Vogue
Lily's Wedding: de grote dag

cultuur / Wedding

Lily's Wedding: de grote dag

Datum
Auteur
Lilian Aperghis
Reinier RVDA

Vogue's sales manager Lilian Aperghis (33) is op 4 juli getrouwd met Nick. Ze neemt je mee in haar voorbereidingen, van haar legendarische engagement party tot haar zoektocht naar een geschikte locatie en haar trouwjurk (custom made Jan Taminiau!). Vandaag: de wedding. 

Zonder zenuwen werd ik zaterdag 4 juli wakker op de mooiste dag van de eeuw! Letterlijk, want het zou de warmste dag worden sinds 1947. Mijn zus Madeleine en vriendinnen Charlotte en Madelon hadden 's avonds bij mij geslapen nadat we het huwelijksweekend hadden ingeluid met onze vrienden op een boot varend door de Amsterdamse grachten.

Op de planning stond nog een kort rondje rennen, maar dit hebben we verruild voor een wandeling naar de koffiesalon voor cappuccino's en crossiants. Om 11:00 vertrokken we naar het Waldorf waar we allemaal werden opgemaakt en we eieren bestelden en ons eerste glas champagne dronken. Mijn ouders kwamen aan en binnen no time was het 14:00 uur en was het tijd om DE jurk aan trekken.

De mooiste jurk die ik ooit heb gezien. De details van het lijfje, de stof alle was perfect! En toen gebeurde het... Toen ik de kamer uitstapt stonde ik de hele tijd op mijn jurk, hij was te lang! Paniek! Bij Jan hadden we geoefend op een gladde vloer en ik had Jan verzekerd dat er geen loper zou zijn, maar die kwam er last minute toch. 15 minuten te laat kwam ik aan in de kerk en kwam alles goed. De enorme rozen krans bij de ingang van de kerk was waanzinnig! Aan de arm van mijn vader liep ik naar binnen. Zo'n bijzonder moment.

'Aan de arm van mijn vader liep ik naar binnen. Zo'n bijzonder moment.' 

Na de dienst waarbij Nick prachtige Máxima tranen liet terwijl zijn jongste dochter en broer piano speelde, onze moeders gedichten voorlazen en mijn zus een liefdesverhaal vertelde kwam een gospelkoor de beste love songs zingen. Na alle felicitaties en champagne vertrokken we naar de 'secret location'. Iedereen stapte in kleine busjes en werd afgezet bij een landhuis in Baambrugge voor een borrel met Pimms in de Engelse rozentuin tuin met kleedjes, rieten manden en tennis rackets. 

Het diner was het onderdeel waar ik heel erg veel zin in had. Heel veel eten, drank en speeches! We zaten midden in het bos onder een open tent met kleine lichtjes. Na de tonijn tartaar kwam, om iedereen weer wakker te schudden, een gazpacho met... een wodka shot (idee van Nick). Er waren kleine spelletjes aan tafel, een fantastisch lied van familie en vrienden en aan het eind van de avond toen de mannen bij de mannen en de vrouwen bij de vrouwen zaten kwam er de liefste speech van Nick, mijn MAN! Jeetje wat ben ik verliefd!

Aan het einde van het diner kwam er uit het bos getrommel en werden we opgehaald door buikdanseressen, trommelaars en kamelen! Overal waren vuren. Het pad door het bos naar het feest was bedekt met perzische tapijten en alles zag er sprookjesachtig uit. Mijn lieveling DJ Sunny kwamen draaien nadat Nick en ik ons eerste dansje hadden gedaan. Hier zag ik nogal tegen op. Maar Alicia zong het nummer XO zo mooi dat het helemaal niet eng was! En toen was het time to PARTY in een goudkleurig mini jurkje van Jan Taminiau. CO2 kanonnen zorgde voor verkoeling op de dansvloer en als dat niet genoeg was kon je in een antiekbad springen gevuld met rozen blaadjes. Het was voor ons het beste en mooiste feest wat ik me had kunnen voorstellen!

De volgende dag werden we wakker in het Waldorf waar we na een uitgebreide lunch vertrokken naar Schiphol. Let the honeymoon begin!
 

Trouwen in couture? Dit kan nu met de betaalbare bruidsjurk van Claes Iversen

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten