten. Mijn twee hotspots zijn in Amsterdam zijn: Chinese massages bij Kwikfix en Thaise massages bij ThaiThara

8. Vind een visagist waar je, je fijn bij voelt. Ik ben dolblij met mijn visagist Fabienne Jansen. Zij is een meester in het natuurlijk opmaken en heeft een talent voor haar. Ik kan m'n ogen dichtdoen en nog weten dat het helemaal goed komt als ik in haar handen ben. 

En de rest

9. Als je de tijd hebt, heb je geen wedding planner nodig. Neem eerder een wedding stylist in de arm die helpt met de aankleding van je huwelijk. Of op de dag zelf een wedding coördinator die alle laatste zorgen uit handen neemt (en je bruidspersoneel ook een leuke dag bezorgt). Scheelt veel geld dat je weer kan uitgeven aan andere belangrijkere dingen. 

10. Een goede fotograaf is een must. Een van de weinige Nederlandse fotografen die aan mijn verwachtingen voldeed is Alice Mahran. Ze weet de goede momenten te vangen die een intiem en romantisch beeld opleveren. 

11. Met mooie styling kleed je je huwelijk aan. Mijn favoriet zijn de producten van Tindra. Van kaarshouders tot lampionnen en vlaggetjes – allemaal stijlvol en biologisch afbreekbaar dus ook nog eens verantwoord. Daarnaast ben ik fan van Bxxlght. Zij maken lichtbakken met I’m bananas for you of Be naked when I get home

Illustratie: Freshly Framed 

 

Burgermeisjes die trouwden met een prins

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten