Vogue
Elton John gaat morgen optreden op de Royal Wedding

cultuur / Wedding

Elton John gaat morgen optreden op de Royal Wedding

Datum
Getty Images

Elton John zal naar verluidt voor Prins Harry en Meghan Markle gaan optreden, tijdens diens koninklijke huwelijk dit weekend. Ja, Rocket Man is op weg naar Windsor. Dit lijkt een vrij voor de hand liggende keuze, aangezien het Britse zangicoon het nummer Candle in the Wind voor Lady Diana schreef na haar overlijden in 1997 tijdens een tragisch auto-ongeluk in Parijs. Dit bracht hij ook ten gehore tijdens de begrafenis. Sindsdien is hij een familievriend, met name voor Prins William en Prins Harry. Verder is er ook een grote kans dat Ed Sheeran (zo goed als bevestigd) en Adele zullen optreden.

Vakantie in Sicilië

Nu is het nieuws van Elton John niet naar buiten gekomen via een officieel statement, maar volgens TMZ zit de kans er dik in dat John tijdens de kerkceremonie zal optreden – dit zal je ook allemaal live op televisie kunnen zien morgen. Het optreden zal plaatsvinden in de St. George's Chapel van Windsor Castle op zaterdagmorgen of tijdens de privéreceptie in Frogmore House die avond. Eerder dit jaar vertelde John aan ITV over de twee prinsen: 'Allebei de jongens zijn mij heel dierbaar vanwege hun moeder.' Hiernaast onthulde de 71-jarige singer-songwriter ook dat hij tijdens een vakantie met Harry in Sicilië afgelopen zomer duidelijk aan hem kon aflezen dat hij 'in de wolken was, heel verliefd' op Markle: 'Beide jongens lijken nu zo intens gelukkig en dat is toch alles wat ik ooit voor ze had kunnen wensen.'

Diana's nalatenschap

Nu was Elton John ook aanwezig op de royal wedding van Kate Middleton en Prins William in 2011, maar toen trad hij niet op. Om de 20-jarige gedenkdag sinds Prinses Diana's overlijden vorig jaar te bezegelen, bespraken John en Harry het nalatenschap van Diana als voorvechter van het bestrijden van AIDS, op een moment dat patiënten werden behandeld alsof ze melaats waren. 'Ze had het ongelofelijke vermogen – dat Harry ook heeft geërfd – om mensen gelijk op hun gemak te stellen en het gevoel te geven dat alles goed komt', zei John in de HBO documentaire, Diana, Our Mother: Her Life and Legacy. Harry heeft zijn moeders werk doorgezet via verschillende initiatieven en werkt vaak samen met John voor de Elton John AIDS Foundation.

Vogue lanceert op woensdag 23 mei de Vogue Royal Wedding Special, met de mooiste verhalen en beelden over de huwelijken van de Britse koninklijke familie, het liefdesverhaal van Harry en Meghan en uiteraard de mooiste beelden van zaterdag 19 mei! Bestel nu alvast dit collector's item van Vogue vooruit, zodat je deze als eerste in huis hebt! 

Royal Wedding Uitzending: bekijk live de bruiloft van Meghan Markle en prins Harry

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten